Veteranen in derby moeizaam langs WSW

Bij de veteranen stond er een echte derby op het programma. Dit seizoen is De Valken ingedeeld bij WSW. De Wijdenessers hebben een brede selectie en dito supporterschare. Het team levert wisselende prestaties, maar in een derby komt natuurlijk altijd het beste boven.

De Valken had een paar weken niet gevoetbald en al snel bleek dat deze pauze door bekervoetbal en afgelasting het ritme van de veteranen had gebroken.

WSW startte niet zozeer met de overtuiging om te winnen, maar wilde wel De Valken goed partij bieden. En dat lukte ook. De Valken slaagde er niet in de bal goed rond te spelen en leed veel balverlies. Toch was De Valken wel de betere ploeg. Er kwamen kansen, maar de afronding liet te wensen over. Eén keer was het wel raak. Sjaak Laan ging op snelheid langs zijn man op rechts en gaf laag voor op Ron Laan, die naar de eerste paal kwam en in de draai fraai binnenschoot.

WSW had in de eerste helft ook een goede kans, maar doelman Theo Hofland liet zich niet van de wijs brengen en maakte het schot van de vrije aanvaller die alleen op hem afkwam onschadelijk.

In de tweede helft nam de druk van de kant van De Valken wel toe, maar opnieuw was er te veel balverlies of werden de aanvallen onhandig uitgespeeld. Het team begon ook te mopperen, maar speelde daarmee vooral de tegenstander in de kaart. Scheidsrechter Sjaak Groot, gisteren 64 geworden, waarmee uiteraard van harte gefeliciteerd, raakte ook wat geïrriteerd over het gemopper, maar de leidsman hield de wedstrijd onder controle.

WSW had er wel genoegen in dat ze het De Valken lastig maakte, al konden de Wijdenessers er aanvallend niet veel van maken na rust.

Het werd toch nog 2-0. Via een combinatie van Sjaak Laan en Arnold Dudink, kwam Piet Vriend vrij in de zestienmeter. De aanvoerder behield het overzicht en had oog voor Ron Laan, die zijn tweede doelpunt mocht binnenschuiven.

Niet heel goed gespeeld. Jammer voor het aanwezige publiek. Wil De Valken bovenin meedoen, dan zal de prestatie op het veld beter moeten worden. Maar feit is dat er toch weer drie punten kunnen worden bijgeschreven, dus op dat gebied hadden de veteranen vandaag niet te klagen.