Zwarte bladzijde in het grote heldenboek

Soms zijn er van die dagen…. dan gaat het ff niet. Zo was er gisteren ook één voor de Helden op bezoek in Grootebroek bij Zouaven 10. Voor de verandering was het weer een hele tour om 11 man op de been te krijgen. Dennis, Dennis, Arthur, Niels, Pascal en Jeroen (als vlagger uiteraard beschikbaar) konden allemaal niet binnen de lijnen verschijnen.

Gelukkig waren Jordy en Bertje er om toch met 11 man te kunnen starten.

Vorig seizoen hadden we het al lastig tegen de jonge, ingespeelde vriendenformatie van de strekers.

In het eerste bedrijf zijn de gastheren al beter, Valken krijgt van achteruit de bal bijna niet weg en de 1-0 na tien minuten is dan ook terecht. Daarna kruipen de Helden ietwat uit de schulp en komen er zowaar wat speldeprikjes. Voorzetten vanaf de zijkant bereiken de spitsen net niet, een paar corners achter elkaar, het verzwaarde middenveld wat grip krijgt. Het lijkt zowaar een echte wedstrijd te worden.

Maar helaas, is daar de leidsman die een duel tussen Ivo en de spits in ons nadeel beoordeelt. Ivo is zwaar ontdaan, wil de discussie met de scheidsrechter aangaan maar moet dit uiteindelijk met een tijdstraf bekopen. De pingel wordt door de keeper simpel binnenschoten, Nico is kansloos.

Vlak voor rust wordt het na een prima aanval van de thuisclub ook nog 3-0 en spelen we een verloren wedstrijd, al hoewel: windje in de rug….

Maar na rust spelen we met z’n 10-en aangezien Freek moet werken. Het is dan snel over. We proberen het nog wel: Ivo naar de spits: 3-3-3, maar het blijkt onbegonnen werk. Zouaven loopt simpel uit en het eindigt in een monsterscore. Een eretreffer via Ivo (1-op-1 op de keeper), Jan-Jaap (kopbal naast) zit er helaas ook niet in.

Eindstand… 10-0, een groot drama. Niet langer bij stilstaan, vergeten en doorgaan. Het is niet anders. De personele bezetting blijft een groot probleem voor de helden. Er is niet 1 week waarin we terug kunnen vallen op een vaste formatie. Volgende week krijgen we bezoek van Hollandia 8. Die kennen we nog niet, wij spelen altijd tegen het 9e (ook dit jaar weer, beiden in onze competitie). Na drie duels heeft Hollandia 8 2 punten bij elkaar gesprokkeld, da’s er 1 minder dan dat wij hebben. Hopen op minimale afmeldingen!