Helden 2.0: Eerste drie punten zijn binnen voor 2e veteranenteam

Het nieuwe seizoen is begonnen voor het nieuwe heldenteam: voor het eerst in de geschiedenis van De Valken een 2e veteranenteam. In de volksmond beter bekend als Helden 2.0 of Valken 4+35.
Een mix van 2 teams van afgelopen seizoen: Valken 4 en Valken 5.

Op papier een grote selectie van maar liefst 20 man waarvan we er vandaag al een aantal moesten missen: Peter, Marc, Dennis Dup, Ivo, Rob en Richard. Met nieuwe speeltijden (2×35 minuten) simpelweg doorwisselen met de wissels die we hadden. Iedereen komt genoeg aan bod.

We beginnen het seizoen met 2 bekerwedstrijden (lees oefenwedstrijden). Vandaag uit tegen het veteranenteam van KGB. Een prima spelende formatie met in de 1e helft Richard Bulterman als verreweg de beste speler. Na rust keerde hij (gelukkig voor ons) niet terug.

In de eerste helft speelden we een gelijkwaardige pot. KGB het meeste balbezit en het best combinerend, Valken er in de counter vaak gevaarlijk uit. Kansjes voor Martin worden nog niet benut.

Na twintig minuten komt de 0-1 voor de Helden. Het eerste doelpunt voor het tweede veteranenteam: de eer gaat naar Doelman Dekker. Als aanspeelpunt in de spits staat ie na een bal vanuit het midden (steekbal Mark) opeens vogelvrij. De keeper staat wat voor zijn goal. Doelman heeft een prima stift in huis en lepelt de bal over de keeper heen.

KGB laat zich niet uit het veld slaan en gaat door met wat ze het hele duel al doen: combinerend richting onze goal. Vlak voor rust kan Erwin met lijf en leden nog een zekere goal verhinderen. Hij werpt zich voor een schot en met zijn gezicht red ie.

Niet veel later moeten we toch de eerste tegentreffer incasseren. Mooie aanval over rechts, achterlijn gehaald, voorzetten en binnenschieten. Niels redt nog maar de rebound wordt over hem heen geschoten. Lijkt houdbaar, maar de goal is helaas een feit.

Na rust gaat Valken iets anders spelen, een spits terug naar het middenveld. Dit is de sleutel van het succes. Valken heeft het middenveld in handen en kan veel aanvallen opzetten.

Tien minuten voor tijd heeft het resultaat. Doelman Niels raapt een zachte inzet op. Rens staat links op het middenveld vogelvrij en kan richting middenlijn opstomen. Martin is richting de spits geslopen en Rens geeft precies op tijd. Martin richting goal en schiet met links hard genoeg langs de keeper.

KGB probeert het met de moed der wanhoop nog wel, maar de gelegenheidsverdediging met Jaap, Michel, Mark en Dennis laten zich niet van hun stuk brengen. Een doelpunt van oud-badmeester Bob wordt wegens hands nog terecht afgekeurd.