Valken 1 wint nipt van HSV Sport

Een mooie nazomerdag in september, een heerlijk zonnetje, een straffe zuid-wester, kortom heerlijk voetbalweer. Daar waar Valken 2 zijn eerste winst van het seizoen te pakken had, moest het vlaggenschip ook 3 punten halen. Dat moest gebeuren tegen HSV sport. De ploeg die tot dusver 2 maal gelijk speelde en 1 maal verloor. Een prooi voor Valken dus. Maar de feiten leren ons ook dat Valken vorig jaar niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Mede door een geweldige keeper aan de kant van sport, wist men toen met kunst en vliegwerk de schade beperkt te houden.

Maar vandaag zou alles anders zijn. Valken begon weer met Mathieu in de basis en Nobi daarnaast. Voor de rest geen wijzigingen in de ploeg van trainer Kuiper. Een plekje op de bank was gereserveerd voor Bart, Marc en Christiaan.
Valken begon net als de voorgaande wedstrijden. Voetballen op de helft tegenstander. Dit resulteerde al vrijsnel voor een kans voor Valken, maar helaas had Lennard het vizier nog niet op scherp. Sport kon niet echt gevaarlijk worden en beperkte zich dan ook tot ingraven. Als Sport de bal had, werd deze door het opportunistische afjagen van de Valken snel weer heroverd. Een aantal keer kwam Valken goed door over de rechterkant, maar 2 voorzetten van Lennard werd door niemand bij de 2e paal ingetikt. Nog een hachelijk moment voor rust was dat er een soort flipperkast effect voor de goal van HSV sport ontstond, maar ook deze kans was niet aan Valken besteed. Totdat Lennard als een duveltje uit een doosje zijn directe tegenstander te slim afwas en onreglementair binnen de 16 meter naar de grond werd gewerkt. Penalty! Dan maar uit een standaard situatie. Gelukkig wist Rick H dit buitenkansje te verzilveren en zorgde voor de 1-0. Verdiend. Na 120 min eindelijk weer eens een goal. Hierna hield Valken de controle over de wedstrijd. Achterin werd niets weggegeven en de kans die HSV sport kreeg, kwam ook uit een standaard situatie. De vrijetrap was hard, maar kon in 2 instanties gepakt worden door Paul.
Rust…

Na rust bleef Valken de bovenliggende partij en kwam Sport en sporadisch uit. Door het hanteren van de lange bal kon men zo nu en dan de lange spits bereiken, maar meer dan dat was het ook. Sport kon geen vuist maken en de 2-0 hing in de lucht. Deze viel pas een kwartier voor het einde. Lennard en Niels F, miste nog een aantal kansen, ook mede door het aardige voetenwerk van de Sportgoalie. Maar gelukkig viel de verlossende 2-0 dan toch, Lennard kwam over rechts door en gaf een niet te missen kans aan Niels F. Deze werd binnengelopen en de bevrijdende goal was daar.
Hierna kreeg Niels trouwens nog de mooiste kans van z’n leven. Uit een corner bleef de bal voor de doelmond hangen en Niels hoefde hem enkel met z’n ………. Er in te lopen, echter besloot hij de bal te schieten en schoot hopeloos over. Zo blijkt maar weer dat de makkelijkste kansen het moeilijkst blijven. Nog een vreemd moment was dat Sport een penalty kreeg, wegens hangen van Chris. Zelfs de veldheren van Sport waren net zo verbaast als iedereen, maar de penalty werd onberispelijk binnen geschoten. Hierna geloofde Sport en zowaar nog in. Maar dat was tegen beter weten in. Het zou ook niet verdiend zijn. De scheids blies op z’n fluit en de wedstrijd was over en uit. De eerste thuisoverwinning was een feit. Het spel van Valken was weer goed, echter de kansen daar moet toch zorgvuldiger mee om worden gegaan. Want Apollo volgende week is weer een andere koek. De stugge Hensbroekers verloren nipt van Hauwert, maar zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om Valken volgende week een loer te draaien. Gaat ze dat lukken?
Komt dat zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken