Herintreder Joe loodst Helden langs MOC 3

Vandaag de hervatting van de competitie na een aantal weken vrij / afgelastingen / bekervoetbal.
Op het programma de uitwedstrijd om 12:30 in Midwoud tegen de plaatselijke Midwoud/Oostwoud Combinatie, elftal 3. Al jaren lang een angstgegner, ondanks dat de oranje-zwarthemden ook nooit om de prijzen mee doen. Maar hoe het komt weet ik niet, winnen doen we daar bijna nooit.

Vandaag uiteraard weer een aantal afwezigen: Dennis, Erwin en Rowan waren er nog niet. Maarrrrrr, goed nieuws uit de ziekenboeg: Jeroen (Joe) maakte zijn rentree na een flinke poos blessureleed. Ook was Ben weer bereid gevonden om zijn partijtje mee te ballen en zo konden we toch met twee wissels aan de aftrap verschijnen.

Met Niels en Freek in de wissel beginnen de Helden op een prima Midwouder hoofdveld aan de wedstrijd. De ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar en echte kansen zijn op 1 hand te tellen. De voorsprong voor MOC komt dan ook een beetje uit de lucht vallen. De aanval is er overigens niet minder fraai om.

Valken geeft niet op en gaat direct op jacht na de gelijkmaker. Na 20 minuten ziet Joe vanaf de midmid positie Martin vanaf de rechterkant naar de spitspositie sprinten. De steekpass is precies op maat. Martin richting keeper, lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen maar de keeper blijft staan. De schuiver langs hem betekent de gelijkmaker.

De helden komen steeds beter in het duel en tikken MOC zo nu en dan mooi van het veld. Vooral de inzet is uitstekend. De linkerkant met Dennis als nieuwe linksback en Rens als linktshalf valt in positieve zin op.
Na 35 minuten komt er echter toch weer een domper. MOC heeft een splijtende counter: de linskvoor wordt bereikt, geeft prima voor en de rechtsvoor tikt simpel binnen. Dat de spits hierbij al dan niet buitenspel staat is voor de leidsman geen aanleiding om de treffer af te keuren.

Een paar minuten later is het echter weer de beurt aan de Helden. Opnieuw een hoofdrol voor mid-mid Joe. Hij ontvangt de bal op een metertje of 20 en kapt zichzelf vrij. Zijn harde schuiver valt precies in de verre hoek, buiten bereik van de keeper.

Met 2-2 gaan we de rust in en kunnen we lekker lang genieten van de nieuwe single van onze zingende keeper Pascal.

Het tweede bedrijf met Martin en Niels voor Nick en Jaap-Jan. Valken is nu de betere partij en krijgt flink wat kansen. Martin (voorzetten van Ben), Jeroen (van rechtsbuiten richting keeper, prima gepakt), Freek (1 op 1 met keeper), Ben met schoten afstanda… helaas, de bal wil er nog niet in.

En dan weet je het wel he, hij valt na 70 minuten spelen aan de andere kant. Marcel gaat op het middenveld de mist in, de counter is messcherp.

Gelukkig geven de helden niet op. Na een mooie combinatie over rechts kan Jeroen uithalen. De bal wordt ietwat van richting verander maar komt toch nog recht op de keeper af. Ook is het schot niet superhard. Toch presteert de doelman het om de bal door zijn handen te laten glippen. MOC heeft dus wederom kort van de voorsprong kunnen genieten.

Daarna gaat Valken vol voor de winst. Dennis is er nog het dichtste bij. Een vrije trap op 20 meter van de goal schiet ie prima in, de reactie van de keeper mag er ook wezen. Hij tikt de bal uit de verre hoek tot corner.

81e minuut. Overtreding ter hoogte van de middenlijn. Ivo gaat achter de bal staan en trapt snel diep. Aangezien nog niet iedereen goed georganiseerd staat is Nico de lachende 3e. De bal valt over de linksback heen. Nico staat tussen keeper en linksback. Keeper komt z’n goal uit, Nico lobt. Hij lijkt over te gaan maar valt precies onder de lat.
De 1e voorsprong in de wedstrijd is een feit. Nog een paar minuten te gaan, MOC speelt alles of niets, Valken heeft nog een aantal scherpe counters.

In de slotminuten nog een onvervalste scrimage voor de goal van Pascal maar de bal gaat er gelukkig niet in.

Yes! Na 90 minuten + een beetje (getuige het officiele scorebord op het hoofdveld van MOC) fluit de uitstekende scheidsrechter voor het laatst en zijn de 3 zwaarbevochte punten binnen.

Heerlijk, na wat flinke nederlagen is het spelletje dan toch wel weer erg leuk als je tegen een gelijkwaardige tegenstander speelt. Ondanks de rare smaak (Palm) smaakte de overwinningspils prima.
Complimenten vandaag voor de achterhoede: uitstekend gepositioneerd, keurig uitverdedigen en het middenveld vinden. Dat Marcel en Ivo beurtelings doorschuiven naar het middenveld – en zo ruimte creeĆ«ren voor de backs – is vandaag de sleutel tot het succes geweest.

Volgende week spelen de Helden niet, dus even geduld voor het vervolg. Deze zege smaakt in ieder geval naar meer.