Veteranen pakken met winst tegen Sint George de draad weer op

Na een winterstop van maar liefst drie maanden, speelden de veteranen op het C-veld tegen Sint George. De tegenstander had de afgelopen weken wel gespeeld en ritme opgedaan. Bovendien boekte Sint George prima uitslagen, dus het was de vraag hoe het voor De Valken zou uitpakken.

In de eerste helft was het goed te merken dat De Valken-motor nog op gang moest komen. Op het middenveld kwam Sint George te makkelijk aan de bal en voorin was er weinig stootkracht bij de roodgroenen. Desondanks deed De Valken niet voor Sint George onder.

Helaas kwamen de veteranen op achterstand. Van enige afstand wist een Spierdijker de bal met precisie over keeper Theo Hofland te schieten. De goal was een beetje onnodig, maar het was toch ook wel een fraaie boogbal. De Valken wist redelijk snel op gelijke hoogte te komen. Uit een schitterende pass van Marco Bakker, kwam Joris Groot aan de bal en met een knap schot knalde hij de 1-1 binnen. Verder was er nog een gevaarlijk schot van Gerard Laan, een kopbal van Ron Laan en een bekeken afstandslob buitenkant voet van Jan Koster, maar geen van deze kansen werd een doelpunt.

Na rust zakte De Valken bewust meer in en werd pas druk gezet bij balbezit. Die taktische aanpassing pakte goed uit. De conditie liet voortdurend druk zetten niet toe en door iets behoudender te spelen was De Valken de baas op het middenveld. Uit deze aanpak vloeiden goede kansen voort voor Joris Groot, Marco Bakker, Sjaak Laan, Ron Laan en Frank Hand.

En zo waren er nog wel meer mogelijkheden om te scoren, maar het doelpunt bleef bij de meeste aanvallen uit. Toch was het uiteindelijk Gerard Laan die de winnende treffer binnenschoot. Een afvallende bal kwam perfect van de voet van de linkspoot en plofte met een boog achter de keeper van Sint George.

De Valken kan veel beter dan het vertoonde spel, maar iedereen was het erover eens dat de winst terecht was en dat 2-1 een prima prestatie was na de zo lange winterstop waar ritme en conditie onder hebben geleden. De fitheid zal terugkeren de komende tijd en dan kunnen de veteranen nog beter laten zien wat ze waard zijn. Het komt er dan vooral op aan de kansen te benutten.

Helaas is in de rangschikking de achterstand in wedstrijden zo groot, dat opklimmen naar de bovenste plek niet meer mogelijk lijkt. Koplopers NVC en Always Forward hebben veel meer duels gespeeld en zijn met hun puntenaantallen uit het zicht geraakt.

Na afloop zette Jan Koster namens alle veteranen Frank Hand in het zonnetje met bloemen en een cadeaubon voor een etentje met zijn first lady Sandra uit bewondering en waardering voor het vele werk dat hij al jaren achtereen voor De Valken verricht. Volkomen terecht dat zijn teamgenoten ook oog hebben voor de prestaties van Frank Hand buiten het veld. Een beetje verrast liet Frank de loftuitingen over zich heen komen en hij vond het zichtbaar een leuk gebaar. Ook teamsponsor en kledingwasser Ron Laan mocht een bloemetje in ontvangst nemen. Kortom, het veteranenteam heeft in uitstekende sfeer de competitie hervat. Volgende week wacht het bekerduel tegen De Rijp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken