Helden in mooie wedstrijd langs West Frisia DP

Na twee oefenduels het begin voor het nieuwe Heldenteam – Veteranen 2 – in de competitie. Wat moeten we er van verwachten? Geen idee. Twee oefenwedstrijdjes in de beker in de benen: Na een knappe 1e overwinning in de beker bij KGB (1-2) en een walkover thuis tegen LSVV (8-0) nu voor het echie: de competitie is begonnen! Eerste tegenstander is West Frisia Ve.1. Het zegt ons als nieuwe veteranen nog niet zo veel. Vandaag speelden we met de brede selectie zonder Jeroen, Arthur, Peter, Axel, Richard en Mark. En dan nog 3 wissels, wat een weelde. Zo noteerden we vandaag het debuut van Marc en Dennnis Dup. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na bijna een seizoen blessureleed.

Valken begint sterk aan het duel. Binnen 5 minuten is het al raak. Een bal door het midden gespeeld op Martin wordt door de rechterspits op waarde ingeschat. Verdedigers zitten mis, Martin schiet in de korte hoek. Via de binnenkant paal richting ander hoek, goal. Dat kan niet beter beginnen voor ons. Daarna balt Valken beter dan de gasten al duurt dat niet lang. West Frisia neemt het heft op het middenveld in handen.

Dit dankt men voornamelijk aan de sluwe vos op het middenveld met de naam Jacco Rijkhof. Deze oud WF-spits is (net als 2 weken terug bij KGB Richard Bulterman dit was) verreweg de beste speler bij de gasten. Hij weet zichzelf keer op keer vrij te spelen en daarnaast ook nog de sterke spitsen te bereiken. Niet gek dat de 1-1 dan ook valt.

Na eerdere plaagstoten (vrije kopkans na een corner naast gekopt, vrije schotkans door keeper Rob op het nippertje nog tot corner verwerkt) is het na twintig minuten wel raak. Een terechte vrije trap wordt naast geschoten. Maar scheidsrechter Vroling had nog niet gefloten. Overnieuw nemen en nu gaat de rechterspits achter de bal staan. Keurig in de verre rechterhoek geschoten buiten bereik van Rob.

Valken lijkt het even kwijt te zijn, maar na de inbreng van Erwin als extra slot op de deur komt het vertrouwen weer terug. Vanaf dat moment – een minuut of tien voor rust – komen we weer tot goede aanvallen. Vooral de opstomende backs – Marc vanaf rechts en Dennis vanaf links, zorgen voor het gevaar. De voorzetten van Dennis, Marc (en Jaap-Jan) zijn een ware plaag voor de roodgele verdediging. Zo weten Doelman (lobje net nog gered door de keeper), Martin (kopbal vrij bij de 2e paal) nog geen doel te treffen.

Gelukkig valt de 2-1 nog wel vlak voor rust. Dennis stoomt ouderwets weer eens links op via de linkerflank. Achterlijn halen en snoeihard voorgeven. En de zaalvoetballogica van jaren terug zit er nog steeds in. Want net als AT3 destijds: Martin staat bij de 2e paal klaar om simpel binnen te tikken. De protesten voor buitenspel zijn mijns inziens onterecht: Martin komt van achter de bal inlopen en hoeft alleen zijn voet er tegen aant te zetten.

Rusten met 2-1, prima en nu doorzetten.

En dat doen we dan ook. West Frisia hapt naar adem en wij hebben verse krachten. Na enkele gemiste kansen komt de 3-1 toch. Marc was bij corners al eerder meegegaan maar werd nog niet bereikt. Nu bij een vrije trap van Jaap-Jan vanaf rechts is ie wederom mee. Een scrimage volgt maar Marc wurmt zich erdoor. En zo kan ie prima het laatste zetje tegen de bal geven.

Valken is nu los en krijgt kans op kans. Vooral Edwin heeft helaas zijn schoenen niet gekrijt. Hij stuit tot 3 maal toe op de keeper. Gelukkig staat ie wel aan de basis voor de mooiste goal van de middag. Hij krijgt de bal op rechts aangespeeld, maakt zich los van zijn tegenstander en gaat richting achterlijn. De voorzet is op maat en Martin staat tussen de 2 spitsen precies op de juiste plaats. Zijn halve volley belandt in de verre hoek.

De helden ruiken nu bloed en verse kracht Dennis Dup maakt hier nog even goed gebruik. Weifelend optreden van de laatste man: Hij wil simpel naar de rechtsback spelen maar hier zit Dup prima tussen. Vrij baan richting goal en met een simpel tikje verschalkt hij de uitstekende keeper. Dat mag namelijk ook wel gezegd worden: De keeper voorkomt op inzetten van Jaap-Jan, Doelman en Michel voor veel ergere schade.

De winst is in de tas en Valken gelooft het wel wat. Met de moed der wanhoop speelt West Frisia de bal af en toe maar lang. En zo kan de spits nog eens richting Rob (die al eerder attent reageerd). Nu ook: 1 op 1 en Rob dwingt de spits naar links. In de rebound kan ie echter prachtig binnen schieten: 5-2.

Daarna krijgt West Frisia nog een corner en belandt de bal in een scrimage. West Frisia speler schiet hard in, bal belandt op Marc’s arm. Hands is hands: Pingel. Deze wordt snoeihard recht door het midden ingeschoten.

En daar houden we het bij, enkele kansjes over en weer laten we onbesproken: 5-3. Een prima start voor de helden, jammer van de goals tegen in de slotfase, maar de punten zijn door vlagger/coach Jaap gewoon meegenomen in zijn watertas. Hij mocht ze vandaag meenemen. Terecht: als 78e jarige(!) nog steeds fanatiek meecoachend/vlaggend, dan zijn wij nog maar groene veteraantjes.

Volgende week het vervolg van de helden in de West-Beemster, uit om 10 uur tegen WBSV. Zij verloren hun 1e duel vandaag in Spanbroek tegen VVS 46 met 3-2. Kunnen we de (mede)koppositie behouden?

Topschutters 13/14:
Martin: 7
Dennis de W.: 3
Doelman: 2
Edwin: 1
Marc: 1
Dennis D.: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken