A1 pakt 3 beker punten in de slotfase

Zondag, eind oktober, weinig wind, prachtige herfstkleuren en lekker te ballen naar Purmerland….

Purmerland… nooit van gehoord, schijnt een dorp te zijn achter Hobrede.. je weet wel, daar bij Purmerend.

We hadden een gelukje, de A7 stond vast, lange files, dus bij voorbaat al de toeristische route genomen. Nou dat was al genieten zeg. Nederland is prachtig!

Tja, wat moet je verwachten van Purmerland, een dorpje, een club qua jeugd zo groot als de Valken en dan kom je daar aan en zie je een KUNSTGRAS veld, strak gezicht zo midden in de polder. Er liep een sloot vlak langs het veld en het water daarvan stond hoger dan het veld… Wow, wederom, Nederland is prachtig.

De wedstrijd dan, want daar gingen we voor deze kant op. De tweede wedstrijd in de bekerpoule.
Purmerland A1, speelt zelf 3e klasse maar legt me daar toch een strijdlust op veld, geweldig. Laatst verloren op wilskracht en strijdlust van DWB, nou dit is wederom zo’n tegenstander.

Voetballend een veel sterker de Valken, maar qua strijd kwamen we te kort…. aandachtspuntje voor dinsdag. Je kan makkelijk winnen als het voetballend NOG beter gaat, strak inspelen, bal stoppen, kijken, in de voeten. Je kunt dat allemaal wel. Dan speel je ze helemaal weg, maar nee.

De ruststand 0-0 zei genoeg. Dan de tweede helft maar, wederom een sterk begin, maar toch met de wind in de rug begonnen de Purmerlanders steeds meer druk te zetten op de verdediging, met succes, twee keer zelfs wisten zij het net te vinden aan de goede kant. 2-0 achter met nog een half uur te gaan. oh oh…

Compliment naar het team daarna, ze bleven voetballen, ze bleven het proberen en met resultaat, de 2-1 viel en (niet verwacht) zelfs de 2-2.. Hier kon ik op zich vrede mee hebben, de opgebrachte wilskracht van het blijven gaan voor de goals was mooi en verdiend.

Drie minuten voor tijd toch nog de verrassing. De 2-3 viel zelfs, met andere woorden we gingen met 3 punten naar huis, op zich verdiend, maar er moest voor geknokt worden zeg.

Jongens nogmaals de complimenten dat jullie er in bleven geloven. Op naar Westfriezen, volgende week.

Allemaal een heel prettige vakantie komende week.

Jack en Corrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken