Helden werken aan het zelfvertrouwen en doelsaldo in eenzijdig duel

De 2e wedstrijd voor de nieuwe Heldenformatie – Veteranen 2 – speelde zich vandaag in het vertrouwde C-stadion. Tegenstander LSVV kwam in het kader van de bekercompetitie (de kortste weg naar Europa) op bezoek. Wij net nieuw als Veteranen 35+, LSVV al jaren actief en uitkomend in de 45+ competitie.

Op voorhand zou je zeggen dat we dus conditioneel beter uit de verf moeten komen. Vandaag moest dat dan met slechts 1 wissel aangezien Jan Jaap, Arthur, Niels, Marc, Dennis Dup, Axel en Richard niet aanwezig.

Valken begint voortvarend en met knappe combinaties wordt keer op keer de vrije man gevonden. Achterin staat het potdicht met ditmaal Peter, Ivo, Michel en Dennis in de verdediging. Op het middenveld weten Erwin en Jeroen en Rens aan de zijkanten zich continu vrij te spelen.

Het wachten is simpelweg op de eerste goal. Daarvoor moest wel even de doelman uitgeschakeld worden. Niet expres maar de pijn na het doorgaan van onze Doelman op hun doelman zal er niet minder om geweest zijn.

De 1-0 komt op naam van Martin. Dieptebal van achteruit wordt door de laatste man gemist. Martin gaat door en schuift de bal links onder de keeper.

Voor rust voetbalt Valken rustig verder richting de thee. Doelman mag uiteindelijk de geruststellende 2-0 maken na een aanval over rechts.

Na rust is de pijp leeg bij de gasten en komen ze er niet meer uit. Zo houdt Rob zijn doel schoon en hoeft in het 2e bedrijf ook maar 1x een beetje in actie te komen. Foutloze wedstrijd voor hem dus.

Valken creëert aanval op aanval. Het is even wachten op de 3-0 maar die komt er na een minuut of 5. Erwin wordt onderuit gehaald in de 16: pingel. Dennis schiet in de verre hoek binnen.

De 4-0 komt van Martin. Jeroen gaat op rechts prima door na een afgeslagen voorzet. Keeper uit de goal, voorzetten en Martin schiet met tegenstander in de rug. Buitenspel zou je denken, maar de grensrechter kon die regel nog niet.

Niet veel later gaat Dennis maar weer eens op avontuur. Een afvallende bal belandt voor zijn voeten en vanaf een meter of 20 schiet ie snoeihard vlak langs de keeper. Die heeft nu nog suizende oren. 5-0, wat een weelde.

Dennis kan er geen genoeg van krijgen. Hij stoomt opnieuw mee op. Edwin heeft de bal aan de rechterzijkant en slingert mooi voor. Centrale verdedigers missen, bij de 2e paal maakt Dennis in de korte hoek zijn 3e. 6-0.

En Valken gaat lekker verder. Nu is het Edwin die ook zijn 1e goaltje mee mag pikken. Een mooie aanval door het midden. Erwin geeft af op de geheel vrijstaande Edwin. Hard en onberispelijk door het midden van de goal geschoten.

Het slotakkoord is voor Martin die ook zijn 3e van de middag maakt. De centrale verdedigers van LSVV willen het voetballend oplossen. Met z’n drieën krijgen ze de bal niet weg. Keeper schiet tegen speler aan, bal valt voor Martin’s voeten. Simpel binnenschieten en de 8-0 is een feit.

De volle buit uit 2 wedstrijden, een ongekende weelde voor de Helden. Of we nu al doorbekeren is nog even onbekend, nog 1 duel te gaan tegen Hercules Zaandam.