Onnodig puntverlies Valken 1 tegen Kwiek

De koptekst is vaker gebruikt en het is misschien een cliché, maar als je een hele wedstrijd zo dominant bent en heel veel kansen creëert en er geen benut, dan kun je er wel hele theorieën op loslaten en die in dit verslag benoemen, maar daar zijn programma’s voor die daar hun zendtijd mee vullen en ons daarvoor wekelijks mee vermaken. Dus beperk ik mij maar door dat op een zo beknopte manier te verwoorden
Effin,,

12:09 uur was iedereen aanwezig en melde zich in de bestuurskamer. De keek van deze week werd verzorgt door Paul. Hij liet de afgelopen verstek gaan door Vakantie, maar was eindelijk weer fit om voor de eerste keer dit seizoen onder de lat te staan. Nogmaals dank aan Mike Hoffer die als goed stand-in fungeerde in de afgelopen 2 wedstrijden. Mathieu ontbrak deze week door DAM tot DAM loop perikelen en Roan was wederom in burger, omdat hij nog steeds hersteld van een enkelblessure. Alleen deze keer niet in rolstoel. Hopelijk kan hij binnen nu en een aantal weken rustig beginnen met loopoefeningen en daarna aansluiten met de groep. Voor de rest was iedereen aanwezig zodat trainer Kuiper aan een kleine verschuiving achterin genoeg had. Nobi en Niels vormden dit keer het hart van de verdediging met Koos daarvoor opererend.
Sinds de start van deze competitie is de standaard procedure, dat de leidsman voor de wedstrijd, elk pionnetje controleert op het veld met de map in handen, zodoende dat de wedstrijd iets later begon. De wedstrijd dan, Valken zocht direct de aanval en combineerde de tegenstander de veters uit de schoenen, Kwiek bleef met 11 mensen achter de bal en zodoende stonden er 22 spelers continu op de helft van Kwiek. Dit resulteerde binnen 7 minuten in 3, 100% kansen voor de Valken, maar Lennart en Niels F misten oog in oog met de goalie. Geen nood nog 38 minuten te spelen voor rust, dus tijd genoeg. En Valken kreeg tijd genoeg en in die tijd miste Valken nog een aantal “dotjes”. Gevaar is als je de bovenliggende ploeg bent en continu balbezit heb, dat je soms verslapt en dat gebeurde 1 maal. Een gevaarlijke bal door het midden werd zomaar opgepikt door de spits van Kwiek, deze kon frank en vrij doorlopen op Paul, maar oog in oog wist de goalie van Valken de bal net genoeg te toucheren dat ook deze bal niet in het doel verdween. Hierna kopte Chris uit een corner prachtig richting kruising, maar wederom zat er een hand van de doelman tussen zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na rust het zelfde spelbeeld, Valken bleef de bovenliggende ploeg en bleef kansen creëren, maar bleef deze ook missen. Deed Kwiek dan helemaal niets? Jawel, Kwiek kwam af en toe uit hun schulp, maar vooral omdat Valken geforceerd ging voetballen en nadat Niels na een mooie combinatie de bal net niet voldoende raakte oog in oog met de keeper, weet je dat er een oude Chinese voetbalwet geldt en die leert ons dat, “als je de kansen niet maakt, gaan ze er aan de andere kant in” en zodoende gebeurde dit ook. Een aanval van Kwiek over rechts, waar Jelle de bal in eerste instantie veroverde, maar de Kwiek aanvaller de bal in de kluts weer voor de voeten kreeg en het strafschopgebied in liep. Nobi probeerde dit nog te herstellen, maar deed dit onreglementair en de leidsman gaf terecht een strafschop. Wederom ook een 100% kans voor Kwiek om te scoren. Maar degene die het vonnis over Valken moest voltrekken, deed dit niet best. Een slap genomen penalty die werd gemist. Gelukkig voor Valken stond de paal in de weg. Kan het dan toch nog. Rick probeerde het nog van afstand na een mooie een-twee met Erik, het schot was hard, maar recht op de doelman. Valken kreeg hierna nog 1 grote mogelijkheid. Een corner van Patrick kwam op het hoofd van Erik, de geplaatste kopbal ging maar centimeters over en zo ging ook deze kans verloren. Kwiek kreeg hierna nog 1 grote kans, maar deze werd gelukkig door de Valken doelman over het doel tot corner getikt. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde. Valken verspeelde dure punten, vooral omdat de concurrentie ook punten verspeelde. Positief punt is dat Valken de nul heeft gehouden en achterin weinig weggeeft en dat er kansen genoeg werden gecreëerd, maar daar heb je vlak na een wedstrijd niets aan. Volgende week de thuiswedstrijd tegen HSV Sport. Op papier moet dat toch kunnen, maar dat dacht men tegen Kwiek ook. Nog een dank aan het gastvrije Kwiek die ons na de wedstrijd voorzag van een heuse gereserveerde stamtafel en een paar bladen gele rakkers. Een schrale troost, maar het had zoveel mooier kunnen zijn.