Helden kunnen perfecte 1e helft geen vervolg geven

Op het programma het uitduel in Hoorn tegen Always Forward 7. Nummer 3 van de ranglijst en voor de helden steevast een moeilijk te bespelen tegenstander.
Zonder Ivo, Erwin, Dennis en Arthur hadden we in het 1e bedrijf de beschikking over 1 wissel doordat Ben gelukkig weer van de partij was.

Valken is heer tegen alle verwachtingen in heer in meester in het 1e bedrijf. Aan niets was af te zien dat we tegen de nummer 3 van de ranglijst speelden. Gesteund door het windje in de rug wordt Forward van het kastje naar de muur gestuurd. Al binnen een paar minuten had Ben de openingstreffer op zijn sloffen, maar de keeper is alert.

In het vervolg van het eerste bedrijf komen Niels, Freek, Ben en Jeroen allemaal nog oog in oog met de doelman. Telkens weet de keeper de inzetten te pareren. Beste kans is er misschien nog wel voor Nico die een prima vrije trap van Dennis geheel vrijstaand net over kopt.

Oplettende lezers snappen het al: de bal wil er niet in, wie er ook voor de doelman opduikt. Forward hebben we dus 44 minuten niet gezien. Valken kan op slag van rust toch de openingstreffer maken maar ditmaal is het Rowan die na een combinatie met Martin net niet goed uitkomt.
En geloof het of niet, de tegenaanval van Forward is direct raak. Feitelijk de eerste keer dat ze gevaarlijk voor Pascal verschijnen. Keeper pakt de inzet van Rowan, verre uittrap naar linksvoor, die haalt achterlijn en geeft voor. Spits kan simpel binnentikken.

Direct na de goal is het rust. Wat een ongelooflijke domper! En dan verlaat ook Nico ons nog en moeten we het met opnieuw een andere samenstelling gaan proberen. Rens wordt noodgedwongen rechtsback.
Forward is wel in de gelegenheid om verse krachten in te zetten, hetgeen ze dan ook volop doen. Zelfs de scheidsrechter wordt gewisseld.

Al snel is er niets meer over van de positiviteit uit de 1e helft. Na 5 minuten ligt de 2-0 er al in. Valken kan niet veel meer dan tegenhouden.
Dat we dan nog terug komen tot 2-1 mag alleen de keeper van Forward zich aanrekenen. In de eerste helft pakt ie alles, nu is een afstandsschot van Ben – recht op hem afkomend – hem te machtig. De bal glipt uit zijn handen en dwarrelt tussen zijn benen door het doel in.

Zou het dan toch weer spannend worden? Nee helaas. Valken komt er totaal niet meer aan te pas. Forward creƫert kans op kans en wint zeer gemakkelijk met maar liefst 7-1.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan spelen we tegen KGB 7. De strekers hebben 2 punten minder als ons, met 2 meer gespeelde duels. Dat biedt net als het spel in de eerste helft perspectief!