Valken 3 kan eindelijk weer eens winnen

Na een tijdje radiostilte vanuit onze kant dan toch weer eens een verslag van onze verrichtingen. De afgelopen 6 weken werden er welgeteld 0 punten bijgegeschreven aan ons totaal. 4 x een verlies en 2 x vrij levert weinig op.

Vandaag mochten we dan opnieuw proberen om weer eens punten te halen in onze competitie. Inmiddels waren we afgezakt naar de op de 2 na onderste plaats en hier wilden we graag vanaf komen. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen de Grashoppers 4. Op papier een echt degradatieduel. De tegenstander had alles nog verloren en stond dus nog onder ons.

Met een extra man erbij (Michel Haring kwam ons versterken ondanks dat hij al een wedstrijd bij veteranen 2 erop had zitten, waarvoor dank!) begonnen we met 2 wissels aan de wedstrijd. Voor Jeroen op het doel stonden Rowan, Niels, Wilco en Michel Haring. Op het middenveld gingen Erwin de J, Roy en Robin de bal proberen te verzorgen bij Nick, Michel Hoffer en Erwin H. Robin ging er helaas al vrij snel uit, zodat Marcel al snel de verdediging kwam versterken en Rowan door kon schuiven. De 2de wissel was Bas, die de vlag oppakte.

Al snel bleek dat we veel sterker waren dan onze tegenstander. De druk op hen was goed en ook voetballend wisten we erdoor heen te komen. Het ontbrak er echter nog aan in de eindfase. Na ongeveer 20 minuten kon Nick dan toch aan de linkerkant doorkomen en hard voorgeven. De bal wordt gemist door Michel H, maar gelukkig staat daarachter nog Erwin H en die schuift de bal in het doel. De Valken is nu los en gaat op zoek naar de volgende treffer. Vijf minuten na de openingsgoal krijgt de goed spelende Roy de bal op het middenveld en die kan met buitenkant voet Nick wegsturen. Die aarzelt niet en schuift de bal onder de keeper in de verre hoek. Als even later Rowan ook nog onbedreigd de bal vanuit een corner de bal in een keer achter de keeper kan schieten, kan de Valken met een 3-0 voorsprong gaan rusten.

In de rust wat omzettingen, waarbij vooral wordt besloten om 3-4-3 te gaan spelen. Dit blijkt echter niet te werken en de Grashoppers, die tot dan toe nog niets hebben laten zien, weten zowaar te scoren. Gelijk terug naar 4-3-3 en het gas er weer op. Erwin H wordt neergehaald in de 16: terechte penalty. Ondanks de ongeschreven regel neemt hij hem toch zelf en dit doet hij onberispelijk: 4-1.
Daarna is het tijd voor de Roy. Hij wil graag scoren en besluit te schieten vanaf 25 meter. De bal belandt buiten bereik van de keeper boven hem in het doel. Even later doet hij het nog een keer, zei het vanuit een vrije trap: 6-1. Ook bij het laatste doelpunt is hij betrokken. Hij wordt weggestuurd vanuit het middenveld en geeft voor op Erwin H, die bij de 2de paal helemaal vrij staat. Deze schiet de bal snoeihard in het dak van het doel: 7-1. Ondanks de druk en vele kansen daarna weet de Valken daarna niet meer te scoren.

Al met al een goede wedstrijd vandaag die eindelijk weer eens 3 punten oplevert. Volgende week uit naar Westfriezen 6, een team dat tot vandaag ook nog geen punten wist te vergaren. Hopelijk kan het goede spel dan worden voortgezet.

Rowan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken