Helden komen wederom niet tot winst: scheidsrechter helpt KGB een handje

Het einde van een bewogen heldenseizoen nadert. Nog 2 potjes en dan zit het erop. Uiteraard weer lang niet de hele competitie uitgespeeld. De afgelastingenstroom was deze competitie gigantisch. Zo ook de afwezigheid van spelers. Iedere week moeten we moeite doen om 11 spelers op te kunnen stellen. Vandaag wederom. Gelukkig was Jordy er weer en werd door Doelman Dekker nog een oude bekende te voorschijn getoverd: Marco! Dus ‘gewoon’ 1 wissel ondanks de afwezigheid van Dennis, Freek, Pascal, Nick, Jeroen en Jaap-Jan. Met Niels op de goal en een roulerend middenveld als grensrechter speelden we vandaag de uitwedstrijd tegen KGB. Eerder dit seizoen versloegen we ze in de 2e helft nadat we eerst nog met 1-3 achterstonden. (7-3 winst).

Vandaag spelend op het hoofdveld van de Kauwgomballen. Kneiterhard, hobbelig en vol paardenbloemen. Maar niet zeuren, daar hebben alle 22 spelers mee te maken. Sterker nog, we mogen blij zijn dat we met een dergelijk weertje de weide nog in mogen, het is al bijna weer afgelopen.

Het duel begint van Helden-zijde wat gezapig. Het duurt dan ook een tijdje tot we aan fatsoenlijke aanvallen toekomen. Veelal komt de dreiging van links waar Dennis vandaag de linskback ingeruild heeft voor de aanvallende variant. Hij haalt menigmaal de achterlijn en kan zelf uithalen / voorgeven. Zijn eigen schoten zijn niet echt gericht, de voorzetten daarentegen zijn op maat. De beste kans is dan ook voor Doelman die op zijn snoeiharde voorzet bij de 2e paal in komt lopen. Zijn inzet belandt helaas snoeihard op de paal: ingooi KGB.

Verdere kansen voor Martin, Rowan en Marcel treffen in het eerste bedrijf geen doel.
Aan de andere kant wordt keer op keer succesvol de buitenspelval uitgevoerd. Slechts 1 (dot van een) kans krijgt KGB op slag van rust. De spits schiet echter van een paar meter afstand hoog over. We gaan rusten met de welbekende brilstand.

Na rust wordt Valken veel beter. Met een licht windje in de rug wordt de ene na de andere aanval opgezet. Vooral via rechts komt er veel gevaar. Doelman Dekker gaat menig duel aan met zn fysiek gelijkwaardige tegenstander en komt er vaak als winnaar uit. Voorzetten volgen, combinaties en vele corners. De zoveelste corner komt na een prima inzet van Dennis die ternauwernood door de keeper met het linkervoetje uit de korte hoek kan worden getikt.

Deze hoekschop wordt getrapt door Rowan. Doelman staat recht voor de goal op een metertje of 4 afstand. En ja: hij kan springen. Is z’n tegenstander te slim af en kopt ferm binnen achter de kansloze keeper.

Nadat Martin in de eerste helft al 2 kansen om zeep heeft geholpen, in de 2e helft ook 2 heeft ie bij z’n 5e kans wel succes. De afgemeten voorzet vanaf rechts komt van Doelman. Ter hoogte van de penaltystip heeft Martin zich vrij weten te lopen van de verdedigers. Keeper metertje voor de goal, de kopbal van de spits valt precies tussen kansloze keeper en de lat in. Prima doelpunt, de moeilijkste kans van de 5 is raak 🙂

0-2 voorsprong, geen vuiltje aan de lucht. KGB geeft zich echter nog niet gewonnen. Ja, de rechtshalf wel. Als Dennis hem voorbij snelt en richting goal kan sprinten wordt hij van achter smerig onderuit gehaald. Witheet is ie, en terecht. Wat geduw over en weer en ‘slechts’ 5 minuten van de tot dan toe prima fluitende leidsman.

KGB gaat nu risico’s nemen en sturen de laatste man naar het front. Enkele keren buitenspel en halve kansen later hebben ze toch succes als een aanval door het midden simpel kan worden afgerond door de geheel vrijstaande spits.

1-2, nog niets aan de hand en Valken blijft de mogelijkheden krijgen. Maar helaas, tot een goal komen Doelman, Rowan en Dennis niet.

Met nog 2 minuten op de klok gebeurt het voor de zoveelste keer dit seizoen: een mooi resultaat wordt teniet gedaan. Ditmaal door de scheidsrechter. KGB in de aanval, schot op doel belandt bij rechterspits: niet een beetje buitenspel….. Maar doordat de bal door een Valken-verdediger is aangeraakt mag de rechtsvoor de gelijkmaker aantekenen.

Protesten helpen en uiteraard niet, er wordt door de leidsman opeens gedreigd met melden van ontbrekend wedstrijdformulier etc…. daar heeft ie het de gehele wedstrijd niet over gehad.

Nou ja, dan houden we er mee op en eindigt het in een gelijkspel, teleurstellend, maar over het algemeen een prima potje.

Zo nog 1 duel te gaan, en dat zou zomaar eens de laatste kunnen zijn en het einde kunnen betekenen van de Helden-formatie zoals ie nu bekend is. Wellicht dat er volgend jaar een splitsing komt: seniorenelftal met de jongere helden en een veteranenheldenteam. Wordt vervolgd……..