Glansrijke overwinning van Valken 2 met ‘een luchtje’!!!!

Na enkele weken te hebben getraind in een bollenschuur, was de kans aanwezig dat we de benen weer op gras konden strekken!
Het toeval wilde dat de KNVB zowel ons eerste als tweede elftal koppelde aan HSV Sport en wel op hun terrein.

HSV Sport heeft het hele jaar door niet de beste velden, maar het gaat wel vaak door terwijl het dan elders afgelast is.
Mario en ondergetekende hielden dus rekening met het feit dat we de wei in zouden gaan.

Vanwege een afzegging van Edwin Hoffer moest er een andere keeper gevonden worden, maar helaas was er niet één beschikbaar!
Maar dan kan ik altijd nog rekenen op Jeen Kersten!
Hij was het die “de handschoen oppakte” en om 11:30 uur onder de lat stond!

Afgezien van Edwin een complete groep (13 man) en iedereen had er echt zin in.

Om 10:30 uur kwamen we aan en hadden eerst nog tijd voor een bakkie.
Waar iedereen aan de koffie zat, zat Jos ergens anders……………….hij was even rustig gaan zitten in onze eigen kleedkamer om zijn darmen uit te schudden.
Vervolgens gingen we om 10:45 uur met de hele groep naar beneden om om te kleden en u snapt het al………….sommige spelers kregen braakneigingen en andere rende de 100 meter in 6 seconden om weg te komen………heel, heel, heel verschrikkelijk wat Jos daar zijn collega’s aan deed!!

Na 2 liter deodorant te hebben gespoten konden de spelers zich toch omkleden en aan de warming-up beginnen.
Even voor aanvang nog de puntjes op de welbekende I en met een ferme schreeuw richting het A veld dat er gewoon best goed bijlag.

Een fel startend HSV Sport bracht ons even van de leg, maar al snel voetbalde Valken zoals voor de winterstop, beheerst en goed combinatievoetbal.

De kansen kwamen dan ook vanzelf, maar de voorhoede stond nog niet echt op scherp (vooral Jos had moeite om de kansen te verzilveren).
Een mooie aanval door het midden bracht Michiel oog in oog met hun laatste man die alleen maar achteruit kon lopen…….Michiel lag de bal af op Jos die de score kon openen, maar hij koos ervoor om nog eens af te spelen en vervolgens werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel.
Over dit moment werd nog lang gesproken, zelfs in de rust, en duidelijk was dat iedereen daarvan baalde en dat dit gewoon niet mag gebeuren!!

Ondanks de vele kansen gingen we met een 0-0 stand rusten.

In de kleedkamer aangekomen bleken de giftige gassen te zijn verdwenen en kon iedereen echt genieten van zijn 15 minuten rust.
Inmiddels was Wessel geblesseerd uitgevallen en vervangen door Tim Groot.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, een veel beter Valken, maar met af en toe een (zeer) gevaarlijk HSV Sport………..
Het vizier stond bij hun voorwaartse ook niet echt op scherp dus hield Jeen nog steeds de nul.

In de 54e minuut een incident waarbij Kees vervelend terecht kwam en met hevige pijn in zijn rug het veld moest verlaten.
Zijn vervanger was Robert Boots die prima inviel en een positieve bijdrage leverde aan het geheel.

In de 64e minuut was het dan eindelijk raak, Jos nam een corner die afgemeten op het hoofd terecht kwam van de woest instormende Mike Houtman waarbij de bal kiezelhard tegen het net werd gekopt 0-1.

Angst voor een tegentreffer was er totaal niet en Valken bleef goed voetballen en ook de kansen bleven komen.

Een angstig moment bij ons strafschopgebied werd met een kamikaze actie teniet gedaan door onze rots in de branding Jeen Kersten.
Hij kwam zijn doel uit, buffelde vervolgens over de zestienmeterlijn en gooide zijn ranke lijfje in de strijd met als doel de bal met het hoofd weg te koppen.
Dit lukte volledig en ook hier zag ik daarna een stuk beleving bij iedereen die prachtig genoemd mag worden! (klasse Jeen!)

Even later een prima en keihard afstandschot van Jos richting kruising, maar de kleine keeper van HSV Sport had ook een prima dag en ranselde de bal voor de zoveelste keer uit zijn doel.

In de 80e minuut werd Wietse door Jos op rechts de diepte ingestuurd en wat er toen allemaal gebeurde……………….bijna geen woorden voor…………..Wietse nam de bal mee en piepelde hun linksback als een figurant om vervolgens een voorzet te geven, maar………………..deze ging over de keeper en viel pardoes in de verste hoek in het doel!!!

Dit betekende een verdiende, maar verlossende 0-2 en konden we de wedstrijd rustig uitspelen.
Een heerlijke pot met een sportieve tegenstander waarbij hun trainer onze hele team een compliment gaf voor het vertoonde spel!

Terug in de kleedkamer natuurlijk een uitgelaten sfeer met hier en daar hilarische opmerkingen en onthullingen.

Zo zijn we erachter gekomen dat Jos vroeger een Riek (hooivork) een “Nakworm” noemde en dat de trainer (vanwege zijn omvang?) volgens Jeen al Olvarit potjes (babyvoeding) kreeg met broodjes kroket smaak.

Tevens is ondergetekende totaal vergeten een ontbijt aan te bieden want dat was de afspraak wanneer we bij HSV Sport zouden spelen.
Bij deze verzet ik de afspraak naar de uitwedstrijd tegen RKEDO.

Al met al een heerlijke voetbaldag!

Klasse mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken