Valken 2…..kampioenschap 2012-2013

De wedstrijden……
Een seizoen begint altijd met een voorbereiding en we konden rustig stellen dat die niet vlekkeloos verliep. Met twee trainers die allebei afhankelijk zijn van “de bouwvak” zaten we met twee loze weken…..deze werden ingevuld met een looptrainer die de aanwezige spelers versteld deed staan vanwege de fitheid in combinatie van zijn (respectabele) leeftijd!

Op 16 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen HSV Sport en dat was dan ook meteen een graadmeter want het zou één van de betere ploegen zijn in onze poule. Na 90 minuten was de rook opgetrokken en stond er een prachtige 6-2 op het scorebord en was het goede gevoel geboren!

Een week later moesten we uit tegen SEW en speelden daar een hele sterke wedstrijd tegen een hele goede tegenstander. De eindstand was een terechte 1-1 waar alle partijen prima mee konden leven.

De derde wedstrijd was thuis tegen RKEDO en ook deze ploeg werd met 6-2 van de mat gespeeld en met 7 punten uit 3 wedstrijden stonden we er goed voor.
Vervolgens wonnen we uit van Medemblik (1-3) en thuis van West-Frisia(4-2).

Op 4 november moesten we richting Hoorn om aan te treden tegen Always Forward, die we een echte concurrent mochten noemen. Ze traden aan met een behoorlijke versterking vanuit hun eerste elftal en ondanks de 0-1 voorsprong hadden we weinig te vertellen en stond er na 90 minuten een terecht 3-1 nederlaag op het scorebord.

Een week later waren we de schrik te boven en wonnen we met veel moeite van Victoria O met 3-2.

Het was nu 18 november en stond de wedstrijd tegen KGB 3 op het programma…altijd een beladen potje en uitgerekend die dag gaf men de leiding aan een vreselijk slechte scheidsrechter (vond ook KGB). Het ontaarde in een belachelijke vertoning waarbij zeker 9 spelers een tijdstraf kregen van 5 minuten. Na een ruststand van 3-1 voor KGB zette Valken na de rust de wedstrijd naar hun hand en speelde de “oudjes” van KGB helemaal van de mat! Een mooie 4-6 overwinning was het resultaat.

De winter deed zijn intrede en hielden we onze spiertjes en conditie op orde in één van de loodsen van de heer Langedijk (nogmaals dank!) door middel van twee keer per week lekkere partijtjes te spelen.

Op 3 februari mochten we eindelijk de wei weer in en wel uit tegen HSV Sport. Dat de trainingen in onze “bollenschuur” zijn uitwerking hadden merkten we wel en speelden één van onze betere wedstrijden met als resultaat een 0-2 overwinning!

Op 17 februari de moeilijke wedstrijd tegen SEW thuis op het programma.
De vele regen was bijna spelbreker, maar we hadden zoveel moeite gedaan om 13 spelers bij elkaar te krijgen dat aflasten gewoon “not done” was! Met 6 invallers (A junioren en 3e elftal) waren we toch onze vanzelfsprekendheden kwijt en werden we langzaam maar zeker afgestraft door SEW en door onze eigen topscoorder Niels Fine die een unieke prestatie leverde door als spits twee keer in eigen doel te scoren. Het was alleen voor op papier, want we hadden evengoed verloren en Niels heeft lopende het seizoen wel laten zien in welk doel hij wel moet scoren!!

Op 3maart hebben we misschien wel het kampioenschap voor een groot deel binnen gehaald! Een uitwedstrijd tegen het derde staande RKEDO…..
Een eerste helft waarbij we in de omschakeling zwak acteerde, felheid miste en veel te ruim dekte. Een ruststand van 2-1 was het resultaat. Dan die memorabele tweede helft….in de rust gewisseld en keiharde afspraken gemaakt met als resultaat een veel beter Valken en een overdonderde RKEDO die werkelijk niet meer op onze helft terecht kwamen! Gewoon onwijs genieten van het feit dat je als trainer ziet dat het er in zit en er dan ook uitkomt met als eindscore een prachtige 4-2 overwinning!

Daarna twee mooie overwinningen op Kwiek uit (1-14!) en West-Frisia uit (1-3).

