Je weet dat wanneer je trainer/coach bent van een tweede elftal, je volledig in dienst zult moeten werken van het eerste elftal, maar je hoopt toch het hele seizoen redelijk met een zelfde groep te kunnen werken.

Voor dit weekend kwam de ergste nachtmerrie uit want vanwege de vele blessures bij het eerste elftal werden er maar liefst vier spelers (Kees, Koos, Wietse.S en Niels.F) weggekaapt.
Dat betekende een zoektocht naar spelers die niet alleen willen, maar ook het gewenste niveau hebben om bij het tweede aan te kunnen sluiten.
Ik kwam uit bij de A junioren die dan wel vriendschappelijk moesten spelen, maar toch twee spelers wilden afstaan in het belang van de club.
De keuze was ditmaal gevallen op Christian Steenkamp en Bart Vriend.
Omdat Jelle Groot toch onverwachts kon starten en Ivo Kuip na afgelasting van eigen wedstrijd bereid was aan te sluiten hadden we uiteindelijk toch dertien voetballers op papier staan!

Vanwege het onstuimige natte weer was het toch even spannend of het door zou gaan, maar het kunstgras bij FC Medemblik was bestand tegen de regen en we konden dus gewoon aantreden.

De opdracht voor vandaag was makkelijker gezegd dan gedaan want er moest gewoon gewonnen worden en het resultaat zou voor de schoonheid gaan!

Met een straffe wind dwars over het veld en een buiige regen werd er om 12:00 afgetrapt.
Het was snel duidelijk dat het allemaal onwennig was en niet geheel onlogisch gezien de op veel plaatsen gewijzigde opstelling.
Het viel voor sommige spelers niet mee om uit de voeten te kunnen op dit veld en met deze wind, maar een uitzondering op bovenstaande moet ik maken voor A junior Christian die zich op positieve wijze profileerde en ontpopte tot beste man van de eerste helft.
In de 17e minuut gebeurde waar we al zo lang bang voor waren want “opa” Dalmulder ging door zijn hoeven heen en moest de strijd staken.(lies)
Overigens gaf opa aan dat dit waarschijnlijk het gevolg was van teveel trainingsarbeid!!
Opa werd vervangen door een andere opa, namelijk Ivo Kuip die zijn rentree maakte op dit prachtige niveau!

Kansen waren op één hand te tellen voor zowel ons als voor Medemblik, maar eerlijk gezegd waren de beste wel voor de tegenstander die binnen twee minuten een 2-0 voorsprong hadden kunnen(moeten) nemen.
Jammer voor hun was de afronding niet best en kwamen ze ook de goed keepende Edwin op hun weg tegen!

In de 41e minuut was het Robert die de bal op de middenlijn “oppikte” om vervolgens twee man het bos in te sturen en vanaf een meter of 25 een geweldige pegel afvuurde die volledig in het kruis geplakt zat!! 0-1
Voor hem een kroon op zijn prima wedstrijd van vandaag!!
De rust in gaan met deze stand zou natuurlijk mooi zijn, maar dat het via Niels Kool ook nog 0-2 werd in de 45e minuut was helemaal een weelde!
Hij prikte de bal na een scrimmage via de paal over de doellijn…………….
In de rust duidelijk aangegeven zo te blijven voetballen want we hadden de laatste 20 minuten de wedstrijd volledig onder controle.

Dat Medemblik vol gas zou geven was te verwachten, maar brak ons toch op in de 51e minuut en de stand was opeens 1-2.
Medemblik ging alles of niets spelen en we kwamen bij sommige situaties behoorlijk goed weg………….
Jelle gaf aan niet verder te kunnen en zo kon ook Bart Vriend zijn debuut maken in de selectie. (net als Christian)
Met bij vlagen prima combinatiespel kregen we de wedstrijd toch wel weer in handen tegen het eigenlijk zwakke Medemblik.
Vooral Christian was een plaag voor de Medemblikse defensie vanwege de combinatie van snelheid en makkelijk uit de voeten kunnen op kunstgras.
In de 70e minuut was hij het dan ook die de wedstrijd besliste door met een dieptebal aan de haal te gaan en richting de keeper op te stomen.
Als een echte spits betaamd omspeelde hij simpel de keeper om daarna de bal in het lege doel te schieten! 1-3.

Valken had weer lucht en begon steeds beter te voetballen, maar moest wel alert blijven op spaarzame uitvallen van Medemblik.
In de 81e minuut counterde Medemblik door onze laatste linie heen en alleen Bart Vriend was nog in de buurt………………………………Bart deed het enige wat we op dat moment mochten verwachten en tikte de spits ietsje aan waardoor hij uit balans raakte maar wel op de been bleef, maar de bal naast schoot.
De scheidsrechter floot alsnog voor de overtreding op een meter of 20 van het doel en Bart kreeg geeneens geel!! (klasse dus!)
De vrije trap leverde niets op en de wedstrijd kabbelde naar het einde waardoor we volledig aan onze doelstelling voldeden: winnen!!!

Hierbij wil ik de invallers Bart, Christian en Ivo bedanken voor hun bijdrage!

Heren, volgende week tegen Zouaven voor de beker en de week daarna weer vrij.

Kaartjes en bloemen zou opa zeer op prijs stellen en zullen het herstel bespoedigen!