Valken 2 wint nipt, maar krijgt topzondag!!!!!

Vandaag stond een thuiswedstrijd op het programma tegen het laaggeklasseerde Victoria-O uit het prachtige Obdam.

De ziekenboeg begint (eindelijk) leeg te lopen en zodoende mochten Rick.H en Rob de D ook sinds weken na hun onfortuinlijke kopstoot weer minuten maken in het tweede elftal.
Dus 14 man op papier, een weelde!
Gestart werd er met de vertrouwde “eigen” spelers die het de eerste 6 wedstrijden ook goed hebben gedaan.

Na een heerlijk ontbijtje van onze aanvoerder en een rustige bespreking waren we er helemaal klaar voor.

Om 11:30 uur de aftrap en snel werd duidelijk dat we qua voetbal de betere waren, maar de kansen nog even op zich lieten wachten.
Omdat Opa aan rust toe was en dus met het vrouwtje in string aan het mooie strand van Curacao lag, mocht Niels.F zijn positie innemen.
Niels staat, op welke positie dan ook, altijd garant voor kansen en dan ook vaak voor doelpunten.
Vandaag echter waren de kansen er wel, maar de afronding te slordig of te gehaast.
Het was zelfs zo dat we door dom balverlies de tegenstander aan enkele kansen hielpen en met geluk de teller voor Victoria op nul bleef staan.

Tot de 33e minuut want na een scrimmage voor het Victoria doel kwam de bal pardoes voor Jeen Kersten die de bal hard en droog tegen het net aan joeg en de 1-0 op het scorebord zette! (nadat we Mart Smeets hadden gevraagd naar de historie van Jeen kregen we te horen dat hij voor het laatst had gescoord toen Abe Lenstra nog voetbalde)
Je zou zeggen een hele opluchting en op naar een hoge score, maar ondanks de vele kansen gingen we met 1-0 rusten.

In de rust Wietse en Wessel naar de kant voor Robert en Rob.
Rick bleef nog even op de bank om straks eventueel als breekijzer te fungeren.

Ook na de rust regende het kansen, maar een score zat er niet in.
En dan weet iedereen het wel weer, uit een halve kans scoorde Victoria zomaar in de 68e minuut de 1-1 en het leed was geboren.
Valken was overtuigd van zichzelf en met de inbreng van Rick (prof) voor Jeen (semi prof) kregen we er een extra impuls bij in de aanval.
In de 76e min een mooie voorzet van Michiel die op de neus van Rob belandde en daardoor de keeper geheel verrast was 2-1.
Enkele minuten daarna een hoogstandje (pingelend door verdediging) van Rick en de stand werd op een veilige 3-1 gezet.

Maar alsof het sinterklaasfeest al was begonnen gaven we Victoria in de 82e minuut nog een cadeau en was het weer 3-2 wat natuurlijk in een vervelend eindje van de wedstrijd betekende en zaten we met samengeknepen billen in de dug-out.
Na 91 minuten floot de scheids af en gingen de handen amper de lucht in want dit had zomaar een hele vervelende middag kunnen zijn met een gelijkspel of verlies.

Hoogtepunt van de wedstrijd voor het publiek was toch wel dat Michiel Beemster werd getackeld door een polletje gras en zichzelf nog pijn deed ook!
Hij heeft zijn beklag gedaan bij de KNVB en bij J.L omtrent staat van het veld.

Mannen, geen schoonheidsprijs, wel drie punten wat natuurlijk het belangrijkste is!

Hoe is het mogelijk dat een kleine overwinning, die een grote had moeten zijn, toch voor zo’n vreugde kon zorgen toen de dag vorderde………….
Na onze overwinning van 3-2 op laagvlieger Victoria-O werden er belletjes gepleegd naar de kantines van onze concurrenten en kregen we eigenlijk het ene goede nieuws na het andere.
De nummer twee op de lijst (KGB) verloor van RKEDO, nummer drie op de lijst (HSV Sport) speelde gelijk tegen Kwiek’78 (had nog 0 punten!) en de nummer drie Always Forward (waar wij vorige week kansloos van verloren) moest ook genoegen nemen met een gelijkspel tegen Medemblik.
Al met al staan we nu weer eerste met de minste verliespunten gevolgd door KGB, Alway Forward en HSV Sport.

Volgende week tegen KGB, naar onze “oude” vrienden te Bovenkarspel en staat de eerste plaats op het spel.