Deelname De Valken F1 aan toernooi in Rotterdam

Deelname De Valken F1 aan Coen Moulijn Memorial Cup in Rotterdam

“Quick Boys wint Coen Moulijn Memorial Cup na strafschoppen.

Quick Boys is winnaar geworden van de tweede editie van de Coen Moulijn Memorial Cup. Op sportcomplex Varkenoord zegevierde de formatie uit Katwijk na 0-0 in de reguliere speeltijd en geen doelpunten in de verlenging uiteindelijk via strafschoppen. BVCB uit Bergschenhoek greep daardoor voor het tweede jaar achtereen naast de Coen Moulijn Memorial Cup. In 2012 verloren de blauw-witten de finale van Papendrecht.” (Bron: www.coenmoulijnmemorialcup.nl )

Op zaterdag 1 juni ging De Valken F1 karavaan door de nieuwe Coentunnel en via de afslag A5 Rotterdam – Haarlem op weg naar het grootste (64 teams) F-pupillen toernooi van Nederland. Een vlaggenparade en een Rotterdamse volkszanger (naam bekend bij redactie) waren de aftrap van een bijzonder toernooi op sportcomplex Varkenoord (20 voetbalvelden en één atletiekbaan) voor De Valken F1 en zijn supporters. Een toernooi waarbij de 1-0 overwinning op groepshoofd XerxesDZB F1 (17 F-pupillenteams) een mooie herinnering blijft.

Met een fantastische inzet werd de eerste club van Coen Moulijn en Willem van Hanegem bedwongen. In het begin van de wedstrijd was het Björn die met een hard schot de keeper van XerxesDZB verraste en de bal samen met de vele supporters in het doel zag gaan: 1-0! XerxesDZB had aan één punt genoeg voor deelname aan de winnaarsronde en ging vol op de aanval.

Onze verdediging met Ryan en Bryàn en keeper Niels hield stand tot in de laatste seconden van deze 3e poulewedstrijd…een schot op goal….de tegenstander telde hem al…maar daar was onze keeper Niels met een katachtige reflex…eindstand 1-0 voor de club uit Hem!

Onder de rook van De Kuip was het dan ook Hem-Venhuizen dat glunderde van oor tot oor. Niet voor XerxesDZB F1 dat als groepshoofd en organiserende club met Feyenoord na deze nederlaag met ons doorging naar de verliezersronde in de 1/8 finales; wij waren na 2 kleine nederlagen van 2-1 tegen respectievelijk VV Rhoon uit Rhoon (15 F-pupillenteams) en WFB uit Ouddorp namelijk al uitgeschakeld voor de winnaarronde.

De eerste wedstrijd in de 1/8 finales bleek Excelsior’20 uit Schiedam net zo scherp als het zonnetje dat doorbrak. Wij waren niet bij de les en verloren terecht van de club die uiteindelijk eindigde op de 3e plaats.

De Valken F1 ging in de tweede en laatste wedstrijd in de 1/8 finale tegen SVIJ uit Schiedam wel goed van start. Het was genieten voor de supporters langs de lijn, wij waren fel op de bal en met goed samenspel behaalden wij een 3-0 overwinning onder het motto: Sterker door strijd! Morris, Milan en Andries haalden de trekker over na assists van Björn en Wouter. Hiermee eindigde wij op de 2e plaats in de poule van 4 teams waar alleen de 1e plek goed was voor deelname aan de kwartfinale.

De Valken F1 heeft Quick Boys gefeliciteerd met de overwinning en de organisatie van de Coen Moulijn Memorial Cup voor de mooie, sportieve dag in Rotterdam.

Een prachtige belevenis in het laatste seizoen in de F-pupillen voor Ryan, Bryàn, Niels, Milan, Wouter, Andries, Morris en Björn.

Alle 700 spelers aan het toernooi ontvingen een mooie herinneringsmedaille. De coaches namen het kratje met 10 bidons in ontvangst en gingen wij na de finale weer op weg terug naar West-Friesland.

Voor een impressie beelden verwijzen wij u, met goedkeuring van alle instanties, naar de foto’s. Met dank aan onze fotografe, brasserie De Kuip en TV Rijnmond.

Met sportieve groeten,
De sportredactie F-pupillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken