Beker: A1 paar maatjes te groot voor leeftijdsgenoten DWB

Lekker Picknicken in de kleedkamer als voorbereiding. Ik hobbel al een tijdje mee in het voetbal, maar ik had het niet eerder meegemaakt. Soms zijn spontane, geïmproviseerde acties het leukst. Er werd zelfs een heuse picknicktafel aangesleept om het feest compleet te maken. De catering werd goed verzorgd door de Familie Laan met heerlijk zelfgebakken taarten. Het is mij onbekend of Jacco ook nog een aandeel heeft gehad in de creaties. Jordy-Mike schoof ook aan om de bespreking bij te wonen. Ik verdenk hem ervan dat hij het om de taart deed . De voorbereiding kende helaas nog een kleine domper door een laatkomer. Dankzij deze zondaar werd direct het idee geopperd om een boetepot in te stellen. Koots zal deze week bij de Action een exemplaar aanschaffen.
De selectie kende verder weinig zorgen. Een paar pijntjes hier en daar, maar de Hemmeromloop was nu toch echt verwerkt.
Goed. Nu kom ik toe aan een verslag van de wedstrijd zelf. Het betrof een bekerwedstrijd. Tegenstander vandaag was DWB A1. Uitkomend in de 3de klasse. Op papier een te nemen horde.
We mochten aantreden in het C-stadion. Zonder mensen te willen beschadigen moet ik hierover iets kwijt. Ik heb er op zich niets op tegen dat de A1 in het C-stadion wordt ingedeeld. Het was alleen een beetje jammer hoe het veld erbij lag. Het was bezaaid met hoopjes gemaaid dood gras en de lijnen waren amper te zien. De grensrechters moesten op de gok vlaggen. Het A- en B-stadion lagen er prachtig bij wat aantoont dat het dus wel kan.
Valken A1 startte erg sterk. Veel beweging, veel positiespel en de vleugelspitsen werden snel gevonden. Binnen no-time stond het al 2-0 door doelpunten van Twan (voorzet Rick )en Kor (bekeken schot in de hoek). Verder werden in willekeurige volgorde de paal, de lat en de doelman meerdere keren geteisterd.
Helaas hielden we dit niet vol en het niveau zakte even naar een bedenkelijk niveau. Even waren we de onderlinge afspraken vergeten. Goed om te zien dat er veel potentie in de groep zit en tegelijkertijd nog veel te verbeteren valt. De dip gaf DWB gelegenheid een tegengoal te maken. Achteraf gezien moet ik ze daarvoor bedanken, want het was net alsof op dat moment de mannen weer wakker werden. Kor zorgde met een mooi boogschot voor de 3-1. De 4-1 kwam op naam van Jarige Jacco die stiekem was opgekomen en alleen voor de keeper nog enkele trucs uithaalde waarna hij de bal over de liggende keeper wipte. Wel oppassen Jacco volgende keer, want je scheurt nog eens spier met zulke bewegingen.
We gaan verder. De 5-1 kwam van Rick en de 6-1 kwam van Jaap. Beide keren was Kor de aangever.
Rust.
De 2de helft (in het A-stadion) stokte de productie niet. Wat heel goed ging, was dat de mannen bleven tikken en de teamafspraken niet waren vergeten. Natuurlijk ging het niet perfect en werden niet altijd goede keuzes gemaakt, maar iedereen gunde elkaar de bal. Het leek bijna een positiespelletje 2x raken. Alleen Kor had dit niet begrepen, maar ja balverliefd maakt blind. Onze Spielmacher was wel man van de wedstrijd met 3 Tore en 4 Assists. Dus ja, wat kun je daaraan toevoegen…
De tegenstander werd helemaal zoek gespeeld. Kansen waren er te over en de dubbele cijfers werden met gemak gehaald. Het publiek kreeg zodoende waar voor haar geld. Ik ga niet alle goals apart omschrijven. De score liep uiteindelijk op naar 13-1. Complimentje nog voor Mike die de enige uitval van DWB in de 2de helft vakkundig verijdelde. Dit soort wedstrijden zijn niet makkelijk voor een doelman, maar gelukkig stond hij er wel toen het nodig was.
Doelpuntenmakers: Rick 3x; Twan 2x; Jaap 3x; Kor 3x; Jacco 1x en Jelmer 1x = 13 totaal.
Volgende week wacht ons een interessante krachtmeting met eeuwige rivaal Spartanen. Beide ploegen hebben 2 wedstrijden gewonnen, 19 doelpunten voor en 1 tegen. Dan gaan we zien of wij ons kunnen meten met een ploeg die ook uitkomt in de 2de klasse. Ben benieuwd.
Groet, Koots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken