Valken 2 laat niets heel van RKEDO door ‘Jeen effect’ !!!!!

Vandaag, net als vorige week, een heerlijk zonnetje, beetje douw en 12,5 frisse spelers. (0,5 = Tjeerd nam plaats op de bank en kon in nood wel wat minuten maken)
Onze tegenstander kwam uit De Goorn, luisterend naar de naam RKEDO.

Om 10:15 uur zoals gebruikelijk een bespreking met een ontbijtje dat was ditmaal geregeld door Edwin Hoffer.
Jos had echt trek en pakte een broodje salade, althans dat dacht hij, want na het nemen van een hap bleek het broodje vol te zitten met………………………… knoflookboter………..wat natuurlijk weer consequenties heeft op Jos zijn darmkanaal.
Ook David was er weer eens bij, maar volgens Mike nu meer als “comedykeeper”.
(Zo Mike, je grap is genoemd!)

Omdat Kees Kok al weken achter elkaar een positieve ontwikkeling laat zien, vond de hoofdtrainer het tijd om hem te belonen met een plaats bij het eerste elftal.
Wietse Sijm had interlandverplichtingen in Rusland en omdat hij er toch was tevens wat liters Vodka achterovergeslagen!!
Wessel nog geblesseerd en Tjeerd, zoals hierboven beschreven, op de weg terug!

Om exact 11:30 blies de heer De Winter (scheidsrechter) voor het beginsignaal.
Het spelletje van RKEDO was snel duidelijk en dat was in de omschakeling counterend dmv crossballen de zijkanten bereiken en van daaruit kansen creëren.
Dit deden ze op zich niet slecht, maar de kansen die RKEDO kreeg ontstonden meer vanwege persoonlijke fouten van onze kant.
Eén van deze kansen werd in de 30e minuut te simpel benut en liepen we opeens achter de feiten aan terwijl we tot dat moment de betere ploeg waren!
Rond de 43e minuut kregen we een vrije trap op een meter of twintig van het doel en omdat Mike het vertrouwen had gekregen van de mannen mocht hij het proberen.
Met een mooi strak schot passeerde hij niet alleen de muur, maar ook de keeper! 1-1.
De euforie duurde niet lang want het was de net bejubelde Mike die een pass verstuurde naar een speler van RKEDO en deze bedacht zich geen moment en na een combinatie van hun kant lag de bal er binnen 60 seconden weer bij ons in en gingen we rusten met een 1-2 achterstand!

In de rust werd er een ei uitgebroed en dat leidde tot het wisselen van Robert voor Jeen.
Tevens gingen we over van 4-4-2 naar 4-3-3 vanwege het feit dat er meer druk op hun laatste linie gezet moest worden.
Dus Jeen kon zijn geluk niet op en mocht op zijn vertrouwde linksbuiten positie plaats nemen.

Vanaf het fluitsignaal was het Valken wat de klok sloeg en RKEDO wist niet meer waar ze het moesten zoeken!
In de 50e minuut een goede aanval over rechts waarbij Mark diep gestuurd werd en een perfecte voorzet afleverde die pardoes en vol op de pantoffel van Niels Kool terecht kwam en het leder met een streep achter de keeper poeierde: 2-2.
Het was en bleef eenrichtingsverkeer en in de 58e minuut strafte Michiel Beemster een foutje af in de laatste linie van RKEDO en liep Michiel samen met Jeen op de keeper af.
Het vertrouwen in Jeen was tekort en hij schoot de bal zelf in de korte hoek: 3-2.
Ondanks het grote overwicht was het natuurlijk nog steeds “maar” één doelpunt verschil, maar daar kwam in de 69e minuut verandering in.
Na een corner, genomen door Jeen, kwam de bal in de rebound bij Mike terecht en maakte de dikverdiende en luchtgevende 4-2!
Het hek was van de dam en Valken ging op zoek naar doelpunten!!
In de 73e minuut was het Niels Fine die uiteraard zijn naam ook terug wilde zien in dit verslag en al koppend de 5-2 aantekende!!
Kans na kans werd er gecreëerd en de score had nog meer op kunnen lopen, maar het was alleen Jos nog die in de 77e minuut een actie over rechts (uiteraard) zelf afrondde en de eindstand op 6-2 zette!
Het laatste kwartier was het van beide kanten niet meer aan te zien en was deze prachtige overwinning een feit!
Een mooie overwinning van het collectief zoals men dat dan zo mooi zegt!

Neemt niet weg dat ik nog één actie wil benoemen: in de 85e minuut een mooie balverovering op het middenveld en kwamen we per direct in een 5 tegen 3 situatie terecht, maar het toeval wilde dat Jos in balbezit was en de bal in één keer van zo’n 40 meter over de keeper heen wilde rammen.
De bal was op deze dag nog niet zo hoog geweest en het publiek had deze dag nog niet zo gelachen…………….

Mannen, nogmaals vandaag een bevestiging dat we gewoon een goede ploeg hebben en een kleine verandering in de rust groots kan uitpakken!!
Complimenten!!

Volgende week vrij en daarna uit tegen Medemblik die vandaag overigens met 1-4 onderuit gingen tegen SEW.

PS: er werd nog lang nagesproken over het “Jeen effect” in de tweede helft.
Daarmee gaf hij ook aan dat hij eigenlijk nooit een eerste helft moet/kan spelen?