Valken 1 velt koploper!

Ja lieve mensen. Het is weer tijd voor een nieuw verslag van een nieuwe episode van ons avontuur in de 4de klasse B seizoen 2012-2013. Na maandenlange stilstand is de voetbalkoorts losgebarsten. Het wordt een kort maar krachtige 2de seizoenshelft met 11 wedstrijden in 8 weken. Dat past niet, hoor ik u denken. De bond heeft besloten om een aantal wedstrijden door de weeks in te plannen, waardoor met kunst en vliegwerk de reguliere competitie alsnog 11 mei wordt afgesloten.

Wedstrijd 1 van deze cyclus was er 1 om naar uit te kijken. Spartanen thuis. De verse koploper en DE ploeg in vorm. Van Valken kon dat wel/niet gezegd worden. Afgaande op de laatste wedstrijd tegen WMC, kon Valken haar borst natmaken. Of zoals de speaker mevr. Obdam nog even toelichtte voor de wedstrijd: “Het was een draak van een wedstrijd”. Je zag het zelfvertrouwen groeien bij de 11 uitverkorenen….

Spartanen dus. De ploeg die als laatste Valken een nederlaag toebracht. Dat was al even geleden. De 8 wedstrijden daarna won Valken 3x en speelde ze liefst 5x gelijk. Dus hoe mooi die ongeslagen serie ook mag zijn, het aantal verdiende punten viel wat tegen. Zodoende bivakkeert Valken sinds wedstrijddag 7 op de 8ste/9de positie. Een vertekend beeld, want het gat met de subtop was slechts enkele verliespunten.

Valken moest het die dag doen zonder Rob, die teveel hinder ondervindt van een knieblessure. Erik kon daarvoor moeiteloos worden ingepast. Mark B., Mike H. en Christian S. (A-jun) namen plaats op het bankie. Paul viel af tijdens de warming-up. B-junior Mike Hoffer nam zijn plek in.

Doen waar Valken goed in is. Dat was de opdracht die de coach de spelers meegaf. Als ik nu precies ga uitweiden wat dit is, speel ik al die tegenstanders in de kaart die likkebaardend mijn verslag lezen. Laat ik het erop houden dat we vasthielden aan ons inmiddels bekende concept. Alleen moesten de spelers weer even hieraan herinnerd worden. Er vlogen er nogal wat uit de bocht in de vorige wedstrijd. De geschiedenis leert ook dat juist tegen sterke ploegen de Roodgroene dadendrang groter lijkt.

Bewust of niet. Het wedstrijdformulier van Spartanen was niet conform de werkelijkheid ingevuld. Zo ontbraken enkele “bekende” namen en waren er namen wel genoemd die al lang met voetbalpensioen zijn. Al snel tijdens warming-up werd duidelijk dat we ons in dat opzicht te rijk hadden gerekend.

De wedstrijd dan. Valken begon aardig, maar zag ook dat de tegenstander sterk was in balbezit. Druk zetten had niet altijd zin en werkt bovendien krachtverslindend. Daarom werd na een goede 10 minuten, toen de eerste schermutselingen plaats hadden gevonden, voornamelijk afgewacht op kansjes in de tegenstoot. Spartanen liet zien waarom het bovenaan stond. De eerste grote kans was voor de uitploeg. De rechtsvoor schoot van hoek zestien via de handen van Mike tegen de paal. Een nuttige redding van de junior.

Spartanen bleef daarna dreigend, maar Valken gaf uiteindelijk maar weinig weg. In de tegenstoot kwam er steeds meer gevaar. Uiteindelijk was het Lennard die een voorzet van Mark mooi tegendraads inkopte en zo de 1-0 liet aantekenen. Met deze meevaller in de tas hield Valken Spartanen tot de rust van zich af.

De 2de helft begon met een ontketend Valken. Spartanen had het even niet meer en riep zo het onheil over zich heen. Valken schiep zich een aantal kansen en 2 daarvan belandden in de goal. Het was Erik, onze beste rechtsvoor, die beide keren het eindstation was. Vooral de 2-0 was een mooie aanval met ook Roan en Koos in een bijrol.
3-0!! Tegen de koploper. Dat is niet nix. Nog lang geen 14-1, maar toch ontzettend knap. Valken leek zelf ook in de war met de weelde. Spartanen geloofde eigenlijk niet meer in een goede afloop, maar werd toch weer opgetuigd. Een onnodige vrije trap net buiten de zestien werd onberispelijk binnen geschoten. De 3-1 bleek het startsein van een geweldig offensief. Valken kon de bal niet meer in de ploeg houden en moest zich beperken tot tegenhouden. Dit ging niet vlekkeloos, want Spartanen creëerde enkele aardige kansen. Telkenmale stond er een verdediger of doelman in de weg, waardoor de 3-2 gelukkig niet viel.
In de slotseconde vond Mark Lennard weer eens die zijn 2de treffer van de dag maakte. De bal lag nog in het net toen de sterk leidende arbiter voor het laatst fluitte. Eindstand: een terechte, maar enigszins geflatteerde 4-1!!

Dat is lekker. 4-1 winnen van de koploper. En dat na die dramatische pot tegen WMC. Raar ploegie dat Valken. Het mooie is, dat vinden tegenstanders ook. Er is geen ploeg in de 4de klasse B die reikhalzend naar een confrontatie met Valken uitkijkt. Dat is een compliment voor de ploeg en een stimulans om eindelijk eens van die 8ste plek te komen. Want ook na deze prima overwinning staat de ploeg daar nog altijd.
Complimenten voor de hele ploeg. Toch wil ik vooral Mike noemen die een prima pot keepte. We vergeten bijna dat hij pas 16 jaren meeloopt op die aardbol. Een ander leuk detail is de invalbeurt van Christian. Hij kwam in het veld voor Rick waarmee de gemiddelde leeftijd van de basiself met 3,2 jaar zakte. Heel mooi dat we met deze jonge talenten mogen werken.

Volgende week staat er alweer een lastige wedstrijd op het programma. Dan reist Valken af naar Alkmaar om op kunstgras tegen kampioenskandidaat Alcmaria Victric te spelen. We mogen weer aan de bak.
Ps. Mark, die na een midweek skiën zonder pijntjes de wedstrijd begon, heeft dankzij een knietje in zijn bovenbeen, na last van een ijsbeen…. Dat is wel ironisch eigenlijk….

En dan nog: voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz, voetbalquiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken