Spirit maatje te groot voor Valken 1

Als reporter wil je ook wel eens dagje vrij. Helaas voor mij werd het vrije weekend ingenomen door een bekerwedstrijd tegen Spirit’30. Op papier een leuke wedstrijd. In het verleden vochten beide ploegen menig robbertje uit in de 4de klasse. In het afgelopen decennium heeft Spirit langzaamaan de weg omhoog gevonden. Spirit speelt in de 3de klasse en doet dat uitstekend getuige de eerste plaats die de ploeg momenteel inneemt.

Terugkomend op mijn wens voor een dagje vrij: ik probeer het dit keer kort te houden….

Tja, zo’n bekeravontuur. In de voorbereiding een welkome aanvulling van het oefenprogramma. Het scheelt een hoop geregel voor clubs, want de oefenwedstrijden worden door de bond ingedeeld. Natuurlijk voelt de beker net iets echter dan een gewone oefenwedstrijd, maar zonder enige illusie dat er iets te halen valt aan het einde van de rit. Bovendien lijken bekerwedstrijden altijd ongelegen te komen. Neem nu Valken. Liefst 4 basisspelers waren niet fit genoeg om te starten en 2 begonnen wel, maar niet van harte. Tegen een ploeg die een klas hoger speelt geen gemakkelijke opgave.

Dat bleek ook al toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was. Valken kon weinig anders doen dan de verdedigende stellingen op te zoeken en te hopen op een foutje van de tegenstander. Spirit nam het initiatief. Iets wat ze eigenlijk de hele wedstrijd zouden behouden. Toch viel de 0-1 een tikkeltje onverwacht. Een vrije trap viel met een mooie boog in de verre hoek. Vlak voor rust kwam Valken net zo onverwacht op 1-1. Gestuntel in de achterhoede werd afgestraft door Rick R.

Valken geloofde even in een verrassing, maar moest die gedachte snel loslaten. Wel jammer dat de 1-2 wederom uit een dode spelsituatie ontstond. Dat zijn toch gelegenheden waarbij alert verdedigen een doelpunt bijna onmogelijk maakt. De 1-3 kwam voort uit een mooie Spirit-aanval waar Valken nog iets van kan leren. Valkens verzet was gebroken en Spirit creëerde genoeg kansen om de score uit te breiden. Valken kreeg ook nog enkele kansjes, maar echt nerveus werd de tegenstander er niet van. De slotfase werd nog gebruikt om de score uit te breiden naar 1-5.

Goed. Vooraf een leuk affiche. Achteraf een noodzakelijk kwaad. De beker zit er weer op. De selectie krijgt een week te tijd om alle wonden te helen. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victric. Die won wel in de beker en zal dus met het nodige zelfvertrouwen naar Hem afreizen. Valken hoeft echter niemand te vrezen dus reken ik op 3 punten.

Komt dat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken