Veteranen missen kansen maar winnen van WSW

Een derby voor de veteranen. Tegen het decor van de Stofmolen, nam De Valken het op tegen WSW uit Wijdenes. Het zou een duel worden met heel veel kansen voor De Valken, waar er uiteindelijk maar één van werd benut. Dank zij een doelpunt van Sjaak Laan wonnen de veteranen nipt met 1-0.

De uitslag doet geen recht aan het krachtsverschil. De Valken had de hele wedstrijd de overhand en bij vlagen werden er mooie aanvallen opgezet. De afronding liet niet een beetje, maar heel veel te wensen over. Er waren kleine kansjes of joekels van kansen voor Joris Groot, Peter Bakker, Ron Laan, Sjaak Laan, noem maar op. Heel veel roodgroenen kwamen in kansrijke positie, maar de bal wilde er niet in. Ook speelde het elftal te lang in een traag tempo, terwijl juist bij meer snelheid WSW in problemen werd gebracht.

Helaas vertaalde het ongemakkelijke gevoel over het uitblijven van het doelpunt zich het nodige gemopper, maar na de rust ging dat veel beter en liet De Valken de scheidsrechter gewoon zijn werk doen. En op de fluitist was ook weinig aan te merken, hij kan er ten slotte ook niets aan doen dat De Valken de ballen er niet in schiet. In de tweede helft was Gerard Laan ingevallen en dat kwam het spel van De Valken ten goede.

Gelukkig eindigde het kansenfestival niet in een fiasco. Bij een van de aanvalsgolven werd Joris Groot vrijgespeeld op rechts en hij legde goed terug vanaf de achterlijn. Ron Laan schoot in, maar ook deze keer stond een WSW’er op de doellijn nog in de baan van het schot. Gelukkig was Sjaak Laan er als de kippen bij om alsnog de treffer te laten aantekenen.

Er zouden nog meer kansen volgen (zowel Gerard Laan als Sjaak Laan feitelijk voor open doel) en een terecht afgekeurd doelpunt (Ron Laan) wegens buitenspel, maar de veteranen moesten genoegen nemen met de kleinst denkbare overwinning. Wel gewoon drie punten natuurlijk en als op basis van verliespunten de stand zou worden opgemaakt, staat De Valken keurig op een tweede plaats achter NVC, dat al veel meer heeft gespeeld en daardoor niet meer is te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken