Valken 2 pakt draad weer op met fantastische overwinning!!

Na de zeperd van twee weken geleden tegen SEW was het vandaag van groot belang om de draad weer op te pakken!

Zoals afgesproken werd het ontbijt bij ondergetekende thuis opgeserveerd en men genoot duidelijk van de (warme) croissants en de vele eieren!

Een opstelling die toch wel wat aanpassingen liet zien vanwege de aanwezigheid van Mark.B, Sam en A junior Christiaan.
Het gevolg is dan wel dat andere spelers teleurgesteld zijn, maar uiteindelijk na verwerking met de neus de goeie kant op wijzen! (zo moet het ook!)

Door het verlies tegen SEW is Always Forward genaderd tot op twee punten en dus spelen we elke week een finale en de eerste was vandaag tegen RKEDO.
Deze ploeg moest vandaag strijden voor hun laatste kans gezien zij op vijf punten van ons staan en bij verlies uit beeld zouden raken.

Na een ritje richting De Goorn mochten we ons in kleedkamer vijf gaan omkleden, maar bij binnenkomst was er een ondraaglijke stank door een uitgedroogd doucheputje………………………jammer……!
Aan de overige omstandigheden kon het niet liggen want het kunstgras lag er prachtig bij, geen wind en een externe (KNVB) scheidsrechter.

Overigens voetbalde de scheidsrechter van vorig seizoen (wat overigens helemaal uit de hand liep…..) nu keurig mee bij de tegenpartij(!)

Om 11:30 uur de aftrap en er ontstond een aardige partij met een meer in balbezit zijnde Valken, maar met een levensgevaarlijk RKEDO in de counter!

Helaas zegt 70% balbezit niet veel en in de 23e minuut werd een aanval van ons door (dom) balverlies genadeloos afgestraft door een messcherpe counter: 1-0.
Van deze tegentreffer leerde we helaas niets want 10 minuten later was het wederom door balverlies rond hun zestien, het niet meeverdedigen en geen druk zetten op de bal een counter van RKEDO die afgerond werd met een prachtige lob vanaf 30 meter over onze keeper Edwin die dit absoluut niet verwachtte…2-0.

Met nog een minuut of 12 richting de rust pakte Valken de draad op en creëerde een paar mooie kansen die helaas het net nog niet mochten vinden.
In de 36e minuut was het Sam die ons met een droog schot onder in de hoek weer in de wedstrijd hielp en de stand op 2-1 zette!

In de rust ging het gesprek alleen maar over het (domme) balverlies van ons waaruit RKEDO elke keer gevaarlijk werd doordat er geen druk op de bal gegeven werd.
Dit moest gewoon goed opgepakt worden want dan zou RKEDO helemaal niet meer hun spelletje kunnen spelen!

Met Jeen (linksvoor)voor Jos en Robert voor (de geblesseerde) Mats waarbij Chris naar rechtsvoor verhuisde en Niels.F op zijn nummer “7” terecht kwam, gingen we de tweede helft de strijd weer aan.

Vanaf het fluitsignaal was het De Valken die de lakens uitdeelde en de druk opvoerde met prachtige kansen voor Christiaan en Niels Fine, maar helaas nog zonder resultaat………………

In de 62e minuut was het de aanvoerder van RKEDO die de druk niet aankon en zijn handen gebruikte om een aanvaller van ons te misleiden.
De goed leidende scheidsrechter twijfelde niet en lag de bal op de stip.
Omdat ondergetekende in de ochtend nog had gezegd dat hij had gedroomd dat we een penalty zouden krijgen hadden we afgesproken dat Mike eventueel deze klus zou gaan klaren.
Zo geschiedde en Mike ramde de bal achter de keeper: 2-2

RKEDO kwam er helemaal niet meer aan te pas en Valken voetbalde erg goed en bij balverlies werd er meteen druk gezet om de bal weer snel te heroveren!

In de 74e minuut was het Robert die de bal op gretige wijze afhandig maakte van RKEDO en de bal na een één twee terug kreeg waarna hij de bal dan wel mispeerde, maar de bal terecht kwam bij Niels Fine die eindelijk weer eens in het goede doel wist te schieten met een mooi tegendraads schot: 2-3.
Met nog 8 minuten op de klok werd Christiaan onreglementair tegen het kunstgras gewerkt en weer twijfelde de scheids niet en lag de bal wederom op de stip.
Mike wist wat hem te doen stond, maar door te slap ingeschoten en de keeper die de goede hoek koos bleef het helaas 2-3 en bleven de billen geknepen.
Waarom zou je denken want RKEDO heeft de hele tweede helft niets te zeggen gehad!
In de 89e minuut kwam Niels Kool in balbezit en met een prachtige en met gevoel gegeven pass door het centrum stuurde hij Christiaan de diepte in.
Met grote snelheid sprintte hij richting keeper en met zijn grote teen tikte hij de bal voorbij de keeper en schoot de bal in het inmiddels lege doel: 2-4.
Een fantastische wedstrijd met een dik verdiende overwinning in onze broekzak was het gevolg!

De ingrediënten voor vandaag waren duidelijk: een lekker ontbijt, fitte selectie, goede scheidsrechter en als laatste en misschien wel het belangrijkste, supergretige en positieve reservespelers!!

Voor het eerst in de historie van Valken 2, kwam de scheidsrechter na de wedstrijd onze kleedkamer in om ons (en dus ook Michiel!) een compliment te geven betreffende onze sportiviteit!!

Al met al wederom een prestatie van “het geheel” en dus na vandaag nog steeds bovenaan staan in verliespunten!!

Ik wil niemand tekort doen, maar wanneer ik zeg dat Christiaan de meest opvallende speler was door constant voor gevaar te zorgen in de defensie van RKEDO, denk ik dat namens alles speler spreek!