Hoi kanjer,

vandaag, uit naar Strandvogels te Onderdijk.
Al weer een paar jaar terug dat we daar zijn geweest. Een mooie club, met een mooi shirt, maar met een vreselijk kunstgrasveld.
Strandvogels was een van de eerste clubs in de regio met een kunstgrasveld en ja, als je de eerste bent ben je wel vooruitstrevend, maar de kwaliteit van de velden is stukken verbetert de laatste jaren.

Gelukkig zagen we op het velden schema dat we op het B-veld mochten. Gelukkig, het gewone gras. totdat we het veld betraden…. Op dat moment speelt Valken 5 daar zijn wedstrijd en we zagen al genoeg, tjonge jonge, gras veel te lang, geen tot weinig drainage, m.a.w. een moerassig knollen veld met gaten en hobbels, een goede basis voor gezwikte enkels en verdraaide knieĆ«n. Achteraf gelukkig geen blessures bij beide teams.

De wedstrijd dan. Al snel bleek dat de Strandvogels voetballend niet echt sterk is maar qua inzet wel vol de strijd aan ging. Die strijd die wij wel eens missen in ons enthousiasme.

Voetballend was het ook van ons absoluut niet goed vandaag. Tegen voorgaande tegenstanders hebben we veel beter laten zien, maar gelukkig, we bleven vandaag geconcentreerd genoeg om de eerste punten te pakken.
Na een 0-2 voorsprong met de rust werd de tweede helft keurig uitgespeeld naar een 1-3 overwinning.

We gingen mee in het spel van de tegenstander en hadden ook het veld als tegenstander, maar toch de drie punten gingen mee naar huis, eindelijk loon naar werken.

We zullen elk weekend moeten knokken voor de punten, dat wisten we van te voren door ons in de tweede klasse in te schrijven, maar de neuzen staan allemaal dezelfde kant op, een goede basis voor een mooi seizoen.

Op naar volgende week! Een fijne week allemaal.