Veteranen laten De Zouaven volstrekt kansloos

De veteranen hebben met 9-0 De Zouaven van de mat gespeeld. Met een enkele verwijzing naar deze monsterscore is feitelijk het verhaal van deze wedstrijd verteld. Maar daarmee zouden we de trouwe volgers van de veteranen tekort doen.

De sterke seizoensopening, met helaas een onnodig verlies tegen koploper Always Forward, is te verklaren uit de grote selectie en de kwalitatieve impulsen van jongere veteranen en nieuwkomers van goede wil en kunnen. Waar vorig seizoen op voorhand niet vaststond of een normaal basiselftal was te maken, kan dit seizoen steeds een gewenste startopstelling worden gemaakt met een sterke bank langs de kant.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sjaak Groot legden de veteranen aan de Strekers hun wil op. Na korte tijd leverde dit het logische openingsdoelpunt op. Gerard Laan kreeg in balbezit heel veel tijd en ruimte en schoot de 1-0 binnen. Joris Groot mocht vervolgens twee keer scoren, op aangeven van Frank Hand en Marco Bakker.

Marco Bakker drukte na rust zijn stempel op de wedstrijd door een hattrick te maken. De volley binnenkant voet op aangeven van Joris Groot was de mooiste goal van de drie. Sowieso waren de treffers van De Valken van goed niveau, vooral doordat ze meestal de afronding vormden van prima van achteruit opgezette en via het middenveld uitgespeelde aanvallen.

Invaller Ron Laan tikte de 7-0 binnen na een assist van Joris Groot. Even later veroverde Ron Laan met een sliding de bal op de uitkomende keeper en kon hij zijn tweede maken in een leeg doel. Het laatste doelpunt kwam op naam van Joris Groot, die op de rand van het strafschopgebied door Marco Bakker werd aangespeeld en de bal fraai op de slof nam en laag binnenschoot.

Dubbele cijfers hadden erin gezeten, maar een enkele kans ging mis. Daartegenover liet de defensie geen steken vallen en het was tekenend dat met volle kracht Wilfried Laan op een uitval van Zouaven ingreep en doelman Theo Hofland daardoor het gekraakte schot uit zijn doel kon tikken. Vechten voor de nul bij een grote voorsprong, zo werkt dat dit seizoen bij de veteranen, die doelbewust de competitie voortzetten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Zwaagdijk. De veteranen hebben er nu al zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken