Valken 2 boekt eerste overwinning inclusief glaszuivere hattrick!!

Eindelijk, eindelijk en nog eens eindelijk……de eerste punten zijn binnen voor Valken 2!!
Na exact drie verliespartijen in de beker en drie verliespartijen in de competitie was het vandaag dan zover!!

En geen gestolen punten of een nipte overwinning, nee gewoon een terechte, ruime en dik verdiende overwinning op het altijd lastige SEW 2.

Om 10 uur verzamelen in de kantine om gezamenlijk te kunnen genieten van een heerlijk ontbijtje welke was geregeld door Loek, onze keeper!
Zoals altijd is het de vraag of iedereen de afgesproken tijd haalt want er hangen sancties aan te laat komen!
De klok sloeg 10 uur en helaas misten we nog twee spelers, Edgar en Rukkie….de eeneiige tweeling……..
Exact 2 min over tien kwamen de heren aan………en uitgelegd dat dit niet kan, maar geen spelers over had om een sanctie op te leggen.
Beide heren kregen vandaag al snel een tik te verwerken, maar speelde op karakter de wedstrijd uit en de overwinning was de beloning!

Terwijl de broodjes en de drankjes naar binnen werden gegooid hadden we het ook nog over de wedstrijd van vandaag en wat er de laatste weken goed en niet goed was gegaan en dat we daar dan van moeten leren!
Zoals gewoonlijk was Jeen weer bezig om zich in de basis elf te praten met de opmerking “goh trainer heeft u een nieuw shirt aan”?
Hoongelach en boegeroep was zijn deel…………….. (hij had wel gelijk haha)

Vandaag stond de vierde wedstrijd op het programma en wel tegen SEW 2 die op een keurige 4e plaats stonden met 6 punten uit drie wedstrijden.
Helaas geen grensrechter ingedeeld voor Valken 2 en moest onze enige wissel Chris Hoogland de vlag ter hand nemen.
Nadat ook alle verplichtingen rond de controle van alle spelerspassen achter de rug waren, kon de wedstrijd aanvangen!
Tijdens de bespreking had ik nog een uiterst sterke tip gegeven: “mannen hou vandaag gewoon eens de nul want dan hebben we minsten één punt!!”, maar deze tip werd al(weer) na 45 seconden de grond ingeboord want toen lag de bal alweer achter Loek…0-1.

Als trainer kan je dan wel door de grond zakken (met mijn gewicht moet je oppassen met dit soort uitspraken), maar de koppies bleven omhoog en de strijd werd aangegaan!
En al snel werd duidelijk dat we zeker niet de mindere waren en zelfs de betere kansen kregen.
Helaas stond het vizier van Christian en Rick (nog) niet op scherp en kwamen we net voor de rust goed weg toen een aanval van SEW eindigde op de buitenkant paal.
Dus rusten met een 0-1 stand.

Ik had het nog niet over de aanwezige wind gehad, maar deze was zeer hinderlijk aanwezig en stond schuin over het veld te blazen.
SEW kon er duidelijk in de eerste helft niet mee omgaan en was de opdracht voor ons om er wel gebruik van te maken!
Vooral de lichtvoetige Christian die vanaf rechts mooi naar binnen kon draaien en dan hard kan inschieten moest een wapen worden.
Ook de ballen met gevoel achter de laatste linie leggen of een steekpass over de grond waren opties.

En…….het kwam allemaal aardig uit, maar er moest eerst maar eens gescoord worden om vertrouwen te tanken.
In de 57e minuut was het Rick die zich een slag in de rondte werkte en de bal links in de hoek veroverde en zonder na te denken (sterk punt) de bal vanaf punt zestien geheel onverwachts in de korte hoek onder de keeper doorschoot en de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette! 1-1

Daarna een beter Valken, maar een gevaarlijk SEW die de kansen die ze kregen ook niet konden benutten.

Nadat onze grensrechter Theo Visser door de SEW coach voor van alles was uitgemaakt en het spel even stil lag, was het vervolgens tijd voor onze jongste speler op het veld Christian Steenkamp, die het op zijn heupen kreeg en met behulp van het hele elftal een prachtige hattrick maakte in ongeveer 23 minuten………
De ene keer door een geweldig spelende Kees Kok de diepte ingestuurd en de andere keer prachtig meegegeven door Rick………fantastisch om naar te kijken!
En natuurlijk speel je met een voorsprong vrijer en makkelijker dus ook nu was dat het geval en dicteerde we de wedstrijd en kwam SEW er niet meer aan te pas!

De (redelijk) fluitende scheids maakte er om 13:17 uur een einde aan en de handen konden voor het eerst dit seizoen terecht de lucht in!!

Misschien heeft het ook geholpen omdat ik enkele weken geleden had gezegd ook eens goed te kijken naar de verrichtingen van het eerste die toen met 1-6 wonnen van Medemblik!

Misschien hebben de mannen dit iets te letterlijk genomen……..zie foto…….

En opeens was er bier………….en natuurlijk Kees Kok……..en Rick Raven…..

Mannen, een heel groot compliment voor de geleverde prestatie van vandaag en als er één Mike over de dam is volgen er absoluut meer……………volgende week uit tegen Hugo Boys 2 en uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat “good old” Jos Daalmulder weer terug is van………..ja, waarvan eigenlijk…….en ook Niels Kool zijn eerste meters weer gaat maken!!!

Als je wint voel je je goed en is het makkelijk praten natuurlijk en boven op het balkon werd ik daarop aangesproken door de altijd fanatieke Jan Koster.

Het viel hem op dat ik behoorlijk veel babbels had……………en dat klopte natuurlijk ook na zo’n mooie eerste overwinning in de 3e klasse KNVB!!
En of het verslag deze week wat eerder gemaakt kon worden………(bij verlies is het idd wel eens wat aan de latere kant)
Op de vraag wat de veteranen hadden gedaan kwam een echt “Koster” antwoord: “10-0 gewonnen, maar het hadden er 20 moeten zijn”….hahaha geweldig!!

Ook de geblesseerde spelers Niels Kool en Robert Boots wisten het balkon wel te vinden voor de derde helft !!

Tot volgende week!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken