Gretig Valken A1 wint in winderig Hoorn

Het zijn drukke tijden voor de mannen van de A1. Veel tijd gaat deze periode op aan het Bali-linking project. Diverse activiteiten en initiatieven zijn/worden inmiddels opgestart. Afgelopen zaterdag was er een Golfclinic + gezellige borrel. Verder zijn ze druk met houten kerstbomen zagen en verkopen en laten we ook niet het grote Bali-feest vergeten (29nov!). Momenteel hebben de meeste spelers ook nog eens toetsweek waarvoor flink geblokt moet worden. En oh ja, dan is er ook nog voetbal. De meeste jongens pakken ook nog 2 trainingen en een zaalvoetbalpotje mee. En dan moet er ook nog op zondagmiddag 14:30, Christelijke tijd, afgetrapt worden in Hoorn voor een potje tegen Always Forward A2.

En of er nog niet genoeg tijd aan het voetbal wordt besteed, organiseerde Koots Mark een lunch bij hem thuis in Hoorn, op een steenworp afstand van het Forward-complex. Om 12:00 verzamelde de meute zich in huize Dop om te genieten van broodjes, Knacks en een gekookt eitje. Een voedzame maaltijd is de basis voor een goede prestatie. Natuurlijk benutten de Kootses deze gelegenheid om de opstelling en tactiek te bespreken. Maar er werden ook leuke anekdotes over (ex-)vriendinnen, de bananenbar (of was nou appelbar?) en andere uitgaansgelegenheden.

De leiding complimenteerde de groep voor het hoge niveau op de trainingen in de afgelopen weken. De blamage tegen Oosthuizen lag niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk ver achter ons. Met alle neuzen de goede kant werd anderhalf uur later de vervolgreis aanvaard.

Dat gold niet voor iedereen. Rick en Twan moesten we uitlenen aan Valken 2. Een noodzakelijk kwaad, maar voor de ontwikkeling op lange termijn is het niet verkeerd om af en toe met de grote mannen mee te doen. Gelukkig waren ze ruim op tijd terug om het begin van onze wedstrijd mee te maken. Natuurlijk wel met de nodige minuten in de benen, maar op die leeftijd is dat geen probleem….

Er stond een straf windje over Veld B en Valken koos ervoor om eerst tegen de wind te voetballen. Op kunstgras waar de bal al sneller rolt en een windkracht 5/6 wind over de lengte van het veldis het lastig voetballen. Met wind tegen krijg je de bal amper over de middellijn, met wind voor is ,menig diepe bal een prooi voor het vangnet. Zo ook vandaag.

Forward startte sterk en zette, gesteund door de wind, Valken direct onder druk. Valken begon wat schaapachtig. Er werd vaak niet kordaat ingegrepen en de bal werd onvoldoende in de ploeg gehouden. De thuisploeg creëerde ook enkele kansen, maar Mike was scherp en hield alle inzetten uit de goal.

Na een goed kwartier kwam Valken beter in haar spel. Dat uitte zich met een mooi schot van Jacco die de lat teisterde. Achterin kregen de Forward aanvallers steeds minder gedaan bij hun directe tegenstanders. Jesse, Pascal en Bram verdedigden sterk en zouden dat tot het eind blijven volhouden.

Het laatste deel van de 1ste helft was voor Valken. Er kwamen ook kansen, want Forward bleek achterin kwetsbaar. Kor raakte uit een vrije trap de paal. Jaap vLeijen lobte alleen voor de keeper de bal naast. De mooiste aanval van de wedstrijd werd helaas niet bekroond met een goal. Een geweldige combi door het centrum leidde een prachtkans op voor Twan. Hij stuitte op de sterke doelman. Gelukkig kregen we al snel een herkansing. Kor profiteerde optimaal van Forwards balverlies op het middenveld. Hij pikte de bal en liep in een rechte lijn richting de Forward doelman, omspeelde deze en tikte binnen. Een fraaie Mantel-actie.

Iedereen blij. Maar het feest was van korte duur. Een vrije trap voor Forward van 35 meter afstand zeilde in 1 keer in de bovenhoek. Een fraaie goal al was Mike het daarmee niet eens omdat hij hem naar eigen zeggen had moeten hebben. Hoe dan ook, de stand was weer gelijk.

De 2de helft was minder te beleven voor beide doelen. Valken had meer de bal, maar kon zelden echt gevaarlijk worden. De wind was ook wat gaan liggen, dus dat voordeel was ook weggewaaid. Kor schoot een vrije trap tegen handen van de doelman. Mike redde knap bij een 1 tegen 1 situatie en Jacco + Jaap vLeijen kwamen een teenlengte tekort om een voorzet binnen te lopen. Daarna was het weer Forward die leek te scoren, maar de inzet belandde op de paal.

Zo leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar toen kwamen we erachter dat ook de sterke Forward-doelman een mens is van vlees en bloed. Kor besloot eens de schieten. De bal toucheerde de schouder van Jacco en kreeg daardoor een vreemd effect mee. De Forward doelman kon de bal ogenschijnlijk simpel oppakken, maar liet zich verrassen door de rare zwabber: 1-2.

Forward leek verslagen. Jaap Peerdeman had de 1-3 op de (nieuwe) schoen, maar zijn mooie schot verdween net naast. Even later had Rick wel succes. Hij was het eindstation van een prachtige Valken-aanval met Jaap van Leijen als aangever dankzij een sluwe steekbal. In de dying seconds kreeg Forward nog 2 reuze kansen, maar een Valken buik en de paal verhinderden de aansluitingstreffer. Die tot groot verdriet van Twan die 2-3 op zijn totoformulier had ingevuld.

Om 17:30, toen de zon al onder was gegaan, floot de goed leidende scheids af. De 3 punten waren binnen. Wat ik vandaag zag was de pure wil om te winnen. Er werd gewerkt tot de laatste minuut. Dan kun je als Koots alleen maar trots en tevreden zijn ook al ging natuurlijk lang niet alles goed. De gele kaart voor Kor en de blessure van Jari waren 2 kleine smetjes op de overwinning. Scheelt toch weer wat centjes voor de Bali-pot.

We bedanken de supporters voor hun steun en zien jullie allen graag volgende week weer langs de lijn (of in de dug-out). Dan spelen we thuis tegen St George. Zou mooi zijn als we de weg omhoog dan kunnen voortzetten.

Koots Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken