Veteranen 1 geeft voorsprong tegen SEW weg

Dit jaar worden de verslagen van de veteranen voorzien van de toevoegingen 1 en 2. Er is een tweede veteranenteam gevormd en beide ploegen komen elkaar bovendien tegen in de competitie.

Het eerste duel voor veteranen 1 was echter een bekerwedstrijd waarin SEW de opponent was. SEW bleek een uitstekende tegenstander en dat viel ook te verwachten van een elftal dat vorig jaar kampioen werd in zijn klasse.

De Valken bood in de eerste helft prima tegenspel. Met verzorgd voetbal bereikten de veteranen een 2-0 ruststand. Achterin kwamen er geen problemen. Doelman Theo Hofland keepte alert, centraal stond het goed met Jan Koster en Sander Groot en op de vleugels waren Piet Vriend en Willem Cramer in verdedigend opzicht goed bezig.

De openingsgoal viel uit een diepe bal van Gerard Laan die Joris Groot knap controleerde en direct van afstand over de SEW-doelman schoot. Het werd 2-0 door Sjaak Laan die een lage voorzet van Gerard Laan, die goed op dreef was, beheerst afrondde. Het was een luxe voorsprong voor De Valken, want SEW was minimaal gelijkwaardig te noemen.

In de tweede helft nam SEW het heft stevig in handen. De Valken “vergat” te voetballen en koos te vaak voor de lange bal en dat pakte helemaal niet goed uit. Met een kopdoelpunt maakte SEW 2-1 en zag het er naar uit dat de stand gelijkgetrokken zou worden. Het was daarentegen Gerard Laan die met zijn derde assist van de dag Joris Groot bediende die met een fraai diagonaal schot de 3-1 liet aantekenen door scheidsrechter Alex Vroling.

Het lukte De Valken niet de voorsprong vast te houden, al zag dat er eerst wel naar uit door een paar fantastische reddingen van keeper Theo Hofland. Vlak voor tijd werd het 2-3 en direct na de aftrap zelfs nog 3-3. Dat had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar over de hele wedstrijd gezien had SEW er eerlijk gezegd wel recht op.

Voor een eventuele gelijke eindstand in de eindstand van de bekerpoule werden nog penalty’s genomen, waarbij SEW als winnaar naar voren kwam.

Al met al een eerste wedstrijd met pluspunten en minpunten. Pluspunt was zeker ook het debuut van Ron Boon, die van ASV ’55 is overgekomen en de positie als rechtermiddenvelder prima invulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken