Helden in prima pot naar 4e overwinning op rij

Na 3 thuisoverwinningen op rij staan de helden zowaar weer keurig in de middenmoot genesteld. Vandaag prachtig voetbalweer rond het middaguur. De uitwedstrijd tegen Westfriezen 8 staat op het programma. Eerder dit seizoen waren de Zwagers met 1-2 te sterk voor ons, in een van onze zijde niet echt beste wedstrijd. Zowaar, een uitgebreide selectie: Alleen Freek (waarschijnlijk komt ie niet meer in actie dit seizoen) en Dennis Dup waren niet aanwezig. 14 man wat een weelde. Ook Robin – Ruud voor intimi – Vriend deed weer mee, een prima aanvulling!

Een wedstrijd op het 2e kunstgrasveld van de Westfriezen, wat een weelde daar. Helaas hebben wij daar nog niet veel ervaring mee, maar deze velden zijn zo goed, zelfs wij komen tot goed voetbal. In de eerste helft zijn we veel beter dan de gastheren. De defensie van de helden is met Tuur, Ivo, Marcel en Dennis potdicht getimmerd. Pascal hoeft dan ook niet 1x in actie te komen om een speler van Zwaag het scoren te beletten. Slechts 1 vrije trap vlak voor rust vanaf 20 meter betekent iets gevaar. De bal gaat net over.

Valken komt tot de ene mooie aanval na de andere. Helaas zijn we niet scherp genoeg of wordt er simpelweg net op tijd ingegrepen. Komt ie: Martin (2x), Rowan, Niels, Jaap-Jan en Erwin, allemaal krijgen we de bal er niet in. De keeper is vaak een sta in de weg. Op het snoeiharde schot van Erwin in de verre hoek wordt ie ternauwernood geholpen door zijn linksback die de bal van de lijn wegtikt.

Het duel is pittig, maar de scheidsrechter houdt de teugels flink in handen. Een stevige tackle of de armpjes ietwat breed: direct een vrije trap. Praten: 5 minuten langs de kant zitten. Eerst mag een Zwager even uitrusten na een stevige charge op Rowan. Vlak voor rust mag ook Martin zich langs de zijlijn begeven: “Nee” roepen als er gevlagd en gefloten wordt voor buitenspel mag nu eenmaal niet.

Na rust flink wat wisselingen bij de Helden waardoor het toch weer ff zoeken wordt. Westfriezen kan er zo nu en dan ook uit komen, maar gelukkig is Pascal vandaag ook in topvorm en kan ie een paar keer puik redden op een instormende speler. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het spel van de Helden. Rens / Jeroen op links en Robbin / Nico op rechts houden het spel goed breed waardoor Rowan en Marcel vanuit het midden voldoende bij de spitsen kunnen uitsluiten.

Echter het blijft lastig voor de spitsen, al is er met de komst van Nico wel wat meer stootkracht voorin. De kansen worden echter in het eerste deel van het tweede bedrijf nog niet benut. Namen: te veel om op te noemen.

Gelukkig komt de treffer er toch. Een voorzet vanaf rechts van Rowan wordt door Nico uit de lucht geplukt en bij de tweede paal snoeihard tegen de touwen gehengst.

Kwartiertje voor tijd komen we goed als de scheidsrechter een voorzet vanaf rechts op de arm van Dennis niet als pingel beoordeeld.

8 minuten voor tijd wordt de marge verdubbeld: Weer een 1 op 1 kans voor Martin die hij mist, de rebound is voor opnieuw voor de messcherpe Nico.

Valken in euforische stemming laat de teugels wat vieren, zowaar kan Westfriezen nog een goaltje meepikken en lijkt het nog spannend te worden???

Het slotakkoord is in blessuretijd toch voor Valken. Jaap-Jan komt er nog even in en kan dus fris en fruitig na een mooie aanval over de rechterkant de achterlijn bereiken. Martin gaat nog maar een keer mee, hopen tegen beter weten in of ie toch nog valt vandaag. Vanaf de tweede paal komt ie voor zijn man en bij de 1e paal schiet ie de bal uit de lucht in de verre hoek.

Direct na de aftrap fluit de leidsman af. Gewoon weer een overwinning, we staan nu 5e met evenveel punten als de nummer 4, Spartanen, het kan niet op! Volgende week het lastige uitduel tegen de Wognummers, een prima voetballende ploeg met ‘oude van dagen’. Helaas is Ivo – de leider in de defensie – er niet bij, kunnen we dat opvangen? We gaan het zin in de late namiddag! Aanvang 14:00.

Morgen? Herstellen van de schaafwonden en de stijfheid zal voor menig held wel weer om de hoek komen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken