Valken 2 wint met historische cijfers en een megasnel doelpunt!

Tja, wat moet je als trainer in een verslag zetten wanneer een wedstrijd eigenlijk geen wedstrijd genoemd mag worden?

Het was in de aanloop naar deze wedstrijd toe wel weer heel spannend omtrent het personeelsbestand!
Want met een blessure van Mats en de heren Vroling en Kersten die het nodig vonden om een weekendje weg te plannen, was het echt zeuren om genoeg spelers op papier te krijgen.
Uiteindelijk met een doorgeschoven Christian (met één a) uit de A junioren kwamen we op 13 man, maar daarvan waren er drie niet geheel fit (Tim, Jos en Wessel).

Om 10 uur was de vertrektijd en helaas mistte we nog één speler………na 10 minuten gewacht te hebben besloten we met 12 man richting Avenhorn te gaan om tegen het plaatselijke Kwiek’78 te spelen.

Onderweg belde onze toegewezen grensrechter ook nog af dus vroeg ik mijzelf af want ons nog allemaal stond te wachten vandaag…………

Het ontvangst was werkelijk zeer goed te noemen daar ik bij de kantine al werd opgewacht door een gastheer die mij meenam naar de bestuurskamer.
Daar onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje het wedstrijdformulier ingevuld.

De grootste boodschap in het kleedkamerpraatje die ik de groep meegaf was het woord “ONDERSCHATTING” want Kwiek staat helemaal onderin met 2 punten uit 10 wedstrijden…………

Kwiek nam om 11:30 uur de aftrap en na een onderschepping van Jos en het aanspelen van Christian was hij het die de 0-1 aantekende binnen 6 seconden!!
Dit kon wel eens een landelijk record zijn, maar dat laten we even door P.D. uitzoeken…….

Een nieuwe aftrap volgde en dit keer duurde het 70 tellen voor de bal weer achter hun keeper lag.
Nu was het Niels Fine die de laatste zet gaf: 0-2.

Wat er volgde was eenrichtingsverkeer naar het doel van Kwiek, maar het duurde tot de 22e minuut toen door een schot van Kees de 0-3 op het scorebord verscheen!
Vervolgens moest Tim het strijdtoneel verlaten door een vervelende napijn vanwege een operatie van twee weken geleden.
Wessel maakte zijn rentree en ondergetekende nam de taak als grensrechter over.

In de 26e minuut maakte Michiel zijn eerste van de dag en daarna maakte Niels Fine zijn tweede: 0-4 en 0-5.
In de 35e minuut een mooie voorzet die bij Jos terecht kwam en hij de bal richting rechterkruid deponeerde…………………………..tot ieders verbazing zat er opeens een haarband tussen die de bal van richting deed veranderen en de bal op prachtige wijze achter de keeper deed verdwijnen: 0-6.
Jos was enigszins teleurgesteld, maar kon met frisse tegenzin zijn goede maat Michiel toch feliciteren met dit mooie doelpunt!!
Jos nam een minuut later sportieve revanche op zichzelf door de bal bekeken rechts onder in de hoek te plaatsen: 0-7

In de rust natuurlijk een uitgelaten sfeer en was het maken van doelpunten het enige doel waar we mee het veld weer opgingen.

De 0-8 kwam op naam van Christian die daarmee zijn tweede van de dag liet aantekenen.

Vervolgens was het Niels Fine die een glaszuivere hattrick maakte tussen de 55e en 75e minuut: 0-9, 0-10 en de 0-11.
Jos maakte het dozijn vol en logischerwijs was van enige strijd allang geen sprake meer, maar uit één van de spaarzame aanvallen van Kwiek werd dan toch opeens de eretreffer gemaakt door de spits die twee keer buitenspel stond tijdens dezelfde aanval.
Helaas zag de scheids mijn vlagsignaal niet en ik vond het te gênant om deze treffer aan te vechten dus was de stand 1-12.

Michiel was behoorlijk op dreef vandaag (kan elk moment papa worden, maar is doodsbang dat het toch opeens een jongen word met de naam “Jos”) en maakte nog even de 1-13 en de 1-14.

De scheids floot af en zei dat hij dit in jaren niet meer had meegemaakt hahahaha

Mannen, dit is natuurlijk heel leuk en moeten we ook van genieten, maar blijf met beide pootjes op de grond want de echte wedstrijden moeten nog komen!!