veteranen laten punten onnodig in Hoorn

Always Forward is altijd een lastige tegenstander maar vaak trekken we aan het langste eind. Op het nieuwe kunstgrasveld begonnen we voortvarend en lieten de bal lekker rondgaan. Al na een paar minuten brak Joris mooi door op de rechterkant in kansrijke positie. Echter hij werd op een schandalige wijze onderuit geschoffeld. De goed leidende arbiter liet het bij een paar vermanende woorden. Uit de geven vrije trap kwam verder geen gevaar. Dit kwam wel na een diepe bal van Joris op Gerard die vrij voor de keeper niet tot scoren wist te komen. Voetballend waren we veel beter en Forward moesten zich beperken tot schaarse counters die meestal gemakkelijk onschadelijk werden gemaakt door onze verdediging. Balletje ging lekker rond tot er weer een schandalige overtreding werd gemaakt op Frank. Door dezelfde speler die Joris al had geraakt. Een rode kaart was normaal geweest maar dit vond scheidsrechter niet. Zelfs medespelers van AF vonden dat dit niet door de beugel kon. De toon was gezet. Na knullig balverlies kwam Forward opeens door aan onze linkerkant. De voorzet werd er niet uitgehaald en de bal werd netjes ingekopt. 1-0 achter. Nog niets aan de hand dachten we want we waren voetballend veel beter. Kansen genoeg. Joris speelt de keeper uit maar die weet nog net zijn teen achter een stiffie te krijgen, Karim schiet een bal net langs de verkeerde kant van de paal en prachtige trap van Sander ineens uit de lucht had ook een beter lot verdiend. Na een kluts op het middenveld komt hun spits net over de middenlijn in balbezit. Hij ziet Theo iets voor zijn doel staan en maakt een prachtig doelpunt van een metertje of veertig. Oeps, 2-0 achter. We blijven gewoon voetballen want dat doelpunt zou er toch een keer moeten komen. En ja hoor vlak voor rust maakt Gerard de anschlusstor. 2-1 en zo konden we best de rust in gaan. Toch gaat het weer fout. Een makkelijk weggegeven corner komt bij de tweede paal waarbij hun boomlange middenvelder eenvoudig inknikt. Weer een onnodig doelpunt. Na rust alle zeilen bijgezet en we komen op 3-2 door een frommeldoelpunt van Karim die zeer verdienstelijk speelt. Wederom veel kansen maar de keeper van AF is onpasseerbaar. We gaan te veel lopen met de bal en spelen ook lange ballen. Dit maakt het spel er niet beter op. Na een lange bal van AF (lees wanhoopstrap uit de verdediging) valt de bal pardoes achter onze verdediging en keeper. Dit is een koud kunstje voor AF om en doelpunt te maken. 4-2 achter. We blijven er wel in geloven maar het gaat soms te gehaast en we kiezen de verkeerde oplossingen . Gerard haalt nog een keer uit van 25 meter en deze is de keeper te machtig. Later krult Frank nog een bal in de verre hoek en die lijkt er op zeker in te gaan. Echter met zijn vingertoppen haalt de keep de bal er toch nog uit. Nog kleine kansjes daarna maar het lot is ons niet gunstig gezind. De wedstrijd eindigt op een onverkwikkelijke manier als Piet een ferme duw in zijn rug krijgt zodat hij tegen Sander opbotst. Discussie volgt weer. Conclusie is dat we onnodig verloren hebben en voetballend veel beter waren. Na afloop zei AF dat ze wel fysiek moeten spelen omdat ze anders weggetikt worden. Fysiek spel vind ik geen probleem maar ik heb overtredingen gezien die niet thuis horen op een voetbalveld en zeker niet bij veteranen om 9.45 uur s ‘ochtends. Volgende week St George uit om 10 uur en dan weer vol aan de bak om de drie punten binnen te halen.