Valken 2 weer een ronde verder in KNVB beker na mooie overwinning!

Na de vorige KNVB bekerronde waar wij met enige moeite Oosthuizen 3 versloegen (5-6) en je bij de laatste 2488 ploegen terecht komt, krijg je natuurlijk betere tegenstanders.
Vandaag stond dan ook de volgende ronde van de KNVB beker op het programma en wel tegen het altijd lastige derde elftal van Spirit’30…………….

Een klein personeelsprobleem vanwege afwezigheid van Mike, Mats, Michiel en Sam werd keurig opgelost en A junior Rick Besseling schoof bij ons aan en konden we met 12 man richting Hoogkarspel.
Om 18:45 uur de aftrap en al snel werd duidelijk dat deze pot gewonnen moest worden tegen het matige en aardig op leeftijd zijne Spirit.
Maar zoals wel vaker in het verleden gebeurde moet men eerst een tegentreffer krijgen alvorens beter te gaan voetballen.

Onzorgvuldigheid achterin bracht de aanvoerder van Spirit in mooie positie en rondde keurig af 1-0.
In de 15e minuut werd dit recht gezet door twee jeugdige ventjes want met een mooie één twee tussen Kees Kok en Niels Fine maakte de eerste het karwei mooi af en was de stand weer in evenwicht 1-1.

Het was om de één of andere reden tijd voor Jelle de Groot om aan het aanwezige publiek te laten zien dat hij ook voor een carrière als basketballer had kunnen kiezen want hij pakte de bal prachtig met twee handen uit de lucht en deed dit ook nog eens in zijn eigen zestien………pingel……2-1.

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar Valken was wel de veel beter voetballende ploeg en dat werd dan ook in de 26e minuut uitbetaald.
Een vlijmscherpe voorzet vanaf de rechterkant werd door Christian met een prachtige voetbeweging verwerkt tot doelpunt 2-2.

Dat niet altijd alles lukt bij de jeugdige Christian bewees hij een paar minuten later door een mooie aanval niet af te ronden ondanks dat hij dit vanaf 2 meter en een leeg doel mocht proberen……………(vandaag kon het…..)

Nog voor rust deed De Valken wat het moest doen, op voorsprong komen.
Een aanval over links met de pijlsnelle Jeen die wederom zijn hakken aan zijn tegenstander liet zien om vervolgens een snoeiharde voorzet te geven en een verdediger van Spirit zich genoodzaakt voelde om deze achter zijn eigen doelman te deponeren 2-3.
Tot aan de rust wel kansen, maar geen verandering in de score……..

In de rust moest Jos Beckham (Opa) plaats maken voor de jeugdige Rick Besseling in de spits en plaats nemen naast de trainer op de bank.

Uiteraard tegen zijn zin in en met veel onderbouwingen (uiteraard op ludieke waijze zoals alleen Jos dat kan…..) naar mij toe hoe fout deze keuze was, bouwde Valken zijn voorsprong uit tot een mooie 2-5……….

In de 55e minuut was het wederom Kees Kok die het laatste zetje gaf van een mooie aanval en de 2-4 aantekende.
Vervolgens vond Niels Fine het wel eens tijd om het ongelijk van de trainer te bewijzen (ik had gezegd dat je op dit niveau geen stift of Panenka penalty hoeft te proberen want keepers gaan niet zo snel naar de grond) en ging alleen op de keeper af om deze mooi te verschalken met een stift………helaas bleef de keeper (zoals voorspeld) gewoon lomp staan en ving de “geweldige” stift lachend op in zijn handjes.

Ook andere kansen liet Niels onbenut en was het toch weer tijd om Jos Beckham nog een kwartiertje te gunnen…………tot grote vreugde van de persoon zelf….
Ook de goed ingevallen Rick Besseling kreeg nog enkele mooie kansen, maar helaas (nog) niet scherp genoeg voor het doel.

In de 80e minuut was het onze altijd prima spelende aanvoerder Niels Kool zelf die een mooie aanval door hem zelf opgezet, keurig afrondde en de eindstand op 2-5 bracht!

Dus is het een kwestie van tijd voor onderstaande afbeelding tot stand komt…..

Bij elkaar een mooi voetbaltoetje die KNVB beker, maar laten we ons volledig richten op de competitie waar ons aanstaande zondag West-Frisia wacht en wij geen steek mogen laten vallen!