Met een leeglopende ziekenboeg (Niels Kool) en een teruggekeerde Opa Jos was de hoop aanwezig om de punten op te halen in het mooie Heerhugowaard tegen Hugo Boys 2.
Daar tegenover stond de afwezigheid van de spelers Kees Kok en Jeen Kersten.
Op zaterdagavond nog een afmelding en opeens stond de teller weer op 12 en moest Wietse de Groot eerst met mij mee om daarna alsnog aan te sluiten bij het eerste.

Maar Wietse lag waarschijnlijk in elkaar gekreukeld tegen zijn vriendin aan want wat ik ook probeerde………………geen gehoor!
Uiteindelijk is Wietse uit zijn bed getetterd door Niels en Mark en stond hij bij aanvang gewoon op de rechtsbackpositie! (top Wietse!!)

Nadat het circus rond de pascontrole weer achter de rug was, mochten we e bal laten rollen om 10:45 uur.
Sinds weken kregen we binnen een minuut geen doelpunt om ons oren en dat was positief te noemen.
Valken was zelfs de iets betere ploeg in het eerste half uur door kort te dekken en fel de duels in te gaan, maar Hugo Boys was toch de ploeg die op voorsprong kwam door een prima verdedigde corner, maar de bal vol op de pantoffel werd genomen door één van de Boys en de bal zomaar achter Loek verdween, 1-0.

Valken bleef gewoon prima spelen en de kansen kwamen vanzelf, maar daar waar het al weken niet lukt om kansen af te maken, lukte het ook deze zondag weer niet……….
Tot frustratie van ondergetekende, maar ook van de spelers komen we door een eigen fout ook nog eens op 2-0 en loop je helmaal achter de feiten aan!
Valken was van slag en de laatste minuten voor de rust was het billen knijpen, maar de rust werd gehaald met de bovenvermelde 2-0 achterstand.

Net als vorige week waar we gingen rusten met een 0-1 achterstand en prima de kleedkamer uitkwamen, was dat nu weer exact zo!
Valken drukte de tegenstander terug en kansen kwamen dan ook vanzelf en in de 53e minuut was het dan ook raak en schoot Opa Daalmulder de 2-1 op het scorebord.
Ik ging er eens goed voor zitten want het vertoonde spel deed vermoeden dat we door gingen drukken, maar tot ieders verbijstering lag de bal er vanaf de aftrap alweer bij ons in……….3-1.
En toen brak er bij veel spelers wel iets en was ook terug te zien in het spelbeeld………Hugo Boys speelde makkelijker en wij waren overdonderd.

De 4-1 en 5-1 kwamen uit situaties waarbij de scheids niet vrijuit ging en zo stond er wederom een zeer geflatteerde 5-1 op het scorebord, maar kan ik zeggen (en heb dat ook gedaan!) dat dit de beste wedstrijd was tot nu toe en als we zo blijven spelen er vanzelf meer punten komen!!

Volgende week VVW 2 en hebben nog wat goed te maken vanwege een bekernederlaag vroeg in het seizoen…………

Mannen, goed trainen en zondag pakken we 3 punten!