Valken 3 blijkt goede cupfighter

Voor de tweede bekerwedstrijd dit seizoen speelt Valken 3 tegen Midwoud Oostwoud Combinatie (MOC) 3, een team dat in de competitie bij de Helden staat ingedeeld. De eerste wedstrijd ging gewonnen tegen Zouaven en aangezien MOC de eerste wedstrijd ook had gewonnen van Westfriezen konden wij bij een overwinning van vandaag met één been in de volgende ronde van de beker staan. Een kwartiertje later dan op het programma stond (vanwege veldindeling) kon er af worden getrapt onder toeziend oog van scheidrechter Piet Koster.

Het publiek dat de tweede minuut aan kwam lopen had het eerste doelpunt al gemist van de Valken. Na de aftrap werd namelijk meteen de diepte gezocht en met succes: Roy weet de keeper van de tegenstander al na 26 seconden te passeren. Dit doelpunt gaat officieel in de Valken 3 geschiedenis als snelste doelpunt tot nu toe. Maargoed, de krachtmeting is nog maar net begonnen en er kan dus nog van alles gebeuren. Na dit flitsende begin is het inderdaad wat aftasten al is Valken wel de bovenliggende partij. Vooral op loopvermogen en het vinden van de vrije man zijn wij beter als onze tegenstander. Op deze puntjes wordt dan ook iedere training weer gewerkt. Na een kwartiertje spelen komt er een goede pass van de verdediging op de spits Roy die dit één op één niet af weet te maken maar nog wel de rebound kan afgeven aan rechtsvoor Niels: 2-0.

Valken 3 blijft lekker voetballen maar omdat het toch wel wat makkelijk gaat allemaal gaan mensen langzaam maar zeker wat meer voor eigen succes en willen we te vaak de beslissende pass geven. Dit leidt meerdere malen tot balverlies en na 20 minuten spelen ook tot een aansluitingstreffer van de tegenstander. De aanvoerder, die klaarblijkelijk zijn broodje pindakaas op had gegeten want hij speelde een puike wedstrijd (waarvoor complimenten), wist de bal vanaf een meter of 20 hard in het dak van doel te schieten. Een bal die toch net even te machtig bleek voor onze keeper.

Na de 2-1 en voor de theepauze gebeurt eigenlijk niet meer zoveel. Wel wat kleine kansjes over een weer maar geen goals.

Na de thee worden Jeroen Bruin en Bas Dobbelaer vervangen door Michael Timmer en Jouke. Michael blijkt een gouden wissel te zijn want na een goede vrije trap van Pim vanaf de zijlijn weet hij de 3-1 te maken. Weer een marge van 2 dus. Dit viel meteen weer te merken aan het spel: er werd weer ietsjes losser gevoetbald: het gaan voor eigen succes en die beslissende pass willen geven. Een puntje dat nog kan worden verbeterd bij ons. De tegenstander weet op doorzettingsvermogen opnieuw een aansluitingstreffer te produceren: 3-2. Dan toch weer even goed overtikken en dan vooral op het middenveld waar Barry alles in goede banen leidde. De links- en rechtsback Sven en Jouke konden de bal gemakkelijk voor zich kwijt aan Dennis en Pim en het centrale duo Rens en Aik stonden ook hun mannetje. De aanval weten de ballen die ze krijgen wederom om te zetten tot een scoringsmarge van 2 en zelfs 3 door doelpunten van opnieuw Michael en Pim: 5-2. In de slotfase nog een lange bal over de hele op een uit de rug weggelopen aanvaller van MOC. Deze weet de bal nog net voor een sliding van onze verdediging in de korte hoek te schieten. Zo komt de eindstand op 5-3.

Zo staat Valken 3 met één been in de volgende ronde van de beker. Maar de bal moet nog voor de derde keer gaan rollen en dus zijn we er nog niet. Volgende week weer een competitie wedstrijd tegen toevallig ook Westfriezen, thuis om 13:00 uur. Om dit verhaaltje uit te blazen nog een handdruk voor onze trainer Theo Hofland en een knipoog naar het publiek om onze dank uit te spreken en wij hopen u volgende week weer te zien op ons eigen sportpark.

Sven Boots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken