A1: prima teamprestatie zorgt voor ruime overwinning!

Beste Valken volgers,

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat ondergetekende geen verslag had gepubliceerd van onze 9-0 nederlaag tegen Spartanen. Ik kan u verzekeren dat ik die wel gemaakt had. Na enig wikken en wegen had ik besloten de inhoud intern te houden. Dat wil zeggen, ik heb het voorafgaand aan de dinsdagtraining voorgelezen. Wellicht kunt u zich enigszins inleven met wat er ongeveer in had gestaan.

Laten we zeggen dat de heren niet bepaald een visitekaartje hadden afgegeven. En dat de oorzaak van de wanprestatie in de nachtelijke uren gezocht moet worden. Goed. Dit hoort allemaal bij het volwassen worden denk ik. De Kootses waren zelf ook niet Roomser dan de Paus. Uitgaan hoort er bij op deze leeftijd, maar ik kan mij niet voorstellen dat het lekker voetbalt met opborrelend maarzuur, ‘brokkelen” (nieuwe term voor mij) tijdens de warming-up en een stijve rug van het slapen op een keukentafel.

Thuis tegen een lastige opponent als Woudia moest het wel even anders. De Kootses Ton en Mark kregen direct een goed gevoel toen 1 voor 1 de mannen binnendruppelden. Jammer dat Jaap L. iets te laat binnen kwam. Aan de andere kant, dat is weer geld voor de boetepot!! De catering, verzorgd door Jeroen, was prima verzorgd. De laatste lege plekjes in de buiken werden gevuld. Tijdens de bespreking werd niet meer teruggekeken naar de vorige wedstrijd. Koots Ton complimenteerde de ploeg voor de geleverde arbeid en kwaliteit op de trainingen. Nu zaak om deze opgaande lijn in de wedstrijd voort te zetten. Dit moest overigens gebeuren zonder de geblesseerde Bram. Hij was wel aanwezig als supporter en assistent.

En dan moet ik nog wat kwijt over de opstelling. De Kootses hadden enkele verrassingen in petto. Jacco kreeg een plaats in de spits toebedeeld. Een flinke verandering ten opzichte van zijn voorstopperplaats. Jacco staat voor rust en beheersing. Die kwaliteiten konden we prima gebruiken om voorin het “balletje” beter vast te houden.
Twan werd juist van de voorhoede naar achteren gezet. Gezien de vele tegendoelpunten had de ploeg een killer nodig. En Twan liet op de trainingen zien er 1 te kunnen zijn.

De warming-up zag er al scherp uit. Het positiespelletje was een lust voor het trainersoog. Dat niveau werd in de wedstrijd voortgezet. Vanaf minuut 1 heerste Valken. De tegenstander leek apathisch, maar dat had ook te maken met het tikkie takkie spel van Valken. En kan het niet mooier dat een tactische zet zich laat uitbetalen. Halverwege de 1ste helft was het onze nieuwe soeperspits Jacco die de openingstreffer maakte. Op aangeven van Rick bleef hij uitermate koelbloedig en passeerde zowel een verdediger als uitkomende keeper.

Valken ging door op de ingeslagen weg. Er werden nog enkele dotjes gemist, maar na een half uur was het weer raak. Spielmacher Kor kon zijn linker in stelling brengen en schoot vanaf 25 minuut via de keeper en de binnenkant van de paal raak. Lekker doelpuntje. Even later mocht hij vanaf 11 meter voor zijn 2de goal aanleggen. Helaas waren zowel zijn Pingel als rebound iets te slap ingeschoten. Dat kwam de ploeg duur te staan. In de laatste secondes voor rust werd uit een corner en de daaropvolgende carambole de 2-1 geproduceerd. Ander slecht nieuws was de liesblessure van Jari.

Die tegenslagen hadden gelukkig geen invloed op het spel na rust. Valken ging alleen nog maar beter spelen. Inspelen, kaats, verleggen, achterlangs bewegen. Alle trainingsvormen zagen we terug op het veld. En dat is toch wel erg leuk om te zien voor de Kootses. Achterin heerste Twan in de gevallen er een tegenaanval werd ondernomen. En dan was er nog Mike die de veilige marge in stand hield met 2 katachtige reddingen. Tot zover de dadendrang van de tegenpartij.

Valken werkte lekker aan het doelsaldo en de bonuspot voor Bali. Rick schoot snoeihard de 3-1 binnen (splijtende pass van Twan). Kor kopte (ja echt) de 4-1 binnen op een voorzet van Rick (de man met 7 longen). Daarna deden de mannen het even andersom en stiftte Rick de bal over de keeper in doel. Het slotakkoord was voor Jacco en Jaapie “Zaag”. Eerstgenoemde pakte de bal af van de verdediger en gunde zijn collega voorin een niet te missen kans: 6-1.

Wat een wereld van verschil. Bizar eigenlijk. Bizar leuk, dat wel. De mannen lieten vandaag zien goed te kunnen voetballen. En dan krijg je altijd excuses dat de tegenstander veel spelers zou missen. Dat doet niets af aan deze prima teamprestatie. Dit resultaat doet er pas echt toe als we volgende week dezelfde fitheid en scherpte laten zien. We hebben natuurlijk alle vertrouwen dat dit gaat lukken.

Volgende afspraak: 5 oktober , Oosthuizen uit. Aanvang: 12:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken