Veteranen 1 wint van SEW in eerste competitieduel

Twee weken na het weggeven van de voorsprong in het bekerduel, moest De Valken veteranen 1 opnieuw aantreden tegen SEW. In Nibbixwoud speelden de veteranen hun openingsduel in de competitie met de ambitie om goed van start te gaan. Dat zou lukken.

De wedstrijd was nog maar net op gang en Ron Laan kon een voorzet van Ron Boon koppend afronden. Na deze opsteker bleef De Valken kansen creƫren. Jan Koster speelde Joris Groot in de diepte aan en dat leverde het tweede doelpunt op. Het zou zelfs 0-3 worden door Ron Boon, die na een assist van Ron Laan zijn eerste doelpunt in dienst van De Valken maakte.

Helaas scoorde SEW nog voor rust tegen. Het doelpunt was onnodig, maar bovendien een waarschuwing. Dat SEW aan weinig kansen genoeg heeft om te scoren, hadden ze ook al in het bekerduel laten zien. Toch had De Valken de ruststand nog hoger moeten laten uitvallen. Goed uitgespeelde kansen bleven echter onbenut. Aan de andere kant: met 1-3 voor aan de thee tegen een goede tegenstander, wat wil je nog meer?

In de tweede helft bouwde De Valken de voorsprong verder uit. Via een strafschop scoorde Joris Groot en Sjaak Laan rondde een voorzet van Ron Laan bekwaam af. Ondanks de comfortabele stand, verzuimde De Valken de wedstrijd rustig uit te spelen. Met hoge ballen zorgde SEW als team van lange mannen voor gevaar. Dat leverde een schitterende lob op en een fraaie kopgoal. Ook kwam er nog een strafschop en voor De Valken het wist stond het 4-5 en doemde het spookbeeld van twee weken geleden weer op.

Toch zou het deze keer goed aflopen. De jarige Frank Hand omspeelde de keeper en kon zijn cadeautje uitpakken. Helaas was de keeper niet sportief en greep hem vast. De strafschop was de gelegenheid voor de derde goal van Joris Groot. Zo zegevierde De Valken met 4-6, een mooi begin van de competitie.