Helden verliezen weer niet maar vergeten puike 1e helft vervolg te geven

Zondagochtend uurtje of half 9: Het regent dat het giet. Doe daar een stevig briesje erbij en je gaat alweer twijfelen of het doorgaat. Maar gelukkig speelden de helden uit in Hoorn tegen Always Forward Ve. 2. Bij de Horinezen liggen inmiddels al 2(!) kunstgrasvelden, dus de kans dat je daar mag ballen is wel zeer groot.
Zo ook gisteren dus, gewoon lekker ballen, het werd nog droog ook. De linkerflank was ietwat ontregeld vandaag: Dennis en Rens waren niet aanwezig. Ook Edwin en Peter waren er niet. Erwin L. speelde eveneens niet mee. Dankzij de brede selectie toch nog 4 wissels waarbij Marc en Erwin R. door blessures het helaas ook niet lang vol wisten te houden.

In de eerste helft speelt Valken schuin tegen de wind in. Dit blijkt een voordeel: Veel ballen van achteruit van de thuisploeg zijn veel te hard en niet beloopbaar voor de Hoornse spitsen. Valken – met nieuwe laatste man Doelman Dekker – heeft niets te duchten van de tegenstander. Richard, Arthur en Doelman hebben geen kind aan de twee voorwaartsen. Ivo kan dan ook met een gerust hart continu het middenveld ondersteunen. Valken komt dan ook tot veel balbezit, combinaties en kansen.

De eerste is er al na 2 minuten als Martin ontsnapt aan de buitenspelval. Helaas schrikt is weer eens van zo’n grote kans en is de inzet te slap en te dichtbij de keeper die simpel ingrijpt.

Halverwege de 1e helft valt de verdiende voorsprong voor Valken. Ivo stuurt met een splijtende pass Jeroen richting achterlijn. Martin is meegesprint en samen gaan ze richting keeper. Jeroen is niet zelfzuchtig en gunt Martin de niet te missen kans, voor een leeg doel simpel binnentikken.

Op een corner en scrimage na voor de thuisploeg is het Valken wat de klok slaat. Telkenmale via Mark en Ivo op het middenveld wordt er goed gecombineerd richting voorwaartsen. Laatstgenoemde krijgt nog een mooie kans op een voorzet van Jaap. Bal bij 2e paal, doelman kansloos maar Ivo zit er net een stapje naast. Overige kansen voor Jeroen, Jaap en Mark worden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd.

Op slag van rust nog een poeier vanaf de 16 van Martin richting de kruising. Ook nu onderscheidt de Forwardgoalie zich weer. Hij plukt het leder uit de kruising.
Met een 0-1 stand gaan we comfortabel de rust in.

De tweede helft hebben wij het windje meer in de rug. Forward heeft echter besloten om anders te gaan spelen: Met 1 diepe spits, 2 er om heen en het middenveld veel meer aansluiten. Hierdoor komen wij in de problemen en worden continu onder druk gezet. Het middenveld kan niet meer worden versterkt, de verdediging komt onder druk te staan.

Natuurlijk hebben we enkele gevaarlijke counters in huis, maar de kansjes voor Jaap, Mark en Niels worden niet benut. Aan onze zijde hebben we zo nu en dan het geluk aan onze zijde: Rob keept een uitstekende wedstrijd en met gevaar voor eigen leven duiken Doelman, Arthur en Richard vaak voor een bal.

Maar de goal kan simpelweg niet uitblijven. Een uitstekende steekbal op de linksvoor, scherp genoeg zodat Tuur er niet bij kan. Linksvoor richting goal, Doelman kan onvoldoende ingrijpen en Rob moet ook capituleren, 1-1.

In de dying seconds van de wedstrijd nog een ultieme mogelijkheid voor de helden. Mark speelt zich goed vrij aan de linkerkant en kan richting goal. Hij staat schuin voor de keeper en moet eigenlijk afgeven op Martin (penaltystip) of Jeroen (2e paal) die volledig vrij staan. Helaas ziet Mark ze niet en schiet hij zelf. Opnieuw is de keeper de reddende engel voor de thuisploeg. Eindstand derhalve: 1-1.

Na de eerste helft toch wel een domper dat we ook hier twee punten laten liggen, maar het zij zo, Forward speelde simpelweg beter in het tweede bedrijf. Volgende week gaan de helden op bezoek bij nummer 2 VVS. Op voorhand al 6 afmeldingen dus het wordt een zware dobber. Kan de ongeslagen status behouden blijven?