Op 14 april stond de thuiswedstrijd tegen Always Forward op het programma, een wedstrijd waar iedereen al heel lang naar uit keek vanwege de steeds belangrijker wordende stand. Met de uitwedstrijd in ons achterhoofd (kansloos 3-1 verloren) begonnen we fel aan de wedstrijd en het was weer zo’n dag dat je als trainer snel ziet en voelt dat het goed gaat komen. Een heel geconcentreerd en fel Valken drukte Always ver naar achteren en bij omschakeling was onze laatste linie niet te passeren. De ontlading was na eindsignaal (3-1 winst) dan ook zeer terecht en het kampioensgevoel kreeg grote vormen!
Op 21 en 25 april stond “de dubbel” tegen Woudia 2 op het programma.

De eerste confrontatie was er één van inpakken en wegwezen want met 5-1 werd Woudia afgedroogd. Vier dagen later was het helaas anders en zoals gewend op het knollenveld van Woudia ging de tegenstander fysiek behoorlijk tekeer met als resultaat een geheel onverwachte 2-1 nederlaag.

De zondag daarna moesten we uit naar (het laaggeklasseerde) Victoria-O, maar ook daar werden geen cadeaus uitgedeeld en was het tot de 79e minuut heel spannend….uiteindelijk brachten Kees en Mike (penalty) de nodige rust en lagen we nog steeds op kampioenskoers!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg mocht er geen één verloren gaan!

De eerste was op 5 mei…..Bevrijdingsdag…..en wat voor bevrijding! Een beter Valken en een snelle 1-0 voorsprong gaf niet de rust en vertrouwen die nodig was om de wedstrijd op slot te gooien en hebben we allemaal tot aan de laatste minuut met de billetjes moeten knijpen, maar de 1-0 werd over de streep getrokken!!

Met nog twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Kwiek en Medemblik werden de eerste uitgaven genoteerd voor een (eventueel) kampioensfeest!
Het ging allemaal niet van een leien dakje, maar na veel gebel met beide clubs lukte het om zowel op dinsdag als op donderdag een wedstrijd vast te leggen.
Op dinsdag 14 mei kwam Kwiek op bezoek en ondanks dat ze met een iets beter elftal kwamen opdagen, was er geen vuiltje aan de lucht..een mooie 7-0 overwinning was het resultaat!

Dan de dag der dagen!!!
Medemblik was de tegenstander en stond 9e op papier, maar zegt niets..
Hele dag iedereen met hun mobieltjes in de weer waaruit een duidelijke spanning vanaf te lezen was (ook ondergetekende had het lastig). Helaas werkte het weer niet mee….een druilerige regen kwam uit de hemel. Gelukkig hadden we Paul Dalmulder als stadionspeaker en hij deed de regen vergeten en bracht een zonnetje aan de hemel!

Gespannen koppies in de kleedkamer, maar er was gretigheid van af te lezen en men was er zeker van: niemand pakt ons dit meer af!!! Om 19 uur werd er afgetrapt en al snel was duidelijk dat wij de betere partij waren, maar het nog wel even moest gebeuren!

In de 20e minuut was het Michiel die los kwam van tegenstander en de keeper met een handige en knappe stift kansloos liet en de 1-0 aantekende! Dat hij eigenhandig de wedstrijd op slot gooide had hij zelf misschien ook niet durven dromen, maar het was een feit, Michiel maakte ook nog de 2-0!

Bij een ruststand van 5-0 kon ondergetekende ook iedereen heerlijk laten voetballen en waren de reservespelers voor het eerst niet chagrijnig.

Vervolgens was het een aaneenschakeling van kansen en doelpunten, maar in en rond het veld begon het feestje al een beetje vorm te krijgen.

Het toch in grote getale opgekomen publiek, genoot duidelijk van de spelers en vertoonde doelpunten (uiteindelijk een 7-0 overwinning waarbij gezegd moet worden dat Edje, onze keeper, het laatste doelpunt van het seizoen maakte!)

Met het aansteken van de groene en rode fakkels en het eindfluitje van de scheids kon het feest beginnen!!!

De trainer werd ook nog even de lucht in gegooid….inclusief champagne!

Namens het bestuur sprak Ron Laan ons toe en na zijn mooie en positieve woorden kon het feest echt beginnen!

Natuurlijk staan we uiteindelijk bovenaan vanwege de minste verliespunten, maar de hegemonie, sfeer en teamgevoel hebben hier een grote bijdrage aan geleverd!
Dit is in het kort het hele seizoen met als beloning een mooi en terecht kampioenschap!

De grensrechters….

Wat is een elftal zonder grensrechters…

Daarom zet ik ze even in het zonnetje!

Wie kent hem niet…Theo Visser!
Jarenlang onze vaste grensrechter voor de thuiswedstrijden, maar afgelopen
seizoen merendeel moeten vlaggen bij ons vlaggenschip. Toch een hele mooie bijdrage aan ons kampioenschap!

Kryn de Groot
Ruwe bolster blanke pit…met veel vlagwerk en zelfs fluiten van enkele wedstrijden een meer dan geweldige bijdrage geleverd! Heeft zienderogen genoten (net als vele anderen) van dit seizoen!

Henk Wilderink
Een introverte fantastische vent die menigmaal op het fietsje kwam aanrijden om even te komen vlaggen…. Fietsen naar uitwedstrijden in De Goorn of Obdam waren geen probleem!

Met het noemen van Peter Bakker hebben we de vier grensrechters gehad die ons dit seizoen langs de lijn hebben bijgestaan en wil ik jullie bij deze namens alle spelers (en bestuur) onwijs bedanken!

De spelers…….

Edwin Hoffer

“De koele”…..vond darten steeds vaker belangrijker dan trainingsarbeid, maar ging vreemd genoeg steeds beter keepen!
Laatste drie wedstrijden de nul gehouden en een mooie bijdrage aan kampioenschap geleverd!

Wietse de Groot

“De stille”……veelal vaste waarde geweest op de linksback positie en in begin van seizoen wat onzeker, maar heeft goede stappen gezet!! Flexibel, passie voor voetbal en eerlijkheid zijn de woorden die bij mij als eerste opkomen!

Mike Houtman

“De kopper”….heeft een fantastische koptechniek en geweldige timing waarmee menig duel is beslist. Serieus bezig met voetbal en een heel sterk teamgevoel!
Vergeet nog wel eens iets zoals naar de kapper te gaan………

Niels Kool

“De vormgever”…..aanvoerder en regisseur van Valken 2! Fantastische vent zowel in als buiten het veld en daarom alleen al een echte aanvoerder!
Heeft de laatste weken geen oog dicht gedaan van de zenuwen!

Jelle de Groot

“De kwetsbare”…….vanwege lichamelijke tegenslagen niet alles gevoetbald, maar een fitte en conditioneel op orde zijnde Jelle is een eerste elftal speler! Prima kerel en uit het juiste hout gesneden!!

Jos Dalmulder

“Opa”……heeft ondanks zijn leeftijd een positieve bijdrage geleverd aan dit behaalde kampioenschap. Technisch, tactisch heerlijk om naar te kijken en buiten het veld een vent met humor! Fouten van Opa zijn sporadisch want ligt meestal aan de omstandigheden……..!

Tim Groot

“Slangenmens”…..het seizoen niet geheel meegemaakt vanwege bezoek buitenland en een vervelende operatie, maar Tim heeft in de minuten die hij speelde laten zien dat hij in de toekomst een eerste elftal speler kan zijn!

Sam Vroling

“De geblokte”…….na een ongelukkige start te hebben gemaakt in eerste elftal, zijn plezier in voetbal weer terug gevonden in het tweede elftal!
Een Sam in vorm zal in eerste elftal niet misstaan!

Jeen Kersten

“De slager”……er gaat weinig gepolijst of sierlijk, maar wanneer hij zijn linkerpoot laat spreken is de gehele selectie (terecht) stil…..veel assists kwamen van zijn (linker)voet!
In het veld niet de makkelijkste, maar buiten het veld een geweldige vent waar je op kan bouwen en staat ook voor iedereen klaar! Een hele grote bijdrage aan dit prachtige kampioenschap!

Robert Boots

“De wekker”…..een jonge gretige vent met een geheel eigen mening die prima in de groep ligt! Slaat weinig trainingen over, maar daar tegenover een levensgenieter
pur sang….zal aankomend seizoen een betere wekker moeten kopen!

Mats Houtman

“De Smurf”……klein van stuk, maar doorzettingsvermogen van een reus! Begon seizoen met achterstand vanwege zware blessure, maar vocht zich terug en met ups en downs eindigde hij met een mooie bijdrage aan dit kampioenschap!

Michiel Beemster

“Haarbandje”…….hoe belangrijk een aanspeelpunt in de spits kan zijn heeft Michiel bewezen en heeft dan ook een grote bijdrage geleverd aan dit prachtige kampioenschap.
De haarband is een eigen leven gaan leiden……een Michiel zonder haarband is als een Jeen zonder David ….zeg maar….!

