Project H: Helaas geen punten

Perfect weer, een zachte grasmat en flink wat publiek. Kortom, opnieuw genoeg ingrediënten voor de Helden om een puike partij voetbal op de mat te brengen. Helaas moesten we weer de nodige spelers missen: Ivo, Dennis Dup, Pascal en Jeroen. Gelukkig kon Jeroen wel de vlag ter hand nemen. Maar goed, weer de nodige aanpassingen en nieuwe spelers. Vandaag konden we voor het eerst kennis maken met Bart Laan als rechtsback. Verder waren Jordy, Sven en Roy paraat om ons te ondersteunen in de strijd.

Valken speelt eigenlijk best weer vrij aardig. Veelal wordt van achteruit het middenveld gezocht en niet direct de lange bal. Dat de tegenstander zo nu en dan onderschept is hun verdienste. Ze zijn simpelweg beter dan Andijk van vorige week.

De helden komen zo nu en dan tot prima aanvallen. De laatste pass / de afronding is net niet goed genoeg. En ja, als je ze dan zelf niet maakt…
Dennis wordt onder druk gezet en wil ver weg schieten. Hij schiet echter tegen een speler op en de daarop volgende aanval wordt zomaar afgerond. Even lijkt het alsof we onder de voet worden gelopen, maar we herstellen ons prima.

Tien minuten voor rust een vrije trap (makkelijk gegeven). Nico ziet Niels bij de 2e paal staan en schiet terwijl Westfriezen nog bezig is met een muurtje te metselen. Keeper komt zijn goal uit, Niels lobt de bal over hem heen: GOAL! Daarmee heeft Niels topscore alweer bereikt en is alles wat dit seizoen meer binnenvalt bonusmateriaal.

Met deze stand wordt de rust bereikt, temeer daar kansen van Martin, Freek en Nico er niet gaan.

Na rust is van het verzorgde spel van Valken weinig meer te zien. We hebben weliswaar veel balbezit maar echt goede aanvallen worden er niet mee gecreëerd. Te veel wordt er een lange bal gespeeld en kan daar simpelweg niet op aangesloten worden: dat is niet te belopen. De voorwaartsen zijn dan ook machteloos. Slechts een handjevol corners met half gevaar, een afzwaaier van Freek en een te zwakke kopbal van Martin na een voorzet van Roy vormden het gevaar van de helden.

Niet dat er aan de andere kant heel veel aan de hand was. Dennis staat prima te keepen en de verdediging met Marcel en Tuur centraal geven niet veel weg. Het is dan ook extra sneu dat Westfriezen geholpen wordt aan een nieuwe voorsprong. Bart wil terugspelen maar de pass is te zacht. Spits er tussen en op Dennis af. Helaas, goal.

De resterende tijd probeert Valken het nog wel, met voornamelijk de diepe bal. Eén maal lijkt Nico nog voor een verrassing te kunnen zorgen… lijkt…

Helaas, 0 punten, maar wel een versnapering van Nico die trakteert n.a.v. zijn 16e verjaardag! Met een prima Bart Laan als – hopelijk – nieuwe rechtsback zijn er toch wel pluspunten uit deze wedstrijd te halen. Vooral in de eerste helft lieten de Helden zien dat er genoeg voetbal in het elftal zit.

Volgende week beter in Grootebroek tegen Zouaven 10. Aanvang 11:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken