Valken 2 (terecht) uitgeschakeld in KNVB beker!!

Vandaag maar weer eens een bekerwedstrijdje voor Valken 2.

De KNVB had voor ons bedacht dat we het leuk zouden vinden om voor de 6e keer een uitwedstrijd te spelen en ook lekker naast de deur, Koedijk!!

Toch was iedereen keurig op tijd op het parkeerterrein en konden we richting Koedijk vertrekken.

De tegenstander van vandaag was Koedijk 5……….…Koedijk 5???

Om de een of andere reden bracht dat bij iedereen een glimlach op het gezicht, maar die verdween als sneeuw voor de zon………………

Om 19:00 de warming-up die al wat losjes en lacherig werd uitgevoerd, maar toen we naar de tegenstander keken maakte we ons niet druk want die deden amper een warming-up………en ze waren ook nog eens allemaal net droog achter de oren (17 tot 20 jaar?) dus wat kon ons vandaag gebeuren?

Om 19:30 uur de aftrap en vanaf minuut één wist Valken niet wat men overkwam want de spelers van Koedijk gunde ons geen enkele ruimte om te voetballen en zaten er bovenop!
Wanneer men dacht ruimte te hebben kwam de volgende speler (lees = Pitbull) in beeld en werden we naar achteren gedrukt en dwongen ze ons om fouten te maken.
En die kwamen er……………….binnen 6 minuten had een 2-0 achterstand niet misstaan, maar het vizier stond nog niet op scherp bij de jonge honden van Koedijk!
Valken kwam niet onder de druk vandaan en creëerde dan ook echt werkelijk niets.

Koedijk beukte er op los en ondanks dat het er soms rommelig uitzag wisten deze jongens elkaar prima en op hoge snelheid te vinden en dat resulteerde in de 14e minuut in de terechte 1-0 stand.
Daarna veel kansen voor Koedijk om ons te slachten, maar het duurde tot de 32e minuut alvorens er 2-0 op het scorebord stond!
Tot aan de rust stand gehouden en besloten we om in de tweede helft een 4-4-2 opstelling te proberen.

Met Kees en Wietse voor Jelle en Robert begonnen we vol goede moed……en zowaar waren wij sterker en Koedijk had er moeite mee!

Het resultaat was in de 55e minuut de aansluitingstreffer van Mike die een prima corner van Jeen keurig met het hoofd afrondde 2-1.
Heel even was Koedijk de weg kwijt en was de 2-2 heel dichtbij, maar juist op dat moment wisten de snelle spitsen van Koedijk toe te slaan en was het opeens 3-1.
Koedijk kreeg weer de geest en creëerde kans na kans en van deze kansen werd er (maar) één benut 4-1.
Valken liet zich niet uit het veld slaan en knokte, tegen beter weten in, om nog terug te keren in de wedstrijd.

In de 78e minuut was het Sam met een droge knal die de 4-2 op het scorebord zette en Valken werd weer strijdlustig.
Vanaf dat mom
ent gebeurde er van alles en dat verdiende niet de schoonheidsprijs……………….
De spelers van Koedijk begonnen iets te fel te voetballen en deelde hier en daar een tikkie uit wat resulteerde in een gele kaart.
Vervolgens kreeg Wessel zomaar een schop in het voorbij lopen van een Koedijk speler en omdat de scheids er bovenop stond werd dit beloond met een direct rode kaart.
Helaas hebben we in elk elftal een aantal spelers die vinden dat ze zich er mee moeten bemoeien en liep er ook opeens een “bosaap” op het veld………??

Na enkele minuten en een wurgpoging verder keerde de rust terug en speelde we de resterende 6 minuten uit en was de uitschakeling een feit…….

Een terechte nederlaag en ik hoop een wijze les voor ons allemaal want het zal aanstaande zondag echt beter (feller) moeten willen we de drie punten in onze tas doen!

Laten we hopen dat de KNVB dit meeneemt en ons volgend seizoen ook een paar thuiswedstrijden gunt………..
Conclusie: zes wedstrijden gespeeld, 34 doelpunten voor, 14 tegen en 2314 gereden kilometers en evengoed uitgeschakeld……………..

Aanstaande zondag moet de knop weer om vanaf 9:30 uur waar ons een heerlijk ontbijt staat te wachten onder begeleiding van Jeen Kersten (info volgt)