Valken 2 boekt simpele overwinning in bekertoernooi!

Vandaag stond een tweede wedstrijd op het programma van het KNVB bekertoernooi en wel tegen Zouaven 6……………………………………
Na enig onderzoek wisten we dat zij bovenaan stonden/staan in de vijfde klasse, één klasse lager dan ons.

Met nog steeds (te) veel spelers op de blessurelijst of aantreden bij 1e was het ook voor vandaag weer een behoorlijke puzzel. (Koos naar 1e, Mark.B naar 1e, Wietse.S naar 1e, Niels.F naar 1e, Opa geblesseerd aan iets….. en als klap op de vuurpijl mistte we ook onze aanvoerder Niels Kool die de donderdag ervoor zijn knie lelijk verdraaide door in één van de loopgraven te stappen die veroorzaakt zijn door de lijnentrekker van het trainingsveld). (hele slechte zaak en gaat nog meer leed veroorzaken!)

Met Wilco Kenter (Valken 4) en Tim Groot (gestopt, maar nog wel lid) waren we toch op papier met 12 spelers en konden we de strijd aangaan.
Omdat Niels geblesseerd was konden we niet anders dan, zoals afgesproken toen we allemaal dronken waren, de aanvoerdersband band aan Jeen te geven…….

Om 11:30 uur klonk het beginsignaal van scheidsrechter Niels Laan en al na enkele minuten was het duidelijk dat we dit niet mochten verliezen.
Er ontstond een rommelige wedstrijd waarbij bij vlagen goed werd gevoetbald en ook de nodige kansen werden gecreëerd.
In de 11e minuut was het Wessel die over rechts goed doorging en een prima voorzet afleverde op Kees Kok en de 1-0 was een feit.
Tim was zoals altijd heel ijverig, maar vergat dat je daarvoor enige conditie nodig hebt en zijn kaarsje ging langzaam uit, maar voordat dat zover was maakte hij eerst nog wel even de 2-0 hahaha.
Vervolgens kregen we een inworp die onze aanvoerder zelf op zich nam.

Voor Jeen:

Wanneer de bal tijdens de wedstrijd geheel en al over de zijlijn is gegaan, moet het spel worden hervat met een inworp. Als de speler van partij A de bal het laatst heeft aangeraakt voordat deze over de zijlijn ging, moet de speler van partij B de bal inwerpen. Hij moet dat doen vanaf de plaats waar de bal over de zijlijn ging.
Bij het inwerpen moet op het volgende gelet worden:
– op het moment dat de inwerper de bal loslaat, moet hij met een gedeelte van de voorzijde van zijn lichaam naar het speelveld gekeerd zijn
– een deel van elke voet moet op de zijlijn of op de grond achter de zijlijn staan
– de inwerper moet de bal van achter het hoofd daarboven loslaten
– de inwerper moet beide handen gebruiken.

Uiteraard hopen we allemaal dat dit voortaan beter zal gaan………………………

Tim was op en “good old” Wilco Kenter mocht aantreden voor zijn eerste minuten in Valken 2 dit seizoen.
Door soms dom balverlies op het middenveld kregen onze gasten toch enkele kansen, maar werden op spectaculaire wijze van de doellijn gehaald door Wietse en Mats.
Op het moment dat we dachten te gaan rusten met een mooie 2-0 stand was het Kees die de één twee aanging met Michiel en keurig afrondde: 3-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar moesten onze gasten met 10 man verder vanwege natrappen van één van hen.We moesten wachten tot de 60e minuut toen er een mooie aanval ontstond tussen Mike, Robert en Wietse welke de 4-0 tot gevolg had van Mike.
Drie minuten later was het Jelle die persoonlijk de 5-0 maakte, maar er wordt beweerd dat Michiel Beemster er met zijn kalknagel tussen zat en deze goals dus claimt.
In de 77e minuut een verslapping in de verdediging en de 5-1 was een feit.

Op de bank waren we eigenlijk de overwinning al aan het vieren toen we opeens onze aanvoerder in een judohouding zagen staan met één van de tegenstanders.
De scheidsrechter wilde al aan Jeen een Ipon geven, maar het werd al snel duidelijk dat Jeen juist als beschermengel fungeerde en zijn functie als aanvoerder dus prima vervulde! (je vader schud nu met zijn hoofd ergens in Australië)

Het laatste woord was aan Kees die zijn (valse) hattrick vol maakte door in de 91e minuut de 6-1 achter de keeper te rammen.

Ondanks dat er achter in november nog een derde bekerronde op het programma staat zijn we al zo goed als geplaatst voor de volgende ronde met 6 uit 2 en 14 voor en 2 tegen…………………

Aankomende zondag thuis tegen West Frisia en dat zal andere koek gaan worden.
Hopende dat Niels, Jos en Wessel hersteld zijn en kunnen aantreden.

Wat betreft Mark.B, Koos, Niels.F en Wietse.S, zij zullen opnieuw bij Valken 2 moeten solliciteren lijkt mij…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken