Helden verliezen weer niet (maar winnen ook weer niet)

Vandaag speelden de Helden de volgende thuiswedstrijd van het seizoen tegen de veteranen van De Zouaven. De selectie was vandaag megabreed: maar liefst vijf wissels en dan misten we evengoed nog Arthur en Erwin maal 2.
Het duel werd gespeeld in het C-stadion onder leiding van oud-speler Mattie Obdam. Die had er vandaag een zware dobber aan, maar aan het eind van het duel blijkt simpelweg dat ie gewoon een puike wedstrijd gefloten heeft: complimenten!

Valken begint voortvarend aan het duel. Ondanks de harde wind tegen proberen we continu de bal vanuit de verdediging via het middenveld naar de spitsen te krijgen. En dat lukt vrij aardig. Na tien minuten en een halve kans komt de beloning. Een voorzet vanaf rechts wordt door de laatste man teruggespeeld op de keeper (‘voor jou, pakken!’). Keeper pakt de bal op: indirecte vrije trap op 10 meter van de goal. Doelman tikt zachtjes op Dennis, Dennis haalt snoeihard uit in de dak van het doel. Daar is de 1-0.

Lang genieten van de voorsprong kunnen we echter niet. Zouaven zet direct na de aftrap een aanval over rechts op. Na enig heen en weer getik wordt toch de rechtsbuiten bereikt. Deze wil voorzetten maar de bal komt net aan bij de 1e paal. Simpel overtikken door Rob zou je denken. Helaas slaat ie de bal in zijn eigen kruising.

Daarna kan Valken toch weer het heft naar zich toe trekken en creƫert het een aantal kansen. Helaas zijn de spitsen (wederom) niet in staat om tot goals te komen. Zo schiet Martin een schot uit de draai rakelings naast en weet ook Edwin na wat gefrommel de bal door een zachte inzet niet tot goal te verwerken.

Dat we dan alsnog voorkomen is weliswaar terecht, de wijze waarop is ietwat gelukkig. Michel stoomt maar eens mee op naar voren. Echt gehinderd wordt ie niet en dus besluit hij tot een schot. De bal lijkt houdbaar maar de keeper ziet er ietwat kolderiek uit. Half onder hem belandt het leer in het net. Lekker hoor, tien minuutjes voor rust de 2-1 met toch wel een overwicht voor ons.

Maar vlak voor rust volgt dan de nog de domper: Zouaven krijgt een terechte vrije trap op 20 meter schuin voor de goal. De muur wordt gemetseld, het schot genomen. Marc beschermt zijn hoofd met zijn handen en strekt iets te veel omhoog. De bal belandt terecht op de stip. De pingel wordt simpel binnen geschoten.

De tweede helft heeft Valken de harde wind in de rug. Is dat een voordeel? Niet echt. Veel ballen zijn te hard en daar kunnen de spitsen van Valken simpelweg niet tegenop. Dat we de gelijkmaker dan nog maken mag getuige het spelbeeld nog een klein wondertje heten. Een aanval over rechts, voorzet, scrimage en de aanvoerder van Zouaven krijgt de bal tegen de armen. En tja, als je de pingel aan de ene kant geeft is het een logisch vervolg dat wij hem dan ook krijgen. De protesten van Zouaven zijn hevig, wat trekken en duwen en een gele kaart (10 minuten langs de kant) voor de laatste man tot gevolg. De pingel blijft staan. Dennis gaat achter de bal staan en als een ware penaltykiller schiet ie de bal laag in de rechterhoek.

Daarna wordt het allemaal van beide kanten niet beter. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Zouaven er nog beter uitkomt dan Valken. Het leidt tot een paar corners en een schot op de paal. En dat was het dan. Eindstand 3-3.

Helaas, weer puntverlies. Maar we kunnen ook positief zijn: we hebben nog steeds niet verloren. En dat is wel eens anders geweest. Volgende week het vervolg in Hoorn-noord tegen HSV Sport, aanvang 10:00.