Kees Kok

“The playboy”….één van de jeugdige talenten die Valken voortgebracht heeft en na een mooi seizoen zal Kees zich aankomend seizoen gaan mengen met de overige voor een basisplaats in eerste elftal! Wordt veel zoenend gespot…….

Wessel Groot

“De Fragile”……veel lichamelijke ongemakken hebben zijn seizoen verstoord en daardoor maar bij vlagen zijn niveau gehaald. Ondanks bovenstaande een prima en positieve bijdrage geleverd aan dit kampioenschap!

Niels Fine

“De Technicus”……een complete voetballer die alleen al door zijn vele doelpunten een stevige bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat! Wanneer Niels iets meer de focus legt op het eerste elftal is daar een basisplaats een kwestie van tijd!

Koos Keuning

“De Ambtenaar”…..daar waar Koos heeft geschoffeld had Jaap Laan weer werk, maar zijn kwaliteit bleef niet onopgemerkt en werd een vaste waarde in het eerste elftal, maar zijn hart bleef bij het tweede!!

David van Gelderen

“De Profiteur”…….gekscherend profiteur genoemd vanwege zijn opvallend vele aanwezigheid bij elk ontbijt of andere vreetpartij….. Reservekeeper, inschieten van Edje en een positieve support! Al met al een mooie bijdrage aan het gehele succes!

Mark Borst

“De TGV”…….is dit seizoen ongeveer 4325 keer langs de rechterkant opgekomen en leverde een iets minder aantal goede voorzetten af, maar is en blijft een ijzersterke en bijna niet te passeren rechtsback!

Wietse Sijm

“De linksbek”……waar sceptici hun twijfels hadden omtrent de kwaliteiten
van een voetballer die doof is, heeft Wietse zijn benen laten spreken en na te zijn gestart in het tweede, geheel op eigen kracht het eerste elftal gehaald. Niet zeuren, maar voetballen is zijn motto!

Christian Steenkamp

“The youngster”…..een ruw diamantje die tijdens het seizoen opgehaald is uit de A junioren….heerlijk fris en fruitig om naar te kijken tijdens zijn mooie en snelle acties!
Zal zich, verwacht ik, komend seizoen al met het eerste elftal gaan bemoeien!

Peter Haars

“Trainer/coach”……is onwijs trots op bovenstaande spelers en spreekt dan ook van een” kampioenschap van het collectief”….dat klinkt misschien erg bekend, maar dit elftal kende geen gigantische talenten die er ver bovenuit staken! Nee, het was een gemêleerd gezelschap bestaande uit hele jonge, iets oudere en oudere spelers en uit rustige en drukke spelers, maar bovenal was er acceptatie en respect naar elkaar toe!
Nogmaals allemaal gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en op naar volgend seizoen waarbij we een niveau hoger gaan spelen!
Mochten we iemand vergeten zijn te noemen, bij deze ook bedankt!

Toegift:
Wist u dat……

..Edwin Hoffer tijdens een wedstrijd opgesloten is geweest in een kleedkamer..
..Mike Houtman een bloedhekel heeft aan de kapper..
..Jelle de Groot papa Kryn verdrietig maakt omdat hij Ajax fan is..
..Jeen Kersten eigenlijk een pruik wil dragen..
..David van Gelderen binnen drie jaar burgemeester is van..
..Sam Vroling de meest potente speler van de selectie is..
..Kees Kok stiekem een groot fan is van “Opa”..
..Mats Houtman het meest over sex praat van allemaal..
..Wessel niet de zoon van Timo kan zijn..
..Michiel Beemster met een haarbandje om geboren is..
..Wietse de Groot zijn vader (scheids) bijna aanviel tijdens een wedstrijd..
..Koos Keuning de meest herkenbare stem heeft van de gehele selectie..
..Wietse Sijm op social media eigenlijk een goorlap is..
..Mark Borst elke nacht voorzetten aan het oefenen is op zijn playstation..
..Niels Fine topscoorder is in zowel vijandelijke doel als eigen doel..
..Robert Boots geen minuut gemist heeft…van elk feestje of etentje..
..Niels Kool droomt van een volgend kampioenschap…
..Jos Dalmulder wel eens de vader van Kees zou kunnen zijn..
..Christian Steenkamp de jongste speler van de selectie is..
..Tim Groot zijn benen net zo lang zijn als dat Mats Houtman groot is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken