Helden sluiten het jaar af met een zwaarbevochten overwinning

Met enige vertraging dan toch het laatste verslag van de helden in 2012. Het thuisduel tegen Hollandia 8, op voorhand al bestemd als risicoduel. Zonder Dennis Dup, Erwin, Freek en Niels maar gelukkig met invallers Robin en Roan, dus toch gewoon 3 wissels.

Hollandia 8 dus, een team wat bekend staat als scheldbrigade. En helaas, die reputatie maken ze meer dan waar. Ongelooflijk wat deze jongens allemaal tegen de arbitrage, tegenstanders, supporters en zelfs – geloof het of niet – elkaar toeschreeuwen / toewensen. De ergste ziektes komen gedurende 90 minuten voorbij, zelfs de coach doet vrolijk mee.

Genoeg daarover, er werd ook nog gevoetbald op het zware B-veld. Valken is verreweg de betere formatie. Achterin hebben Arthur, Ivo, Marcel en Dennis en keeper Pascal niets te doen. Tot de 15e minuut. Valken heeft ondertussen al 3 goede kansen verprutst al poeiert de linksback op goed geluk de bal naar voren. Dennis lijkt te controleren, de bal belandt op zijn dijbeen. Echter, de verdere controle is er niet en de rechtsvoor, de snelste man op het veld spurt richting Pascal en scoort eenvoudig.

Het zal toch niet weer? Nee hoor, Valken gaat gewoon door met wat het deed: kansen creĆ«ren. Na 3 corners op rij lukt het uiteindelijk bij de 4e. Nico kan bij de 2e paal vogelvrij inkoppen. Hij kopt tegen Martin’s scheen aan die – ook vogelvrij – de bal zo het doel inloopt.

1-1 en er zijn megaveel kansen op meer. Ondermeer Nico, Martin, Roan, Rowan en Doelman krijgen de bal er niet in. Geblokt, slap ingeschoten, over / naast, noem het op en het gebeurde. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk is het Nico die de ban breekt. Voorzet vanaf rechts, keeper ertussen, bal voor Nico’s voeten en simpel ingeschoten.

De voorsprong is een feit, maar lang kunnen we er niet van genieten. De 2e aanval van de Horinezen is ook weer raak. Een aanval van de helden wordt onderschept, counter is vlijmscherp. De spits kan de voorzet van de rechtsvoor simpel binnenschieten.

Rust met 2-2: Valken 12 kansen, 2 goals, Hollandia 2 kansen, 2 goals. Hoezo een lesje in effectiviteit?

Na rust wordt de voorhoede bevriend: Jeroen en Robin vervangen Martin en Doelman Dekker, in de hoop dat er wat meer snelheid in de aanvallen komt.

Die komt er ook, echter er wordt ook veel buitenspel gestaan (in ieder geval gevlagd).

Toch komt er opnieuw een voorsprong. Roan bekroont zijn prima optreden in het heldentenue met een gelukkig treffer. Een aanval door het midden, combinatie met Rowan. Vanaf 25 meter schiet de middenvelder, bal op de paal. Keeper ligt op de grond, bal komt tegen zijn rug en rolt weer richting doel….. en de goal in. 3-2.

Al mopperend, vloekend op alles en iedereen (ja, nog steeds ook op elkaar) gaat Hollandia toch ook weer voetballen. Na een mooie aanval via rechts belandt de bal bij de spits die er eenvoudig 3-3 van kan maken.

Niet veel later komen we opnieuw op voorsprong. Het is Robin die zijn invalbeurt bekroond met een beauty. Over links krijgt ie de bal na een afgeslagen aanval. Robin bedenkt zich geen moment en krult de bal in de verre hoek in de kruising!

De 5-3 wordt gemaakt door Nico, en wat een plaatje. Eindelijk ontsnapt ie aan de buitenspelval rechtsvoor en kan ie samen met Roan (duikt op in de spits) en Robin bij de 2e paal de wedstrijd beslissen. Het lijkt allemaal wat te lang te duren, Nico neemt zijn tijd. Afgeven wordt al wat lastiger maar dan tovert ie zomaar een punter in de korte hoek te voorschijn.

Tien minuten voor tijd mag Hollandia weer wat terug doen. Midmid mag een vrije trap van een metertje of 18 nemen, recht voor de goal. Pascal raakt hem nog maar tikt het leder richting kruising.

4-5, laatste man van Hollandia vraagt al om het affluiten van de wedstrijd (zo stoned als een garnaal volgens teamgenoten) daar hij denkt dat het 4-4 staat. In de slotseconden kan Hollandia nog een pingel krijgen, maar scheidsrechter Bakker wuift de protesten na de actie van Ivo – sliding op de bal maar man gaat ook mee – weg.

En dus: na een hectisch potje winnen de helden met 5-4, heerlijk!

Na de wedstrijd niets aan de hand, en de meeste gebekte Holliandaan de vriendelijkheid zelve. Zo kan het ook. Afsluiten met de tweet van scheidsrechter Peter Bakker die ondanks het gemopper en gevloek de wedstrijd op een prima manier tot een einde weet te brengen, waarvoor hulde! “Geen #scheids te regelen, dus zelf; wedstrijd met alles er in en goede afloop. #respect aan beide teams; #Hollandia8 en #Valken4”.

De helden wensen u allen prettige feestdagen, een knallend uiteinde en een sportief en succesvol 2013, tot volgende jaar!