Valken 3 speelt goede wedstrijd maar haalt slechts 1 punt

Na de nederlaag van vorige week uit bij Westfriezen 6 stond er vandaag een wedstrijd tegen Woudia 3 op het programma, een team dat lekker meedraait in onze competitie (3x gewonnen, 1x verloren). Zonder Erwin de Jong, Dennis en Nick zouden wij ze dus hun tweede nederlaag moeten toebrengen.

We wisten dus dat het een lastige wedstrijd ging worden en daarom begon de Valken fel aan de wedstrijd. Achterin werd er weinig tot niets weggeven en op het middenveld was de Valken de bovenliggende partij. Jammer genoeg kwam de eindpass aldoor net niet aan of was de keeper alert genoeg om te redding te bieden. Verder dan een paar speldenprikjes en afstandschoten komt de Valken niet. Woudia weet hier echter weinig tegenover te stellen en dus wordt de rust bereikt met de traditionele brilstand.

Na de rust kruipt Woudia wat meer uit zijn schulp en ontstaat er dus over het hele veld meer ruimte. Uit een van de aanvallen van de Valken ontstaat een vrije trap voor hen op ongeveer 25 meter van het doel. Michel besluit om hem nu maar eens een keer te nemen en dat is geen verkeerde keuze. Hij krult de bal prachtig om de muur in de korte hoek, buiten het bereik van de keeper. Een terechte 1-0 voorsprong. Nu moet Woudia komen en dat doen ze dan dus ook. 10 minuten na de 1-0 staan het alweer gelijk. Ook deze goal komt uit een goed ingeschoten vrije trap, al is het wel discutabel dat Woudia niet hoefde te wachten op het fluitje van de scheidsrechter. De Valken blijft de bovenliggende partij, maar even later lijkt Woudia zelfs op voorsprong te komen als zij na een mooie aanval iemand vrij voor open doel weten te zetten en deze de bal over de doellijn weet te krijgen. Deze speler blijkt echter buitenspel te staan. Nog enkele aanvallen over en weer leveren verder niets op en dus blijft het bij 1-1.

Volgende week mogen we opnieuw uit naar de Westfriezen om het nu op te nemen tegen hun 5de team. 11.45 is de aftrap. Hopelijk kunnen we dan de 3 punten weer eens in de tas stoppen.