Helden vergeten wedstrijd in 1e helft al te beslissen

Net als het vlaggenschip mochten ook de helden het opnemen tegen een formatie der Spartanen uit Wognum. Het 5e elftal van de rood-witten kwam op ons B-veld op bezoek. Vooraf een spannende confrontatie als je naar de ranglijst keek. Wij 5e, Spartanen 4e. Beiden 19 punten. Een zespuntenwedstrijd dus.

Valken had wat recht te zetten na het teleurstellende resultaat in Hoorn van de week ervoor. Dat moest dan zonder Freek, Dennis Dup en vandaag ook Doelman Dekker en Niels gebeuren. Slechts 1 wissel, Nick, Rowan, Martin, Rens en Tuur pakten allen een gedeelte hun rust.

In het eerste bedrijf is het Valken die domineert. Het verdedigingsblok met routiniers Tuur, Ivo en Dennis zorgen ervoor dat Pascal bijna niet in actie hoeft te komen. Slechts eenmaal raakt ie in verlegenheid als Jaap een iets te korte terugspeelbal heeft, P is niet eerder bij de bal dan de spits. Voor de rest staan de Spartanen veelvuldig buitenspel. Uiteraard leidt dit tot enige frustratie bij de mannen. Da’s dan ook het enige want het was een heel sportief duel.

Aan de andere kant? Kansen te over, vooral voor Martin. Na eerst een Gausguffie van 20 meter te hebben geproduceerd krijgt ie na 20 minuten dé kans. Diepe bal wordt gemist door verdediging, Martin kan alleen op de keeper af. Schot moet in de verre hoek maar belandt over de goal.

Niet veel later een megakans voor Rens. Hij gaat zelf goed door op de verdediging, keeper uit de goal en Rens zet zijn voet er tussen, bal tergend langzaam richting goal, laatste man haalt hem op de lijn uit het doel weg.

Daarna weer een kans voor Martin na een prima voorzet van Rens, weer overgeschoten. Ook scoten van afstand van Joe, Rowan en Erwin belanden niet tegen de touwen, ruststand is 0-0, daar waar 4-0 ook had gekund (en wellicht gemoeten)

Na rust heeft Spartanen de wind in de rug, ze komen dan ook iets beter in hun spel. Valken blijft als vanouds gevaarlijk in de tegenstoot, de scherpte voorin ontbreekt vooralsnog. Die is er wel bij de voorwaartsen van Spartanen als ze na een kwartier een vrije trap krijgen. Bij de tweede paal kan de spits helemaal vrij inkoppen.

De achtervolging wordt weer ingezet. Niet veel later komen we alweer op gelijke hoogte. Voorzet van Dennis vanaf links, Bal gaat langs centrale verdedigers en Nico, daarachter staat Martin vogelvrij om vlak voor de keeper simpel binnen te schieten.

Lang kunnen we echter niet genieten van de treffer. Een kopie van de eerste treffer volgt, weer een vrije trap, weer vrij inkoppen. Dubbel leermomentje.

Opnieuw komen we sterk terug. Via de zijkanten worden vele aanvallen opgezet. Nu is het een voorzet vanaf links die door de verdediging weggewerkt lijkt te worden. De linksback maakt echter overduidelijk hands, de pingel is terecht. Dennis schiet onberispelijk binnen. 2-2, spanning ten top.

Het spelbeeld golft nu op en neer. En helaas valt het kwartje de Wognumse kant op. Een afstandsschot kan door Pascal nog wel worden gekeerd, de rebound is echter voor de spits die als enige alert reageert.
(niet veel later eenzelfde situatie aan de andere kant waar de keeper de bal tegen de lat tikt, spitsen komen net te laat).

Vlak voor het laatste fluitsignaal wordt de bal er nog eenmaal ingepompt, maar bij de 2e paal kan Martin de bal niet controleren. Weer een kans weg, het was de laatste. Eindstand 2-3.

Helaas een nederlaag die absoluut niet nodig had geweest. Volgende week opnieuw een zware beproeving: op bezoek in Enkhuizen bij de nummer 2 van de ranglijst West Frisia DP 8. Aanvang 14:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken