Niet om aan te gluren, maar wel drie punten.

Na een lange periode zonder zege moest het gisteren in de enige nachtwedstrijd van het seizoen dan maar weer eens gaan gebeuren. Zonder Erwin en Erwin, Richard, Jeroen en Peter hadden we evengoed 4 wissels in het 1e bedrijf en 2 in het 2e. De nachtwedstrijd werd gespeeld bij onze buren uit Wijdenes, WSW. Met op de achtergrond de vrolijke klanken uit de speakers en een heerlijk weertje ingrediënten genoeg voor een potje voetbal.

Maar zoals ook al bij andere verslagen te lezen was: Ook het merendeel van de Heldenselectie was aanwezig bij de opening van het nieuwe clubgebouw. En de Helden lieten zich de Jupiler goed smaken. De uitwerking was zichtbaar. De voorwaartsen stonden meer buitenspel dan dat ze ballen raakten, het middenveld zag alleen maar ballen overvliegen die vanuit achteren vaak naar voren geroeid werden. Meer valt er eigenlijk niet te melden over het eerste bedrijf: Niet om aan te gluren!

Na rust verlaten Martin, Rens en Mark het veld voor resp. Niels, Ivo en Michel. Het spel wordt iets beter, maar is nog steeds niet echt om over naar huis te schrijven. De thuisploeg daarentegen bakt er helemaal niets van. Rob heeft niet één keer serieus hoeven op te treden. Het blijft bij de ene redding op een schot vanaf de zijkant in de eerste helft.

Maar als gezegd, Valken doet het niet echt veel beter. De 0-1 voorsprong komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Michel ontvangt van Arthur de bal, ter hoogte van de middenlijn. Hij besluit maar weer eens aan solo te beginnen. Na dat hij 3 spelers van zich af heeft weten te schudden ziet ie de keeper ver voor de goal staan. De lob is van grote schoonheid en valt precies op het juiste moment het doel binnen: 0-1.

Niet veel later probeert ook Doelman dit kunststukje te herhalen. Zijn schot is echter net iets te hoog gemikt en toucheert de bovenkant van de lat. Hierna nog een klein negatief hoofdrolletje voor Dennis die de twijfelachtige eer krijgt om de eerste gele kaart in het 2e veteranenteam te ontvangen. 10 minuten verplichte rust.

Nog een vrije trap in de slotminuut voor de Wijdenessers maar deze wordt vakkundig weggewerkt door Dennis Dup. Dennis speelde vandaag een puike pot door met zijn snelheid iedere aanval van WSW te onderscheppen. De winst en de drie punten zijn een feit. Het nachtseizoen zit er bij deze op, de rest spelen we weer voor het middaguur. Te beginnen volgende week met het laatste bekerduel in de poulefase. We gaan op bezoek bij Hercules Zaandam. De winnaar van dit duel plaatst zich voor het vervolg van het bekertoernooi.

Topschutters 13/14:
Martin: 9
Dennis de W.: 6
Jeroen: 3
Doelman: 2
Michel: 2
Nick: 2
Jaap-Jan: 1
Edwin: 1
Niels: 1
Marc: 1
Dennis D.: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken