Jubilerende voorzitter Frank Hand legt de ‘laatste steen’

Bij gelegenheid van het leggen van de “laatste steen” hield secretaris Ron Laan namens het bestuur de volgende begeleidende toespraak:

“We staan vlak voor het moment dat het nieuwe Valkengebouw geopend gaat worden. Maar eerst moet het gebouw nog worden afgemaakt. De laatste steen moet worden gelegd. Door wie? Het bestuur heeft zijn gedachten hierover laten gaan en heeft unaniem gekozen voor een uitgesproken Valken-man. Iemand die al zijn hele leven lid is van De Valken, iemand die al meer dan 40 jaar actief is als voetballer, maar ook al heel veel jaren als vrijwilliger de vereniging op vele manieren ondersteunt. En iemand van wie gezegd kan worden dat zijn volledige gezin betrokken is bij De Valken, zowel handbal als voetbal.

Ik zei al, het bestuur heeft unaniem deze bijzondere persoon aangewezen, maar het bestuur heeft dat besluit wel genomen zonder de voorzitter daarin te betrekken. Dat kon ook niet anders, want de keuze voor het leggen van de laatste steen is gevallen op onze voorzitter Frank Hand.

Het bestuur heeft gemeend dat aan Frank Hand de eer mag worden gegund om de laatste “hand” te leggen aan het nieuwe gebouw. Frank werd namelijk eind september 2003 gekozen als voorzitter. Hij startte met het idee dat hij het korte tijd “ad interim” zou doen, maar een paar maanden later besloot hij de rol toch permanent op zich te nemen. Eind september 2013 was Frank Hand dus maar liefst tien jaar voorzitter, een prestatie van formaat. In het hele bestaan van De Valken is alleen de heer Cees Hooijboer met 14 jaar langer voorzitter geweest in de jaren 30/40 van de vorige eeuw, maar Frank Hand steekt hem naar de kroon.

Tien jaar voorzitter, dat is niet alleen lang, maar het was ook heel intensief. Met als zwaarste dossiers de jarenlange trajecten voor eerst de beoogde fusie met ASV ’55 en SVH en niet veel later alweer het nieuwbouwproject, inclusief de hele voorbereiding daarvan. Het zijn ook tien jaar met hele moeilijke momenten, maar gelukkig vooral met mooie hoogtepunten.

Frank Hand is een hele goede voorzitter. Voorop in de strijd, altijd de daad bij het woord, een probleemoplosser, een liefhebber van de sport en heel kundig op organisatorisch en financieel terrein. Met zijn inzet en kwaliteit heeft hij al onnoemlijk veel voor De Valken betekend. Frank, van harte bedankt namens je medebestuurders, alle leden en iedereen die bij De Valken betrokken is. Je krijgt hierbij prachtige bloemen in het bijzijn van Sandra, Simone en Myrthe die heel trots op je mogen zijn en die we ook van harte bedanken omdat zij je toch maar de ruimte geven voor al je Valken-werk. Ook prachtig dat je ouders en familie er vandaag getuige van kunnen zijn.

Frank, we willen je nu vragen de laatste steen te leggen. Die fraaie steen is overigens mogelijk gemaakt is door sponsoring van Aannemingsbedrijf De Wit Besseling en Vok Bakker, waarvoor veel dank.

Vanwege jouw motto “Door ons allen, voor ons allen” doe je dat “namens alle leden” en dat staat ook als tekst op de steen. Het is de laatste steen van het prachtige gebouw dat in samenwerking met heel veel mensen onder jouw bezielende leiding als voorzitter tot stand is gebracht. Van harte gefeliciteerd met het gebouw en met je jubileum, twee bijzondere mijlpalen. We hopen dat je hierdoor extra wordt ge├»nspireerd en dat je over een paar jaar als langstzittende voorzitter ooit van onze schitterende vereniging actief zult zijn.

Dank je wel en nu: de laatste steen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken