Matig Valken niet verder dan gelijkspel

Daar waar de Valken vorige week nog de pannen van het dak speelde, was het deze keer wel anders. RKEDO nam een punt mee uit Hem en daar mocht Valken toch wel blij mee zijn, want in de dying seconds maakte Lennard de 1-1 en zorgde daarmee dat een deceptie uitbleef.
De kritieken waren lovend vorige week na de wedstrijd tegen Hauwert en louter positief. Wat een prestatie, geweldige pot, mooie goals. Trainer Kuiper waarschuwde na de donderdag training al dat als de koppen eenmaal boven het maaiveld uitstaken, je een gewillige prooi voor elk team om je zo snel mogelijk naar de realiteit te doen trappen, zodat je weer met beide beentjes op de grond staat. Veel spelers waren vermoeid de afgelopen week, trainde niet scherp en Trainer Kuiper had daar geen glazen bol voor nodig om te zien dat het zondag nog wel eens heel moeilijk kon worden.

“Never change a winning team” idd, maar dat team was geen schim van vorige week, zodoende begon Valken met dezelfde 11 namen dat vorige week Hauwert met 4-0 huiswaarts stuurde. Positief punt was dat Nobi weer fit genoeg was om een plekje op de bank warm te houden, evenals Niels Fine. De wedstrijd begon voor Valken met de wind in de rug. Een dikke beaufort 7 maakte het zo geliefde combinatiespel van Valken onmogelijk. Werkelijk geen bal kwam aan, slechte passes, ballen die zomaar in de voeten van de tegenstanders werden gespeeld. Dus werd vaak de lange bal gehanteerd, hier werd RKEDO niet warm of koud van en men vond het wel prima. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, toch was het Valken dat de eerste mogelijkheid kreeg. Het goede storen op de keeper van Christian zorgde voor het balbezit voor valken, hij leverde de bal af aan Sam, maar zijn poging om de keeper te verschalken leidde tot niets en de bal verdween over het doel. Een aantal minuten later stuurde Lennard Christian weg op rechts, hij verschalkte zijn directe tegenstander op snelheid en kon zo op de keeper afkomen. 1 op 1 met de doelman maar zijn poging was te slap en de doelman kon RKEDO behouden voor een achterstand. Hierna werd EDO wat gevaarlijker en met de aardige buitenspelers voorin verscheen men af en toe gevaarlijk voor Paul. Valken verloor duels en was vaak te laat, dit leidde ook tot irritaties naar de scheidsrechter die af en toe zeer dubieuze in het nadeel van Valken floot. Een zuivere overtreding op Christian werd weggewuifd door de leidsman, weg voordeel, maar daar waar iedereen het fluitsignaal verwachtte, liet de man in het geel doorgaan. De bal kon vanaf rechts voorgegeven worden, Chris kopte tot overmaat van ramp de bal recht in de voeten van de spits, deze aarzelde geen moment en plaatste de bal zeer zuiver in de hoek. 0-1. Dat is toch pijnlijk zo vlak voor rust.

Met een achterstand het 2e bedrijf ingaan is ook nieuw voor Valken. Maar nu moesten de rood-groenen toch echt laten zien uit welk hout zij gesneden waren. De 2e helft moest Valken meer risico nemen, maar meer risico betekend dat je meer ruimte weggeeft. Valken ging 1 op 1 spelen achterin en EDO liet zich terug zakken en hoopte d.m.v. de lange bal te hanteren de spits te bereiken en dit lukte een aantal keer gevaarlijk. Hij kon de kleine rappe buitenspelers bedienen en zo werd EDO een aantal keer gevaarlijk. EDO had een kwartier voor tijd de 0-2 moeten maken. Wederom een lange bal richting rechtsbuiten werd door de Valken verdediging verkeerd geïnterpreteerd, Koos werd op snelheid geklopt en de spits kon alleen op Paul afkomen. Gelukkig voor hem en voor heel Valken, kwam Paul als winnaar uit de strijd. Maar hoe lang kon Valken nog stand houden. Nobi en Niels Fine waren inmiddels ingevallen en daar waar niemand het eigenlijk meer verwachtte, gebeurde het toch. Patrick stuurde Lennard richting achterlijn, een voorzet op Niels F werd geblokt door keeper en verdediger, de bal belande opnieuw bij Lennard en deze “chipte” de bal van de achterlijn met een gemene curve langs de doelmond, tot zijn en heel Valken’s verbazing belande de bal in de goal en stond het zomaar 1-1. Het maximale wat Valken verdiende, want nog geen minuut later floot de scheidsrechter af.
Conclusie…… te veel spelers haalde bij lange na niet hun niveau en als je bovenin mee wilt blijven draaien, dan moet je ook, met alle respect van RKEDO winnen. Feit is ook dat Valken tegen de mindere goden onderin punten heeft laten liggen. Dat moet volgende week toch echt anders. Dan mogen de mannen van Kuiper naar Berkhout. Een promovendus waar Valken gewoon van moet winnen en een scenario als tegen RKEDO moet afwenden. Gewoon volle bak en dan moet het goed komen.

Ik groet U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken