Valken pakt 6 punten in paasweekeinde

Ons vlaggenschip had een druk paasweekeinde voor de boeg. Liefst 2 inhaalwedstrijden stonden op het programma. Op papier lag het zwaartepunt op de zaterdag met een uitwedstrijd tegen Hauwert. Deze ploeg stond qua verliespunten op de gedeelde 1ste plaats. Daarvoor moesten nog wel 5 inhaalwedstrijden gewonnen worden. Helemaal realistisch was deze gedeelde koppositie dus niet.
Maar toch. Een mooie uitdaging voor Valken. De ploeg was op stoom en reisde met veel zelfvertrouwen naar het dorp van de blauwhemden. Tijdens de bespreking haalde coach Kuiper weer een paar memorabele uitspraken uit zijn hoge hoed. Sommige zullen de censuur niet doorstaan vrees ik. Het kwam erop neer dat de verdediging zo kort moest dekken dat na de wedstrijd op de ruggen van de Hauwert-aanvallers een afdruk van een bepaald lichaamsdeel te zien moest zijn. De rest laat ik aan uw fantasie over.
De wedstrijd ontspon zich zoals Valken zich dat had voorgesteld. Hauwert combineerde er lustig op los. Maar deed dat vooral op het middenveld. Zodra er enige drang naar voren tentoon werd gespreid, vond deze haar Waterloo tegen de Roodgroene muur.
Valken was in de tegenstoten veel gevaarlijker. Het duurde tot halverwege de 1ste helft alvorens die dreiging werd omgezet in doelpunten. Mark vond in eerste instantie alleen het hoofd van Lennard. De doorkopbal kwam terecht bij de mee opgekomen Rick. Met een subtiele volley in de uiterste hoek wist die de doelman te kloppen. Een doelpunt van hoogstaand niveau.
Even later kreeg Valken de 0-2 in haar schoot geworpen. De doelman liet een voorzet los en superspits Lenniegoal reageerde alert en tikte binnen.
Tot de rust hield Valken vrij eenvoudig stand. Zelfs corners en vrije trappen, normaal een teer punt, wekten geen zweetdruppels op bij spelers en volgers.
De 2de helft hield Valken dezelfde tactiek aan. Hauwert wist maar zelden gevaarlijk te worden. Het duurde eigenlijk nog te lang voordat de bevrijdende 0-3 werd gemaakt. Uiteindelijk was het Erik die de overwinning veilig stelde op aangeven van Roan.
Maandag
De maandag bracht een wedstrijd met een heel andere dimensie. Hekkensluiter ALC kwam naar Hem. Het was waken voor onderschatting. Coach Kuiper kon behalve die aanwijzing, de rest laten zoals het zaterdag was getekend. Alleen Nobi moest noodgedwongen van het bord worden weggeveegd. Die heeft tegen Hauwert een gebroken duim opgelopen en zal pas half mei weer inzetbaar zijn. Een fikse aderlating ook omdat zaterdag bekend werd dat Rob ook voorlopig klaar is. Ik wens beide patiënten veel beterschap toe.
Winnaars hebben vrienden. Verheugd was het om te zien dat relatief veel volgers de weg naar het sportcomplex wisten te vinden. Die troffen een bouwput aan, want de werkzaamheden voor ons nieuwe clubhuis zijn inmiddels begonnen!!
Valken begon wat rommelig aan de wedstrijd en zag het dappere ALC enkele keren tot in de zestien naderen. Een enkele oh en wat doeltrappen later nam Valken het initiatief over. Gelukkig hebben we momenteel de beschikking over een dodelijke spits. Lennard was wederom succesvol. Ditmaal was Mark Borst te aangever. Even later deed de topscorer het helemaal op eigen kracht. Hij werkte zich letterlijk langs en door 3 tegenstanders om vervolgens met een achterloos puntertje de bal in doel te schieten.
De 2de helft rommelde Valken vrolijk verder. Echt heel veel kansen werden niet gecreëerd, maar de score had wel hoger mogen uitvallen. Ondertussen ontsnapte Valken nog enkele keren aan een tegendoelpunt. ALC bleef werken voor een beter resultaat en dat viel hun te prijzen. Eerlijk gezegd verdienden de Abbekerkers ook wel een treffer, maar Paul wenste niet mee te werken. Met een katachtige reflex hield hij bij een 3-0 stand een mooi schot uit doel.
De 3-0 werd een prooi voor Erik op aangeven van Roan. Het laatste kwartier gebeurde er veel, maar wat er ook ondernomen werd, de bal wilde er niet meer in. Zodoende bleef de schade voor ALC beperkt tot 3-0 en kan gesproken worden over een regelmatige overwinning.
De 2 zeges in het paasweekeinde hebben Valken een plaats in de subtop bezorgd. De achterstand op Woudia blijft 4 verliespunten. Dat is normaal gesproken te veel, want Woudia laat maar weinig steken vallen. Verder dingen nog 8 ploegen mee om een periodetitel. Kortom, het is allemaal best leuk wat Valken doet, we hebben nog helemaal niets.
Komende week staat er alweer een kraker op het programma. Dan komt Westfrisia DP op bezoek. De Enkhuizers hebben al een periode en zullen dus waarschijnlijk va banque spelen om nog een kans te houden op de titel. Alles minder dan een overwinning zal betekenen dat de Enkhuizers zich kunnen richten op de nakompetitie. Dat is me toch weer een prachtig affiche….
Komt dat zien!!
Ps > Donderdag 11 april speelt Valken 1 thuis tegen Grasshoppers om 19:00. Zet het in uw agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken