3e thuisoverwinning op rij voor de Helden

Half december stonden de helden voor het laatst op het groene gras. Anderhalve maand later het vervolg van de competitie met de thuiswedstrijd tegen Andijk 6. In Andijk wonnen we eerder dit seizoen vrij eenvoudig met 3-6. Maar goed, de lijst met afwezigen was uiteraard weer lang genoeg: Freek, Rowan, Erwin, Dennis Dup en Nico. Gelukkig konden Niels en Rens hun eerdere afzegging terugdraaien en met de hulp van Bertje, Jordy, Tames en Pommes stonden er ‘gewoon’ 3 wissels gereed.

Valken speelt in het eerste gedeelte weer prima voetbal en weet van achteruit via Jeroen en Jan-Jaap veelvuldig de spitsen te bereiken. Echter, de spitsen zijn messcherp, iets te zelfs. De eerste helft 15x buitenspel, veelal terecht ben ik bang.

Achterin zit het potdicht, dus het wachten is op de voorsprong. En die komt na een minuut of twintig. Corner van Doelman, scrimage rond het strafschopgebied waar Rens de bal richting goal werkt. Jaap staat de keeper en de weg en tikt met zijn knie de bal achter de lijn.

Tien minuten later wordt het nog mooier. Een mooie steekbal van Wilfried op Martin, Martin richting keeper. Verdedigers lijkt ie van zich af te kunnen schudden. Deze moeten aan de noodrem trekken en de penalty is terecht. Dennis wil heel erg graag deze nemen, nou vooruit dan maar. Keeper naar links, bal naar rechts: 2-0.

Rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong, niets aan het handje zou je denken. Maar Andijk zet nog 1x aan vlak voor rust. Snelle counter, bal van spits naar linksvoor. Tuur kan nog net zijn been er tussen krijgen en speelt zacht terug op Pascal. Deze staat echter op het verkeerde been waardoor de bal tergend langzaam het doel in rolt. Vlak voor het rustsignaal een identieke situatie aan de overzijde, daar is de paal Andijk echter behulpzaam.

In het tweede bedrijf wordt het spel van de helden er niet beter op. We spelen met een voorhoede en een achterhoede, da’s wel vaker het geval.
Met enkele verse krachten (Bert, Niels, Jordy) komen we echter toch tot aanvallen. Helaas komt de voorzet door de straffe zijwind niet aan. Vanaf links is al snel te hard, vanaf rechts belandt de bal veelal in de voeten van de goed opgestelde verdedigers van Andijk.

En aangezien we met twee linies spelen wordt de achterhoede vaak geconfrontreerd met een overdaad aan blauw-witte spelers. Dit tot ergernis van Ivo die meermaals zijn teamgenoten probeert wakker te schudden.

En dat lukt, want de mouwen worden door de voorwaartsen opgestroopt en zo komen we door hard werken weer op een veiligere marge. Wilfried lijkt zich linksvoor vast te lopen maar herovert de bal op de rechtsback. Zijn pass belandt bij Doelman rechtsvoor. Die lijkt de bal te ver voor zich uit te spelen maar zijn sliding (met een loopgraaf tot gevolg) zorgt er wel voor dat ie Jaap-Jan kan bereiken. Jaap bedenkt zich geen moment als ie ziet dat de keeper iets te ver voor de goal staat. Een zuivere lob valt over de grabbelende doelman heen.

Andijk valt dan aan, komt zo nu en dan tot gevaarlijke aanvallen, maar de Hemmer-verdediging met een prima keepende Pascal houdt lang stand.

Tot de 75e minuut als de helden kunnen denken aan een kansrijke aanval met 4 man. Martin kan vanaf middenveld vogelvrij richting vijandig doel. Op het moment dat de eerste tegenstander in de buurt komt besluit ie af te geven op Jordy. Helaas een Gaus-guffie en simpel opgepikt door de mid-mid van Andijk. De counter van Andijk is messcherp: 3-2.

Tien minuten voor tijd gooit Wilfried het duel op slot. Na een mooie aanval kan de keeper nog wel redding brengen, de verdedigers komen niet echt goed aan wegwerken toe. Wilfried pikt op en schuift de bal simpel in de verre hoek.

Met nog 1 minuut op de klok voorkomt Dennis nog een tegentreffer door goed ingrijpen bij de achterlijn nadat Pascal al geklopt is. Dennis heeft zijn wekelijkse ‘Frank de Boertje’ echter nog niet gemaakt en wil 2 spelers uitkappen. Helaas krijgt ie de bal niet weg en mag Andijk voor de statistieken de eindstand bepalen op 4-3.

De 3e thuisoverwinning op rij, da’s lang niet gek. Na afloop nog genoten van een heerlijke koude douche…

Volgende week mogen we – indien de weergoden het toelaten en de vorst uitblijft – op bezoek in het Julianapark bij Hollandia 9, de ongeslagen koploper!